Keskustelut Metsänomistus Vain metsänomistaja ymmärtää

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Vain metsänomistaja ymmärtää

  Monesti lukee teesejä siitä, että vain metsänomistaja voi ymmärtää a) sopivan suojelutason b) miten paljon metsäluonnon eteen on tehty c) mikä on sopivin metsien käytön säätelyn taso d) metsissä tapahtuneet muutokset (ei tutkimus)

  Viimeksi Puuntuottaja itki Metsälehden kolumnissa, miten hänen rakkautta metsäänsä ei ymmärretä ”rysselissä” tai ”cityvihreiden keskuudessa”.

  Metsänomistamisen kautta saavutettu syvempi tietous on hyvin mielenkiintoinen asia.

 • Visakallo

  Niin kuin Tolopainen hyvin muistat, niin meidän lapsuudessa työhön joutui jo aika nuorena. Istutuksilla olin vasta vähän yli kymmenen iässä, mutta männyn kylvössä reilusti alle. Ne männiköt ovat nyt lannoitettuna loppukasvatusasennossa.

  reservuaari-indeksi

  Niin. Luonnosta ei saa olla kiinnostunut, ellei itse elä Linkolan Penan tapaan. Rion ilmastokokoukseen täytyisi mennä polkuveneellä.

  Sen sijaan luonnon huomioonottamista voi hyvin vastustaa sillä perusteella että on istuttanut puun taimia ja/tai on maalaisliittolainen.

  Noihin näyttää liittyvän joitain ajatuksellisia ilmaveivejä.

  Martti

  Tomperi

  Visakallio, pitääkö tuo luku paikkansa jos pitää niin hyvä on.

  Asukaslulu per neliökilometri on sama kuin Lapinläänin asukastiheys eli noin 2 ihmistä neliökilometrillä.  Eikö kannattaisi tosiaan Lapinläänistä muodostaa Lapin suojelualue?

   

  reservuaari-indeksi

  Tomperille pieni täsmennys. Ne 3500 ei ihan asumalla asu siellä vaan palvelee ravintoloissa ja majotuksissa ja luontoretkeilypalveluissa muutamaa miljoonaa kävijää.

  Ja sehän se vasta onkin ongelmallista.;)

  Martti

  Visakallo

  Miten on Reva-Martti, kumpi on luonnon kannalta parempi, se pussihousuinen metsiänsä kasvattava taimien istuttaja, vaiko häntä arvosteleva, metsää omistamaton etä-suojelija?

  mehtäukko

  ”…Niin,luonnosta ei saa olla kiinnostunut, ellei itse elä Linkolan Penan tapaan..” on täydellisesti sivuraiteelle vängätty hajatelma.

  Olisit revakin puuttunut aikoja sitten ihmisten sijoitusoikeuteen maapallia turmeleviin tai sotateollisuutta rahoittaviin rahastoihin. Niihin, joiden moraali on tasan nolla: syövät rautaa ja paskantavat kettinkiä.

  Puuhastelija667

  Tuossa toisten omaisuuden suojeluvimmassa ymmärrän toisten metsien suojelun siinä vaiheessa kun samassa suhteessa sitten omaisuutta ”jäädytetään” muiltakin. Esim. jos omistat 5 huoneistoa jotka ovat vuokralla niin niistä voisi hyvin yhden laittaa myös ”suojeluun” vaikka asunnottomien käyttöön. Omistaja saisi omistaa asunnon jatkossakin mutta vuokratuloja ei asunnosta saisi. Voisit ehkä saada muutaman tonnin kertakorvauksen jos hyvä tuuri kävisi.

  Ihminen joka on metsänsä hankkinut sekä hoitanut pitäköön metsänsä ja tehkööt sille mitä haluaa. Itse en ole omistanut metsää vasta kuin vajaan 10 vuotta mutta olen silti raivatessani ja istuttaessani kiintynyt kappaleisiini ja oppinut tuntemaan ne. Eli saan samasta ajatuksesta jo näin pienellä kokemuksella kiinni mikä aiemminkin tässä ketjussa jo esitettiin.

  Visakallo

  Reva-Marttikin jätti vastaamatta kysymykseeni. Ylpeyskö sen estää?

  Rane

  ”Luonnosta ei saa olla kiinnostunut, ellei itse elä Linkolan Penan tapaan. ”

  Miksi Gruppa Revanovits yrittää rakentaa näin ontuvaa vastakkainasettelua?Ei kenelläkään ole tämmöistä käsitystä.Pikemminkin asenne on että luonnosta ei saa olla kiinnostunut jos on metsänomistaja,maanviljelijä tai vaikka metsäkoneen kuljettaja.

  Oikealla tavalla luonnosta kiinnostunut on cityvihreä kulttuuripuunhalaaja joka menee luontoon henkistymään ja haltioitumaan.Jos menet luontoon tekemään työtä jossa hyödynnät luontoa niin hyi,hyi.Jos vielä omistat isomman tai pienemmän läntin luontoa niin se vasta hyi,hyi onkin.Koska on selvä että rahanahneen maanomistajan käsitys ”meidän metsiemme”  käyttötavoista eroaa ikävästi cityvihreän suunnitelmista.

  Visakallo

  Revalta on mennyt ohi se asia, ettei kukaan voi olla kestävästi puuntuottaja, jos hän ei olisi kiinnostonut luonnosta eikä tuntisi sen lakeja. Aivan  samahan pätee vastaavasti muihinkin ammatteihin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)