Keskustelut Metsänhoito Vanhat maatilat johon liittyy metsää

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Vanhat maatilat johon liittyy metsää

  Päivän kysymys kuuluu:

  Jos omistaa vanhan maatilan pihapiirin jossa samassa on myös 15 hehtaaria metsämaata, niin miten varsinainen ”tontti” ja metsämaa erotetaan toisistaan. Saako pihaaluetta laajentaa kaatamalla metsää pihapiirin ympäristöstä ihan ”oman maun mukkaan” vai koskeeko metsänhoitosäännöt jotenkin tätä tällä hetkellä olemassa olevaa puustoa? Tiedossa ei ainakaan ole, että papereissa olisi eroteltu mitenkään näitä toisistaan, voihan olla että niin onkin, koska kiinteistövero on kuitenkin jotenkin määritelty. Tila sijaitsee kaavoittamattomalla alueella.

 • JuhaniY

  Ja jos kuusitaimikosta haluaa kaataa joulukuusia myytäväksi asti, niin saako siihen touhuun ryhtyä halutessaan ihan missä mittakaavassa vain?

  Korpituvan Taneli

  Vaikka kyseessä olisi vanha maatila on maanmittarilla ja verottajalla tiedossa tonttimaan pinta-ala ja siitä löytyy karttakin maanmittarilta.

  Toisaalta en ole kyllä kuullut että metsätarkastajat olisivat mökkien nurkkia nuuskineet. Ymmärtääkseni pihapiiriään voi kyllä laajentaa. Kysymyshän on kuitenkin enimmilläänkin muutamasta kymmenestä aarista. Puolen hehtaarin pihamaan laajennus ei tunnu vielä missään metsän suhteen, mutta pihamaassa se on huikea muutos.

  Taneli on hoitanut asian niin ettei talon ympärillä olevaa aluetta ole koskaan papereihin muutettu pellosta metsäksi ja lähin kuviokin on nimetty suunnitelmassa maisemametsäksi, perusteena se että se rajaantuu tonttiin.

  Jos rakennat lisää tonttisi viereen, niin rakennuslupa muuttaa maan käyttötarkoituksen ja silloin se on metsälainsäädännön ulkopuolella.

  En usko että tälläisissä asioissa tulee metsätarkastajien kanssa ongelmia. Heillä on kyllä riittävästi kymmenien hehtaarien aukkoja, joihin mo ei ole sattunut mitenkään avohakkuun jälkeen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  JuhaniY:
  ”Ja jos kuusitaimikosta haluaa kaataa joulukuusia myytäväksi asti, niin saako siihen touhuun ryhtyä halutessaan ihan missä mittakaavassa vain? ”

  Kiinnostava kysymys, mutta ei liity mitenkään tähän ketjuun.
  Avaa siitä oma ketju ja poista viesti tästä ketjusta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)