Keskustelut Metsänhoito Varastokoppi edullisesti metsätilalle?

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Varastokoppi edullisesti metsätilalle?

  Mistähän saisi havalla jonkinmoisen työmaakopin tms. metsäpalstalle, jossa voisi säilyttää työvaatteita, pientyökaluja ja pitää taukoja (jouda kaffetta termarista)?

 • Aukusti

  Tässä työmaakopin ratkaisu enemmän kuin minimin vaativalle:

  Jos omistat harvaseinäisen pienen heinäladon tai saat sellaisen kohtuuhinnalla, tahi teet sellaisen itse, niin siitä aloitat. Sopivaan paikkaan sijoitettuna saat siitä oivallisen taukopaikan. Ladon peräosaan rakentelet erillisen lämpöeristetyn ja pienellä kaminalla varustetun ”kopin” vaikkapa yöpymistä varten. Etuosa toimii hyvin tuulettuvana varastona, jossa vaatteet ja varusteet kuivahtavat sekä polttopuut ovat sateelta suojassa.

  Metsästystä tai kalastusta harrastava saa siitä samalla tukikohdan itselleen.

  Tällainen työmaakoppi ”istuu” hyvin maisemaan, esim rannalle ja ohikulkija luulee sitä ladoksi kun savupiipunkin tekee läpi takaseinän mutkatorvella.

  Aukusti

  Erikoisen ”työmaakopin” näin eräänä kesänä vaimon tekopitäjässä. Kävelin vaimoni siskonmiehen mukana naapurin hylätyn kytöpellon alueella ja siinä metsän reunassa puiden ympäröimänä oli kuorma-auton hyttä! Joka puolella kasvoi puita vieri-vieressä. Ei ollut enää pääsyä ovelle!

  Isäntä kertoi sen olleen naapurilla sateensuojana kun isäntäväki oli siellä katsomassa karjaansa ja työskentelmässä metsässä. Myös toimi varastona hiehojen kivennäisrehuille vuosikymmenet sitten kun kytöpellot olivat olleet nuoren karjan kesälaitumena.

  6 m3 6 m3

  Maailma mallissaan ja mukavuudenhaluhuipussaan kun työ- maakoppiin raahaa agrekaatin ja ilmakuivaimen. Vai eikö nähdä metsää puilta? Voihan sinne koppiin tuupata puulämmitteisen kaminankin, polttoaineitakaan ei tarvii tuoda kotoa tai Shelliltä.
  Tosin verottaja tulee kolkuttelemaan varaston ovelle jos siihen tulisijan laittaa. Viisinta pitää koppi pyörillä niin ei tuu sanomista.
  PS. Sen merikontinkin saa pyörille jos haluaa.
  Tai sitten on viisainta ajaa kotio aamuin illoin lämpimän suihkun ääreen.

  6 m3 6 m3

  Taitaapi se kiinteistöveron napsahtaminen riippua sen kunnan tai kaupungin rakennusmääräysten mukaisesti jonneka koppinsa pykää. Vaatiiko koppi rakennusluvan, vai riittääkö pelkkä toimenpide ilmoitus? Jossain tapauksissa rakennuslupa vaaditaan jos koppiin tulee tulisija. Tulisijattomaan riittää toimenpideilmoitus. Rakennusluvallinen koppi vie automaattisesti kiinteistöveron piiriin.
  Käytäntö asiassa on kovin kirjavaa eri kuntien kesken.
  Tulkintoja löytyy varmasti kymmenittäin.

  6 m3 6 m3

  Täytyypäs tulevaisuudessa pistää tänne tietoa kuinka edullisen varaston saan aikaiseksi metsäpalstalleni.
  Hankittuna on TVH:n vanha työmaaparakin teräksinen runko ja kamina. Kaupanpäälle tuli laho koppi. Kuljetus ja koppi kustansi 500€.
  Rungolla on tilaa vaikka majoituskopille ja saunalle sekä varastolle.
  Puutavara runkoon ja ulkovuoraukseen löytyy omasta takaa.
  Suunnitemissa on vedellä sitä traktorilla palstojen väliä.
  Projekti alkanee tämän syksyn aikana.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)