Keskustelut Tekniikka Varastot sähkölinjan alla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Varastot sähkölinjan alla

  Mistä mahtaa johtua että jotkut yritykset saavat varastoida puitaan sähkölinjojen alla?

  Minusta se on hengelle hupaa touhua.

 • vihreen koneen kuski

  Eihän siellä tietenkään saisi varastoida. Joskus on käynyt miellessä,että pitäiskö uhrautua ja vetää puomi voimalinjaan kiinni. Siinäpähän ihmeteltäisiin kuka lähtee tiilenpäitä lukemaan.

  Työturvallisuus laissa on ihan selvästi ilmoitettu turvaetäisyydet johtoihin.Käytännössä johtojen alle ei pysty lain mukaan varastoimaan. Monet yhtiöt ottavat suunnattomia riskejä rikkoessaan tätä lakia.

  Varmaa on että iltapäivälehdet pääsevät vielä asilla riekkumaan. On vain ajan kysymys, koska jollakin kuskilla ajatus herpaatuu ja puomi osuu voimalinjaan. Sen verran yleistä linjojen alle varastointi on.

  Tärkeintä on että taimet säästyy, vaikka ihmishenki vaarantuiskin.

  suorittava porras

  Ainakin parilla isommalla yhtiöllä on ehdoton vaatimus , että linjan alle ”eksyneet” puupinot viedään paikkaan , josta ne voi kuormata turvallisesti kuorma-autoon. Tarvittaessa tehdään vaikka pisto metsän puolelle ja varasto sinne. Kuorma-autoilijat eivät ole enää aikoihin koskeneet linjan alla oleviin puihin .

  vihreen koneen kuski

  Eli näyttää siltä että osassa yhtiöistä laki on otettu vakavasti.Valitettavasti on vielä yhtiöitä ja metsänomistajia, jotka ”pakottaa” lakia rikkomaan. Piitää varmaan ponnekkaammin kieltäytyä moisesta uhkapelistä.

  Pähkäilijä

  400v sähkölinja on aivan yhtä vaarallinen kun konehallin lattialla oleva voimavirta jatkojohtokin. 20kv linjat on sitten asia erikseen mutta pääasia siltikin että linja kun linja sen alle ei puita laiteta. 400v linjaan on puomi osunut metsänpuolella muutaman kerran pimeään aikaan kun sitä ei sitten meinaa nähdä millään työvaloilla.

  vihreen koneen kuski

  Ja jos johto sattuu katkeemaan, niin maksajaa ei tarvii etsijä, löytyy koneen kopista. Ja sähköyhtiöt kyllä osaa laskua kirjoittaa.

  suorittava porras

  HUOM !
  Nyt ollaan siirtämässä runsaasti sähkölinjoja metsien siimeksestä kulkemaan tien vartta pitkin . Huolto- ja varastolittymät olisi kätevintä tehdä sinä vaiheessa . Pelit ja vempaimet ovat tulloin paikalla.

  On jo muutaman kerran tullut vastaan tilanne , että puut on ostettu , mutta varstopaikka puutuu. Tämä tietysti on todettu vasta , kun motokuski on asiaa kysellyt. On ollut tienvarsileimikko , sähkölinja palstan puolella tien varressa ja tietä ei ole ollut lupa ylittää.

  Koska sähkölinjojen alle ei saa varastoida puita , on tarvittavat varstopaikat liittymineen oltava tiedossa ja kunnossa ennen hakkuun aloittamista !

  vihreen koneen kuski

  ”On jo muutaman kerran tullut vastaan tilanne , että puut on ostettu , mutta varstopaikka puutuu. Tämä tietysti on todettu vasta , kun motokuski on asiaa kysellyt. On ollut tienvarsileimikko , sähkölinja palstan puolella tien varressa ja tietä ei ole ollut lupa ylittää.

  Koska sähkölinjojen alle ei saa varastoida puita , on tarvittavat varstopaikat liittymineen oltava tiedossa ja kunnossa ennen hakkuun aloittamista !”

  Näinhän se valitettavan usein menee. Hyvä jos tienvarsi on myyjän (MO) maataa. Sitten kun koneet on jo metsässä aletaan ihmetteleen mistä ja kenen maalta ne korjataan. Vaihtoehtona on jäädää odottelemaan, ajaa puut linjan alle, tai viedä kone pois. Joka vaihtoehdosta tulee ylimääräisiä kuluja.Ostomiehen kiinnostus kohteeseen loppuu samalla sekunnilla kun nimet paperissa.(poikkeuksiakin tietty on)

  Tällaisia kohteita kun muutama osuu peräjälkeen ja sitten kaiken huippuna, kulku esim. mökkitontin läpi (niin kuin täälläkin keskuisteluissa toisaalla on käynyt ilmi), jälki voi olla aika karua.

  Pikkasen kun kauppoja tehdessä käytettäisiin aikaa myös suunnitteluun, olis kaikille paljon helpompaa ja tulis vähemmän jälkipuheita. Nykyään vaan tahtoo olla niin että ”karavaani kulkee ja koirat haukkuu”

  ievantieva

  Tänään on julkaistu vaaroista hyvät nettisivut videoineen:
  http://www.hengenvaara.fi/. Kannattaa käydä katsomassa !

  Timppa

  Jos linjoja siirretään tien varteen, niin kannattaisi tehdä samalla lastauspisto metsän puolelle ja vaatia kustannukset sähköyhtiöltä.

  Metsuri motokuski

  Voihan sitä vaatia mutta onko se sitten sähköyhtiön asia vastata sellaisista kustannuksista kuten metsänhoidosta / käsittelystä. Toisekseen sähköyhtiöiden kalustolla on sellaisen toimivan varastoliittymän teko aika näpertelyä. ”Lusikka-haarukalla” on varsinainen kaivuu-urakka aika tehotonta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)