Keskustelut Tekniikka Väriaine

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • Väriaine

  Merkitty: 

  Tarkoitus käsitellä pajuja mcpa:lla, sekä tehdä heinittyneelle alueelle laikkuja glyfosaatilla. Olisiko neuvoja, mitä väriainetta aineen sekaan voisi laittaa, jotta käsitelty ala erottuisi? Kantokäsittelyväri ei toimi.

 • Perko

  Mustikkamehu vois erottua eikä liikaräikeänä loistaisi .

  A.Jalkanen

  Elintarvikeväriä ruokakaupasta leivontaosastolta.

  jpjulku

  Kiitos. Mikähän väri muuten näkyisi mahdollisimman hyvin? Kokeilin tosiaan kantokäsittelyaineen turkoosia väriä, ja se ei kyllä vihreässä kasvustossa erottunut lainkaan. Voi tietysti olla kyse muustakin kuin värisävystä, peittävyydestä jne.

  Perko

  On olemassa UV -valoa heijastavaa litkua kirkkaana se  loistasi uv lampun valossa, mutta haukat ja mehiläiset  saattaa seota siitä.

  Rane
  Tolopainen

  Miksi noita pajuja kannattaa nyt myrkyttää, kun lehdet ovat kellastuneet ja tippuvat sienitaudin takia.

  jpjulku

  Luulen, että tuo puun merkintäväri on tarkoitettu sellaisenaan käytettäväksi, eli sitä pitäisi lorautella käyttöliuokseen aika reippaat määrät. Vai onko kokemusta sen käytöstä, jos esim. desin laittaa kymmentä litraa kohti?

  jpjulku

  Kyllä täällä on ainakin pajut hyvävoimaisia. Liian.

  Rane

  ”sitä pitäisi lorautella käyttöliuokseen aika reippaat määrät.”

  Varmasti oikein päätelty.En usko että on olemassa väriainetta joka värjäisi kohteen pieninä pitoisuuksina.Kuten varmaan huomasit värimerkkausaineen litrahinta on suhteellisen edullinen.Värimerkkausaineen juoksevuus on samanlaista kuin veden enkä usko sen haittaavan MCPA:n tai glyfosaatin imeytymistä.Mutta kokeilemalla selviää.

  Voit toki ostaa purkin punaista vesiliukoista maaliakin ja kokeilla sitä.

  Ola_Pallonivel

  Joskus ostin Prismasta sinistä elintarvikeväriä 10 litran AdBlue nesteen kaveriksi. Ei se ainakaan kannossa kunnolla näkynyt.

  Kokeile jotain maalia sekaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)