Keskustelut Metsänomistus Veikkaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Veikkaus

  Kolme tukkipuun kokoista koivua mökkitontin pienjännitelinjan vieressä. Kaksi kaatuu ihan normaalisti, yksi vaatii vaijerivetoa. Mikä hinta pelkästä kaadosta?.

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  75€?

  MIKANDER

  200.ekunkeikka 1.kuvalemasipuu voi vaatia työtunteja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Muutama vuosi sitten minulla oli tuo tilanne. Soitin Fortumille, ensin vaikeuksia tytön kanssa, muuta sitten kumminkin älysi ottaa puhelinnumeron ja muut tiedot. Työnjohtaja soitti seuraavana päivänä ja tarkisti vain asian ja sopi päivän. Tuli kaksi tervekätistä miestä moottorisahan ja kaatotunkin kanssa ja pistivät pari puuta nurin ja turisivat mukavia. Ei laskua.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Köppäkynsi

  Fortum myi sähkönsiirtonsa Carunalle ja nykyään saa maksutta vain opastusta ja linjan alas laskun:
  Jos haluat kaataa puita verkkoalueellamme ilmajohtojen läheisyydessä, ota ensin yhteyttä paikalliseen metsuriin. Metsurien yhteystietoja saat esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksien kautta. Ammattitaitoinen metsuri arvioi miten työ voidaan suorittaa turvallisesti.

  Ota sen jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme vähintään 1-2 viikkoa ennen töiden aloittamista. Annamme pienjännitejohdon lähellä sijaitseville puille kaatoluvan puhelimitse.

  Jos metsuri arvioi, että sähkölinja pitää kaadon ajaksi laskea alas tai että puut sijaitsevat suurjännitelinjojen (pylväässä kolme johdinta) läheisyydessä, lähetämme asentajan paikalle puunkaadon ajaksi. Puunkaadon suorittaa aina valitsemasi ammattitaitoinen metsuri.

  Jos luvallinen puunkaato vahingoittaa sähköverkkoa, emme veloita korjauksesta. Luvatta tehdyn kaadon aiheuttamista vahingoista laskutamme asiakasta. Rakennuksille aiheutuvat vahingot ovat aina asiakkaan vastuulla.

  Normaalina työaikana asentajaa vaativa puunkaatoapumme on maksutonta, työajan ulkopuolella aina maksullista. Pikatoimituksena palvelu on myös maksullista ja maksu peritään, kun puunkaatoapua pyydetään alle kolmen (3) työpäivän sisällä tilauksesta.

  torppari

  PKS velottaa 10 € / kpl kaadosta .. jos metsuri tulee vain katsomaan miten linja kaatuu, niin on maksuton

  Timppa

  Suur-Savon Sähköllä kaatuivat linjanvieruspuut ilmaiseksi. Oli tehnyt sopimuksen Metsä-Pirkan kanssa, johon soitto ja jonka metsuri kävi kaatamassa puut. Pätkimisestä sitten piti maksaa 42 €+ALV. Senhän voi toki tehdä halutessaan itsekin.

  Pähkäilijä

  Meillä ISS alueella kaatui viiime syksynä kymmenkunta puuta ihan ilmaiseksi, otin kuvan paikasta ja lähetin sähköpostilla sähköyhtiöön, samaan liitin vielä linkin karttapaikan kartasta. Viikkoa myöhemmin oli pystyssä pitävät sahanpurut puiden tyvistä poistettu.

  EDIT

  ilmoitin myös maanomistajan yhteystiedot samalla kun ei ollut omalla maalla. Olivat ottaneet omistajaankin yhteyttä ennenkun tulivat paikalle.(MO itse pyysi minulta kaatoapua mutta sanoin etten noita linjalle päin olevia puita ala kaatamaan)

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä Niiden puiden, jotka ovat riski sähkölinjalle, kaato edelleen kuuluu sähköyhtiölle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Hyöteikkö Hyöteikkö

  Tosiaan tuo sähköyhtiön ilmainen puunkaato on ainakin täällä meillä historiaa. Vielä muutama vuosi sitten suunnilleen vastaava tilanne. Sähköyhtiön metsuri kävi kaatamassa puut ”ruokatunnillaan” kun oli lähistöllä, eikä mitään laskua. Vaijeria silloinkin vaadittiin. Ammattimiehen työskentelyä oli ilo seurata.

  Nyt on tilanne se, että puunkaatoluvan ja neuvontaa saa puhelimitse. Ja neuvoja tulee tarvittaessa paikan päälle työaikana ihan ilmaiseksi. Kun asia on kunnossa niin sähköyhtiö vastaa vahingoista. Kaataja pitää olla omasta takaa.

  Veikkaukset menivät alakanttiin. Kolmen puun kaatotarjous yhtiön antamalta yrittäjältä 300 euroa.

  Ja kun siitä sähkönsiirrosta joutuu maksamaan vaikka ei sähköä lähes puoleen vuoteen käyttäisikään.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Elämä on. Varmaan talvella saat parhaimman tarjouksen joltakin. Tällein kiireisimpään aikaan noita pikkuhommia, jotka pilaa tuottavan päivän, saatetaan hinnoitella vähän yläkanttiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)