Keskustelut Metsänomistus Venäjä-Suomi havupuun tuontikiista

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Venäjä-Suomi havupuun tuontikiista

  Havupuu ei metsäteollisuutemme mukaan itärajan takaa nyt oikein kulje Suomeen. Miksi muuten sitä pitää Venäjältä lainkaan tuoda?
  Monien uutisten mukaan kun Suomen metsät nykyään kasvavat tuplasti sen mitä metsäteollisuutemme enää tarvitsee. Vai onko tuo Venäjältä tulevan puun hinta sitten aivan sikahalpaa?

 • jees h-valta

  Oudolta kyllä tuntuu kuusikuidun tuonti ylipäätään. Siitähän on jo kotimaassa jatkuvaa ylitarjontaa. Kyllä e-puun menekkiä pitää lisätä että samaan polttoon saadaan niin ryssän jämät kuin meitinkin ylijäämät.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vaikeaa tuntuu olevan, kun edes pienpuun tuesta ei saada valmista. Parempi olisi energiapuukin olisi kannattavaa ilman tukia. Onnistuu ainakin jos päästöoikeuksien hinta nousee ja jos taimikot hoidetaan ajoissa, ettei ns. riukumetsistä tarvitse korjata e-puuta.

  Venäjällä tuntuu riittävän metsävaroja jopa poltettavaksi asti, eli meneekö logiikka niin että kun teollisuutta ei ole, ei raaka-aineella ole niin paljon arvoa, että sitä kannattaisi suojella paloilta? Monimuotoisuuden kannalta metsäpalot ovat eduksi. Kunhan Venäjän oma teollisuus nousee, sitten tuonti sieltä luonnollista tietä vähenee.

  Pähkäilijä

  Kunhan Venäjän oma teollisuus nousee, sitten tuonti sieltä luonnollista tietä vähenee.

  Lähetetty: 58 min sitten
  Lähettäjä: A.Jalkanen
  ################

  Jos Venäjällä aletaan tekemään entistä enemmän paperituoteita muutenkin ylituotannosta kärsiville markkinoille tulee alan kannattavuus laskee edelleen. Paperituotteiden kulutuksen alamäkeen ei ole suunnanmuutosta näkyvissä.

  Itänaapuri taitaa ottaa käyttöön prosentin verran vuosikasvustaan nykyisin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onhan siellä Venäjällä omastakin takaa aika isot kasvavat markkinat.

  Pähkäilijä

  No ei tuo oikein sille näytä

  http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2013/4/Kontupohjan-tehtaalla-kohtalon-hetket/

  eikä Pitkäranta tai Segheza sen paremmassa kunnossa ole vaikka Venäjällä talouskasvua on jatkunut 15 vuotta noin 7% vauhdilla. Solombalan sellutehdas suljettiin, Södra vetäytyi Angaran sellutehdashankkeesta jne… Vientiin menee suurin osa idän tehtaidenkin tuotannosta joten kotimarkkinat näyttelevät hyvin pientä osaa kokonaismarkkinoissa.

  KeLo

  ” Stora Enson puunhankinnan johtajan Jorma Länsitalon mukaan havukuitupuun tuonti on tärkeää esimerkiksi joillekin Itä-Suomen sahoille.”

  Miten nämä Itä-Suomen sahat havukuitupuuta hyödyntää?

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)