Keskustelut Puukauppa Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 131)
 • Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

  Kysyin ostohenkilöltä tämän hetkistä hintaa. 2e/m3 kesäkorjuukelpoisista harvennusleimikoista hinnanlisä. Mitä mieltä? Eipä ole kummoinen lisä.

 • Gla

  Puukin mainitsemia.

  MaalaisSeppo

  En oikein hahmota, mitä verovähennyksiä Puuki tarkoittaa. Gla tietänee paremmin. Itselle tulee mieleen vain yrittäjävähennys.

  Gla

  Tarkoittaa varmaan kaikkia hakkuun kuluja mm. korjuukulut.

  Puuki

  Ostajakin vähentää kustannuksistaan  mm.  raaka-aineen hinnan – ja  hankintakulut  kokonaan  ennen verotusta.  Reaalinen kustannus on pienempi myös ostajalle.  Maksetun alv:n  maksaa loppukäyttäjät joten siitäkään ei tule kuluja firmalle.

  Apli

  2-3e motti näkyy olen harvennuksia koskeva hinnan nousu per motti kuitupuulla myös keski-suomessa eli samaa kun aloittajalla, odotan kyllä isompaa nousua, jos menee luokkaan 5e niin myyntihousut jalkaan heti.

  sikari

  Energiapuun hinnoissa tulee kovimmat korotukset. Heitelty jo 4o kuutiohintoja tienvarteen. Sitä kun on pakko saada. Teollisuus vähentää käyttöä, jos kuitupuun hinta ei miellytä.

  Panu

  Voitaisiinko puhua niistä hinnoista. Tulkitsenko oikein, että 20€ on mennyt pystykaupassa kuidun hinnassa rikki kasvatusharvennuksilla mutta ei vielä ensiharvennuksilla?

  Visakallo

  Paljonko nouseet polttoainekulut vaikuttavat puunkorjuun ja kaukokuljetuksen taksoihin? Tavalliseen traktoriurakointiin vaikutus on n. 10 euroa / tunnilta. Yhtiöt yrittävät varmasti nyt ottaa lisäkuluja takaisin alentamalla vastaavasti puunhintaa.

  ollikolli

  Nyt olisi kaikki edellytykset puun hinnan korjausliikkeelle ylöspäin. Itse ainakin odottelen kaikessa rauhassa reilusti nykyhintoja parempia tarjouksia.

  rööri roope

  Venäjältä hakkeen tuonti loppu,mutta ralli jatkuu.Tuovat nyt sahapurua joka ei kiellettyjen listalla.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 131)