Keskustelut Puukauppa Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 131)
 • Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

  Kysyin ostohenkilöltä tämän hetkistä hintaa. 2e/m3 kesäkorjuukelpoisista harvennusleimikoista hinnanlisä. Mitä mieltä? Eipä ole kummoinen lisä.

 • Panu Panu

  Tarjouksessa klausuuli, jollaista en ole ennen huomannut: osapuolet sitoutuvat pitämään tarjouksen tiedot luottamuksellisina.

  Sen verran voin todeta, että hintapuolella näkyy jo jotain yritystä.

  Apli

  Juu yritystä on hinnat ei vielä kohtaa omia näkemyksiä siis odotellaan rauhassa…

  Tolopainen

  Kaksi kirvestä pitää näkyä tukin hinnassa, toistaiseksi vain yksi. Odotellaan. Jos ostomiehen tarjous on heikko, sitä ei yleensä saa kertoa muille.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Päijänteen mhy jakoi FB-sivullaan erään kuitupuukaupan kilpailutuksen tulokset. 7 ostotarjousta joissa mänty- ja kuusikuitu 15 – 21 euroa kuutiometriltä. Korkeimman tarjouksen tehneellä oli koivukuitu jopa huimat 23 euroa. Kilpailutus todella kannattaa.

  Puuki

  Pari v. sitten saha maksoi kaikista kuitupuun mitan täyttävistä puista (kuk,mäk, kok) 23 €. Tukit norm. hinnalla.  Kannattaa aina kilpailuttaa.

  Tolopainen

  Jos vertaa 2018 hintatasoon, inflaatio on ollut kolme prosenttia ja tänä vuonna tulee olemaan ainakin viisi. Eli alle 70€ tarjoukset tukista tarkottaa hintojen laskua.

  Per Ä Reikäs

  Natolais yhteistyössä kun nyt tätä jäämeren rantaa lähdemme valloittamaan pois slaavilais venäjältä

  Sulle/mulle rantatontteja jaellen

  Siperiasta hiiliniulu metsiä

  Puuki

  Hintataso saisi mieluusti nousta edes siihen suuntaan mikä on tuotantohintaideksi ollut jo muutaman vuosikymmenen edellä kantohintoja   karkuun pyrkien kiihtyvällä vauhdilla.   Tukin myynnille viime aikoina on ollut ainakin pari  perustelua jo aiemmin ; ne komission ehdotukset.  Toinen syy varautua ollut myös melko ilmeinen mutta toivottavasti   se skenaario ei ainakaan toteudu.

  Panu Panu

  @Anneli puhuu varmasti harvennushinnoista, aukkohakkuussa >20€ kuituhinta on ollut arkipäivää jo pitkään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan oikein Panu! Tuo leimikko oli kuituvoittoinen, tukkia ilmeisesti ihan vähän.

  Metsäteollisuuden viennin arvo vuonna 2021, miljardia euroa. Massa, paperi, kartonki ja jalosteet: 9,30. Puutuotteet 3,65. Huonekaluteollisuus 0,25. Kaikki yhteensä 13,20. Osuus Suomen kokonaisviennistä 19,2 %. Lähde: Metsäteollisuus ry julkiset tilastot.

  Sellu ja kartonki ovat olleet viime vuosina erittäin kannattavia tuotteita. Sellun sivutuotteena on saatu runsaasti uusiutuvaa bioenergiaa.

  Kansallisen biotalousstrategian päivityksen (1.4.2022) mukaan metsäteollisuuden toimiala tavoittelee noin 30 prosentin arvonlisän nousua puukuutiota kohden vuoteen 2035 mennessä.

  Uudet metsäteollisuuden innovaatiot kasvattavat osuuttaan, ja ne vaikuttaisivat olevan usein hintaansa nähden vähemmän puuraaka-ainetta kuluttavia. Vähän pitemmällä perspektiivilläkin puun hinnan nousunäkymät ovat siis vähintään rohkaisevat.

   

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 131)