Keskustelut Metsänhoito Verhopuuston poisto

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Verhopuuston poisto

  Nuoren metsän hoidossa näkyy Kemera-työlajina olevan myös verhopuuston poisto ja harvennus. Allekirjoittaneelle on ihan uusi asia, että tuohonkin saisi rahaa, kunhan hakukielto poistetaan.

  Sanokaas viisaammat millainen verhopuusto ja taimikko pitää olla, jotta pääsee tukeen kiinni.

 • arto arto

  jos kuuset ovat selvästi kärsineet tiheän verhopuuston alla, verhopuusto poistetaan kahdessa vaiheessa. Varsinkin harvassa kuusentaimikossa voidaan osa verhopuista kasvattaa kuitupuiksi ja laadultaan parhaat rauduskoivut tukkipuiksi saakka. Jos rauduskoivut ovat kuusentaimikossa jo selkeästi ylispuita, metsä voidaan kasvattaa kaksijaksoisena. Ylispuukoivikon tiheyttä säädellään harvennuksin niin, että alikasvoskuusikon elinvoimaisuus säilyy. Taimikonhoidossa koivuja jätetään kuusikon tiheydestä riippuen 300–500 runkoa hehtaarille………..siinä ohje verhopuustosta. Eli voit myydä tietyn määrän taimikon päältä ns. ylipuita ja saat tuen.

  torppari

  wua mitenkäs kyseisissä tapauksissa energia tuki..jos myyn nuapurin emännälle pystykaupalla polttopuuksi ( pojallaan käytössä moto / ajokone) kantohinta keikkuu kympin kahtapuolen olosuhteet huomioon ottaen.. (unohdetun männikön ensiharvennus) ja kuusentaimikon päällä oikea verhopuusto

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)