Keskustelut Metsänomistus Verotus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 94)
  • Verotus

    Merkitty: 

    Per setämies vanhus eläkeläinen käynnisti jo pari-kolme vuotta sitten ihan oman kuusen siementen keräyksen omilta kuusiltaan ja tänä vuonna ekat teho tuotanto omiin metsiin omat taimet tuottaen on käynnistynyt.

    Pitäisikö herra Pärren maksaa alv.

    Omista siemenistä käsityönä idätys/kasvatuista Puista omissa metsissään.

    On tammikin paljon, katajia, puksipuita

  • Visakallo Visakallo

    Jos on metsävähennystä käytettävissä, niin tekee hankintakaupan ja korjuuttaa puut hankintapalvelulla.

    Nimetön

    En koskaan tekisi  mitään väärin verotusmielessä. Maksan mitä kuuluu. En ole perussuomalainen. Lasten hätä ketä vain koskettaa.

    Tasomoukari

    Vuoden 2022 verotusta tarkastellessa tuli mieleen kysymys menovarauksen tekemisestä nyt kun suhteellisen uutena metsänomisajana oli ensimmäinen vuosi jolloin puunmyyntituloa tuli hieman enemmän.

    Ymmäränkö oikein, että menovaraus kannattaa tehdä tässä tilanteessa jo senkin takia että saa siirrettyä osan verotettavasta tulosta tuleville vuosille, jolloin ei välttämättä puunmyyntiä ole lainkaan? Nyt kun osa myynneistä menee 34% verolla niin näin toimimalla saadaan siirrettyä verotusta pienemmälle 30% verolle. Eikö näin?

    Eikö maksimimenovarauksen tekeminen näillä koroilla ole muutenkin järkevää? Kannattaa vaikka maksaa lainoja heti pois ja verot sitten kun menovarauksen tulouttaa.

    tapani Anustappi

    Onko Kilometri korvauksia ynm tukia

    Tolopainen

    Menovarauksia uusimalla verotusta voi siirtää vaikka vuosikymmeniä.

    kuusenkiertäjä

    Oliko se niin että saadakseen mönkijän tunnit vähennyksiin. Pitää ajopäiväkirjaa pitää joka ikisestä ajosta vuoden ajalta?

    Tympäisee vaan nyt kirjoittaa monta riviä viikossa #LUMITYÖT#

    kuusenkiertäjä

    Ja eritellä lopuksi sitten ne metsätalouteen liittyvät tunnit.

    ate

    Kuusenkiertäjä! Mönkijän käytön kustannuksien vähentäminen riippuu siitä kuuluuko kone metsätalouden kalustoon vai onko kone ns. yksityistalouden kone.

    A) Jos kone on yksityistalouden kone, niin ajopäiväkirjan osalta riittää, kun pidät kirjaa metsätalouden ajoista. Jos haluat vähentää verotuksessa käytön kustannukset todellisten kulujen mukaan, niin sitten pitää ottaa kilometrit/tunnit ylös vuoden alussa ja lopussa, jotta voit laskea vuotuisten käyttötuntien mukaan todellisen käyttökustannuksen mönkijälle. Helpompi vaihtoehto on tyytyä verottajan hyväksymiin korvauksiin (15 € / käyttötunti).

    B) Jos kone kuuluu metsätalouden kalustoon, niin kaikki ajot on kirjattava ajopäiväkirjaan. Yksityisajojen kustannukset ja niiden osuus poistoista pitäisi sitten tuloutta verotuksessa.

    https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/metsa/menot/poistoina_vahennettavat_meno/

    Tolopainen

    Veroilmoitus tuli tehtyä, eipä noita mönkijän käyttöjä tullut edes mieleen. Ei pahemmin kiinnosta muutaman kympin vähennykset ja mönkijän ajopäiväkirjat.

    Visakallo Visakallo

    Kai se Tolopainen sentään auton käytön muistit vähentää?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 94)