Keskustelut Puukauppa Verotus hankintahakkuulla.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Verotus hankintahakkuulla.

  Merkitty: 

  Kertokaapa muutama esimerkki rautalangasta väännettynä miten toimia. Eli omistan metsää ja omistan koneita ja tarkoitus olisi tehdä hankintahakkuuta. Urakointi on kirjanpidossa omanaan ja muutenkin toimitaan pykälien mukaan. Kysymys kuuluu : voinko hyödyntää 125 m3 verovapautta, kun hakkaan omaa metsää virmani koneilla?

   

 • Puuki

  Nimim. ”hölmö”(Goofy)  on oikeassa tässä asiassa.

  Goofy

  Vielä kerran Tolopaiselle:

  Kyseessä on maanomistajan tekemä hankintatyö, joka on ansiotulona verotettavaa tuloa. Hankintatyöstähän tässä on kyse eikä koneen kuluista.

  Firma laskuttaa tässä tapauksessa pelkästään koneen kustannukset, jotka menee metsäverotuksessa vuosimenoihin. Jos jostakin syystä yritys laskuttaa siten, että työnosuuskin tulee firmalle tuloksi, niin silloin se ei ole hankintatyötä.

  Puukille: Goofyn takaa löytyy tämä heppu.

  Goofy

  Firmalla on merkitystä, sillä toiminimellä ei voi maksaa itselleen palkkaa. Siten ainoa mahdollisuus saada oman ajankäytön osalta palkkaa, on vähentää se hankintatyönä. Eli muissa töissä, kuten istutukset itse tekemällä ei voi saada itselle ansiotuloa.

  Eli muissa yritysmuodoissa yritys tekee normaalin laskun pelkästään koneiden vuokraamisesta ja metsänomistaja ilmoittaa hankintatyön omana työnä.

  MYEL-vakuutus pitää kuitenkin metsänomistajan ottaa, mikäli työskentelet omassa metsässäsi niin, että työtulosi arvioidaan olevan vähintään 3 980 euroa vuodessa (vuonna 2020).

  Tolopainen

  Mitä te laskutuksesta pöpisette kun sitä ei edes kysytä. En ole koskaan laskuttanut omista koneista, jotka eivät ole metsätalouden kalustoa, kun niillä on hankintahakkuita tehty.

  Jätkä

  Ymmärrän täysin, että Tollo ei ole koskaan laskuttanut omien koneiden käyttöä. Eihän hänellä ole koskaan ollut sytkää komeampaa konetta. sekin on nyt poistettu käytöstä, kun hänelle ei ole tuotu kiviä eikä bensaa. Eipä se ole ollut verovähennyksissäkään.

  Peura

  Koneet on toiminimen nimissä. Ohje on luultavasti, että laskuttaa pitää, jos kerran kulutkin vähennetään konevirman kirjanpidossa.

   

   

  Tolopainen

  Ei tarvitse laskuttaa, kun käytetään isännätöntä rahaa.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)