Keskustelut Metsänhoito Vesuri

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Vesuri

  Merkitty: 

  -70 luvulla oli tehokkaita kahdenkädenvesureita. Paras oli rajusti ylöspäin kaareutuva terä ja mutkan ulkoreunassa on hammastus jolla oli hyvä tökkiä katkastu puu nurin. Isokin taimi meni kertalyönnillä kun oli viimesenpäälle terotettu ja oppi lyöntikulman. Oli riittävän raskas ja muistaakseni väriltään keltainen. Molemmat on jotunu hukkaan.

  Nyt kysynkin teiltä muiltakin vesurikauden miehiltä kenen tekemä se oli? Pitäs semmonen löytää jostakin mettäkoulun kellarista vaikka…tietäskö jätkä? Panisin ostoilmoituksen toreille jos tietäs sen merkin ja mallin.

  Olis niin näppärä autonperässä johonki pikkuhommaan ja aina mukana. Ja muistelis aikaa jollon oli vielä nuori ja terve… Ois mukava hangella tassutella ja lyödä suht korkeelta kuusennäre poikki että alaoksat tekis riistalle piiloja rehevöityessään marimetriä korkeeksi ja saman leveäksi.. sopiviin paikkoihin sinne tänne. Soraa linnuille sinne perseelle..semmosen altahan sitä aikonaan jäniksiä kierrettiin…

 • Jätkä

  Fiskars tekee , mutta senkin malli on muuttunut, taitaa olla muovivarsi jne. Siinä on kuitenkin terä mielestäni liian suora, eikä niin pureva kuin tuossa Kurejokisessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkä sen jo sanoikin, että Fiskars tekee vieläkin sellaista pitkävartista vesuria, se on aika kevyt. Kävisi varmaan Wanhalle tuohon tarkoitukseen.

  Vanhoista vesurin valmistajista puheen ollen tulee heti mieleen sellainen nimi kuin ”Kone ja terä”, en tiedä mistäpäin oli.

  Minullakin oli kaksi kahdenkäden vesuria aikanaan. Merkkejä en muista, mutta,sen muistan, etteivät olleet saman valmistajan tekemiä. Kumpikaan niistä ei ollut tuo Wanhan alussa kuvailema malli. Toisen valmistaja oli mielestäni Ylihärmästä, se oli raskas, mutta tehokas. Nykyisin se ei ole enää tehokas kun ei ole ittellä voimaa enää käyttää.

  Nykyisistä vesureista minulla on käytössä tietenkin tavallinen Fiskarssi, mutta olen tykästynyt myös Marttiinin pikkuvesuriin. Se on tietysti vähän liian pieni, mutta kun se on ainoa vesuri, jonka saa vyölle koteloon mukaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)