Keskustelut Tekniikka Vielä teräketjun viilauksesta

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Vielä teräketjun viilauksesta

  Viimeisessä Metsälehdessä oli toimittaja M.Riikilän artikkeli m-sahan teräketjun teroituksesta.Artikkelissa kerrottin vaakatason teroituskulmaksi 30astetta,mutta pystytason kulmista ei puhuttu mitään.Yleensä Stihlin ketjuissa pystytason kulma on ”plaanissa 0 ast ,mutta Oregonin ketjuissa viila pidetään 10 asteen nousussa.Ketjupakkauksessa on yleensä ilmoitettu viilauskulmat.Kuinka te muut viilaatte?

 • 6 m3 6 m3

  Viilalla?

  Stihlin viilanohjain kähy peli. Kulmat helppo hallita. Purupiikki alenee samalla kerralla.
  Kun tekee viilauksen pakkauksen ohjeen mukaan ei ole ongelmia.
  Terälaippa viilapenkkiin kiinnitettynä, ketjujarru päällä viilatessa.
  Joku väitti aiemmin että tuon viilat ovat liian ”letkeitä”, ei pidä paikkaansa.
  Erinomainen työkalu päivittäiseen ketjun teroitukseen.

  Hiluxmetsuri

  Stihlejä vaan viilannut. Ohjaimella ja ilman. Penkissä ja ilman.

  Paras tulos tulee silloin kun saha on viilapenkissä, jarru päällä ja viila on kunnossa. Nollatasossa viilaan ja silleen, että on aina leikkaavat pinnat teräviä sekä sivussa että päällä. On se asteluku sitten 30 tai 32 tai jotain sinnepäin ei ole niin tarkkaa. Pitäisi tulla kunnon leikkuusärmä ilman kiharaa ja ilman sitä pientä helposti irtoavaa hetulaa hampaan päällä.

  Kyllä sen huomaa kun saha on terässä, se menee niin naurettavan helposti puuhun, että alkaa hymyilyttämään. 🙂

  Iron Man Iron Man

  Uppoaa kuin kusi lumeen,joten vissiin oikein viilattu.

  kuusessa ollaan

  Stihl-ohjaimella perusviilaus kotona, ja ehdottomasti 90 asteen kulmassa laippaan sekä kiristetyllä ketjulla. Viilaus ruuvipenkissä, kolme rauhallista vetoa aivan viilanohjaimen päästä päähän. Maastossa pikaviilaukset ilman ohjuria.

  Jos ketju on mennyt pahasti kiveen, silloin halpisterottimella reilumpi korjaus, mutta senkin jälkeen ohjuriviilaus, jotta leikkuuhampaasta tulee pyöreä lastua vuoleva.

  Kun purupiikki on sopivasti pudotettu, sahaaminen on tosi kevyttä. Saha menee omalla painollaan puuhun. Jos purupiikin vetää liian matalaksi, joutuu joka katkaisulla kannattelemaan sahaa, se syö voimaa käsistä. Normaalisti katkaisussa saa kädet levätä.

  Nimetön

  Joo hyvävehe tuo Stihlin viilanohjan paketti. Aika nopsaan vaan ketjusta loppuu viilattava , ainakin minä olen ihmetellyt miten nykyään ketjut on niin lyhyt ikäsiä.
  Tärkeätä muistaa että viilalla ainoastaan vain työnnetään ja vedettäessä viila ilmassa.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)