Keskustelut Puukauppa Vierailu äänekoskelle

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
 • Vierailu äänekoskelle

  Hei kaikille

  MG kutsui sopimusasiakkaat tutustumaan helmikuussa Äänekosken tehtaaseen. Onkohan tää kutsu hankinta-alueittain, (mulla Kemi), vai laajempikin tapaaminen? Tässä heitän kintasta lähdenkö. Jos kutsu on laajempi ni lähden. Olisi kiva tavata foorumilaisia samalla reissulla.

 • Visakallo Visakallo

  Ihan mielenkiintoistahan se olisi nykyaikaisella tehtaalla käydä. Minulta on mennyt sinne puitakin. Eipä tosin niillä kalikoilla käynyt kuin kolme varttia.

  jees h-valta

  Kyllähän tässä kertaalleen lähes kaikki Metsäliiton laitokset on käyty kurkkaamassa ettei senpuoleen mullistavaa mutta tarjoilupuoli on aina tyylikkäästi hoidettu ja kyllä aina jotain luentoa tai ohjelmallistakin on ollut.

  harrastelija harrastelija

  Kyllä siinä kutsussa mainittiin selvästi, että sopimusasiakkaat! Kyyti lähtee Oulusta ja vissiin reitti menee 4-tietä, joten siihen autoon ei pääse, ellei mene ensin Ouluun.

  Kiinnostaisi kyllä ja jos täältä lähtee useampiakin eri puolilta Suomea, niin voisi sopia jonkun tunnistusmerkin. Vaikkapa Metsälehti kainalossa ja lippalakki silmillä 🙂

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tuossa minulle tulleessa (tullut 08.11.2017) kutsussa lukee:

  Hyvä omistajajäsen,

  …Kutsumme sinut ja seuralaisesi tutustumaan biotuotetehtaaseen…

  Ohjelma

  10.30-11.45 Lounas

  13.30-14.00 Kahvitarjoilu

  14.00-14.30 Biotuotetehtaan vaikutus Metsä Groupin puunhankintaan, Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Mäntylä

  14.30-15.30 Metsä Groupin uudet palvelut metsänomistajille, Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen

  janiinedelleen…

  wanhajätkä

  Kyllähä ohjelma ois ollu kiinnostava. Meillä ois varmasti  tuolle alle kymmenen tunnin matkalle  ollu evästä matkassa  ihan fiksuun ohjelmaan omasta takaa linja-autossa ja tututstuminenen taattu. Ensimmäiselle iltapäivälle olis vaan illan vietto. 19.00-11.30 ois ollu ohjelmaa mutta meistä ”viisaimmat” ois varmasti jatkanu vielä ….minne vaan asti. Kiitos nyt kuitenkin Metsä Groupille mahdollisuudesta vierailuun. Ehkä joskus saan tilaisuuden joka sopiiki.

  harrastelija harrastelija

  wanhajätkä: …Ensimmäiselle iltapäivälle olis vaan illan vietto. 19.00-11.30 ois ollu ohjelmaa mutta meistä “viisaimmat” ois varmasti jatkanu vielä ….minne vaan asti. ..

  Tyypillistä lappalaisen pikkujuhlaa ”nätti-jussin” tyyliin! Meillä oli muuten fiksu oppilas Lapista taannoin. Pahinta oli tunnilleille tulo varsinkin lomapäivien jälkeen, kun piti koota sikurat ja vasat … Se oli ymmärrettävää, mutta kun asuntolassakin nukutti toisinaan iltapäivälle asti.

  ”Etkö sinä katsonut kelloa”, opettajan kysymys? ”Eikhän minulla ole kelhoa ensinkään”, oli vastaus! ”Nyt on”! Sanoi tuohtunut ope ja nykäisi ranteestaan pojalle oman kellon!

  pihkatappi pihkatappi

  Äänekosken puutavaran vastaanotossa oli aikoinaan tapana laittaa talvella punnituksessa tonni tai kaksi lunta joka kuromaan. Oli kova lumi talvi, Viitasaaren MHY:ltä kun kysyttiin helmikuussa, että onko teilläkin paljon lunta, vastasivat että ei ole enää Viitasaarella enää lunta, kun kaikki lumet on ajettu Äänekoskelle.

  wanhajätkä

  Nyt harrastelija tulkitsi omalla tavallaan…Oiskohan siellä veisattu Siijonin virsikirjasta on kaikkien vapaasti pääteltävissä, Asiaa ois kyllä puhuttu. Jos on autossa pöytä ni ilimanmuuta tupelle. Ollaan me niin viksuja oppilaita.

  Kellosta oon luopunu miltei kokonaan. Yleensä riittää aamupäivällä, iltapäivällä, tänään, huomenna, tälläviikolla tai ens. Kohta ja pian onki sitten jo vähän hankalampia. Kuhan kerkiän.

  harrastelija harrastelija

  Tuppikin tuli ennenvanhaan savotoilla tutuksi. Mutta lappalaisilla tuo Nätti-Jussi lienee tuttu hlö? Laitanpa tähän metsäiseen ketjuun hänestä lyhyen tarinan:

  Nätti-Jussihan oli oikeasti ison talon poika, mutta ensimmäinen vastoinkäyminen tuli jo synnytyslaitoksella. Talon emäntä ja piika sattuihin samaan aikaan synnyttämään ja molemmilla syntyi poikalapsi. Emäntä meni katsomaan lapsia ja huomasi oman lapsen vähän omituisen näköiseksi – toinen jalkakin oli väärinpäin! Oiian synnyttämä oli ponteva poika, niinpä emäntä vaihtoi laput, koska olihan pojilla kumminkin sama isä!

  Nätti-etuliitteen Jussi sai omituisesta ulkomuodostaan. Se ei Jussia haitannut savotoissa, johon hän pääsikin jo varhain nuorena. Siihen aikaan raavaskin mies jäi ”navastaan nalkkiin” (vrt. Päätalon romaaniin), koska hakkuut eivät tahtoneet riittää ruokaan. Nätti-Jussi oli mahoton pöllin tekijä ja koska silloin maksettiin rahalla, niin kävi toisinpäin; Yhtiö jäi nalkkiin Nätti-Jussille!

  Nätti-Jussi piilotti aina suuren tilinsä rosvoilta. Monet yrittivät seurata, että mihin se Jussi vie tilinsä, mutta vaikeahan se oli jäljistä päätellä, kun toinen jalan jälki näytti toisinpäin!

  harrastelija harrastelija

  Jatko-osaa Nätin elämästä:

  No, Nätti-Jussi lähti sitten merille. Maihin nousu tapahtui Brasiliassa Rion kaupunkiin. Siellä Nätti- Jussi pääsi timanttikaivokselle töihin. Joka työpäivän jälkeen oli ankara tarkastus, ettei mahdollisia timantteja lähde mukaan! (Riossa on timenttien hiomo maan alla lukkojen ja vartijoiden takana. Olen käynyt siellä 2013 tutustumassa vrt. kertojen huomautus).

  No, Jussilla oli sielläkin mahoton tuuri, hän löysi viiriäisen munan kokoisen timantin! Kuumeisena Jussi mietti, että miten saisi salakuljetutuksi timantin itselleen? Hänellä oli sitten myös sellainen vajavaisuus, että puuttui toinen kives! Nätti-Jussi veti varovasti partakoneen terällä pussia vähän auki ja muljautti timentin sinne kivekselle kaveriksi! Pari tikiä ihon värisellä langalla ja ohi tarkastajien!

  Nätti-Jussilla ei enää tarvinnut työssä rehkiä, kun hän myi timantin kotimaassa ja sijoitti rahat Rovaniemen pankkiin. Pankissa loppuivat numerot, joten Nätin tilille merkittuun vain, että ”kaikista eniten”! Nätti-Jussi hankki sitten viimeistä huutoa olevan Amerikan raudan, pankista annettiin rahat auton ostoon ja tiliotteeseen merkittiin, että ” Nätti-Jussi otti vähän”!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)