Keskustelut Tekniikka Viiltosuojain.

 • Viiltosuojain.

  Merkitty: 

  Olen hieman hämmästellen seurannut metsurin vaatetuksesta käytävää keskustelua kuinka heijastus ja keveys ovat nousseet tärkeimmiksi tekijöiksi asu valinnassa.  Sensijaan teräketjulta suojautumiseen ei juurikaan näytä olevan tarvetta. Viiltosuojan ominaisuuksista kerrotaan jopa niin, ”että terä osui polveen eikä suojaimista ollut mitään suojaa”.

  Tämänpäivän normituksista minulla ei ole tietoa mutta, aikoinaan kun tukkeava viiltosuoja kehitettiin sen hyväksymisen ehto oli, että suojain purkautui ja pysäytti teräketjun tietyillä teräketjun nopeudella m.s. Asiasta on kerrottu mm. Folia Forestalia 311 Takalo, Sauvola. Kyllä asun huomioväritkin ovat tärkeitä mutta, tukkeavuus katsottiin aikoinaan etusijalle olihan tuolloin useita kuolema tapauksia  juuri teräketjun aiheuttamana .

  Viiltosuojaimen tehokkuus riippuu sen hinnasta ja sentähden sitä tulisi valvoa ja eräs keino on käyttäjien valvonta ja julkituominen mikäli vilunkia esiintyy.

  Asu on kokonaisuus.

  Sauli Takalo entinen tuotekehittelijä

   

   

 • sata

  Ammattimiehelle.

  Kuusikymmen luvulta tähän päivään on lähes 60 v.tta ja väitän, että sinulla ei kulu tänäpäivänä ainakaan metsäfirmojen lahjoittamat työpaidat.

  Olet arvioni mukaan jo yli 70 kymppinen ukko.

  Minä aloitin 50-luvulla ja kamppeet ovat pysyneet ehjinä jo pitkään.