Keskustelut Luonto Vilu ja nälkä

 • Tämä aihe sisältää 34 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten r.ritvar.ritva toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)
 • Vilu ja nälkä

  Merkitty: 

  Saas nähä mikä seuraa Suomalaisen polttoturpeen tuotannon alasajolla.

  Saksa,venäjä, Kiina ynms. Jatkavat hesaa myöden,metsäläisten kustannuksella.

  Älä sinä polta/vaikka minä poltan.

 • Petkeles Petkeles

  ”Eivät ns. länsimaatkaan ole synnittömiä. Norja jatkaa öljyn tuotantoa ja Australia kivihiilen kaivamista. Meidän toimet ovat pientä näpertelyä näihin verrattuna, joten aivan täysin ei meidänkään kannata kurjistaa talouttamme hiilipäästöjen takia.”

  Länkkäri ostaa kiinalaisilta halpaa tavaraa ja jeesustelee samalla miten nuo kehtaavat saastuttaa. Jättää sitten omatkin päästövähennykset tekemättä sen lisäksi että on ulkoistanut oman saastuttamisensa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tällä kertaa olen samaa mieltä kuin Petkeles. Tätäkin taustaa vasten hiilineutraaliuslaskenta on hölmöä: siitä puuttuu iso osa ulkoistetusta kulutuksestamme eli tavaroiden tuonti. Energian tuonti sisältyy ainakin osaksi päästölaskentaan, ainakin öljyn kulutus.

  juuso8 juuso8

  vikatila

  Visakallo Visakallo

  Olisiko kuitenkin jo viisaanpaa varautua ilmaston kylmenemiseen?

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000008176364.html

  jees h-valta

  Näinhän siinä varmasti tulee käymään. Tuo on sentään aika monia aikoja taaksepäin mitattua todellista merivirtaustietoutta ja siihen ei liity mitään turhakekohellusta. Nyt voi olla hiljainen ”hengenvetoaika” mutta yhtälailla lopullinen sammahdus edessä. Silloin tulee vilu piiperon istua asfaltilla mielenosoituksessa.

  Tolopainen

  Taitaa olla pötyä, että haalea merivesi Eurooppaa lämmittäisi. Kyllä suihkuvirtauksista puhutaan nykyisin sääennusteissa  kun ennustetaan helteitä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tuohon HS:n juttuun joku kommentoi, että Golf-virran viileneminen joka tapauksessa kestäisi niin kauan, että ilmaston lämpeneminen ehtisi kompensoimaan muutoksen. Jos sitten alkaisi enemmälti kylmenemään, jäätiköt alkaisivat sulamisen sijaan jälleen kasvaa, ja makean sulamisveden häiriinnyttämä virta ehkä palautuisi ennalleen. Ken elää, se näkee.

  Minunkin piti taas käydä viisastelemassa metsämaan hiilestä.

  jees h-valta

  Mahtaako Afrikan lisääntyvä kuumeneminen paljon eurooppaa ja varsinkin pohjoista auttaa jos sitä lämpöä ei mikään kuljeta meille kuten nyt Golf-virta tekee. Tuleehan sieltä tietty kuumana käyviä tummia vaatimuksineen. Että taitaa olla parempi varustaa siihen malliin puolustusta. Ei siihen Hornetteja tarvita.

  Tolopainen

  Pitkään höpistiin, että sademetsät ovat maapallon keuhkot. Siinäkään ei ole mitään perää. Sademetsät eivät sido hiiltä yhtään enempää kun lahoamisen kautta vapautuu. Brassit voivat hakata sademetsänsä eikä hiilimäärä ilmassa nouse havaittavasti sen takia.

  Puuki

  Kasvavat puut niin sademetsissä kuin täälläkin sitoo hiiltä.  Lahoaminen lisääntyy , jos metsiä ei hoideta (varsinkin havupuuvyöhykkeellä) . Sademetsät kasvaa paljon enemmän kuin puuta ehtii lahota , jos niitä ei hakata paljaaksi. Co2 tulee kasvussa ilmasta eikä lahopuuta ehdi hajota yhtä paljon kuin kasvuun kuluu CO2:a. CO2:n lisääntyminen lisää kasvuakin.  Mutta suurin ongelma laajojen sademetsäalueiden hakkuissa/hävityksissä on sadannan muuttuminen ja siitä seuraava kuivuus.

  Golf -virta on nyt kylmimmillään 1600 vuoteen joten ei se ole kylmenemässä joskus tulevaisuudessa vaan on jo kylmentynyt melko paljon .

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)