Keskustelut Luonto Vilu ja nälkä

 • Tämä aihe sisältää 34 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten r.ritvar.ritva toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)
 • Vilu ja nälkä

  Merkitty: 

  Saas nähä mikä seuraa Suomalaisen polttoturpeen tuotannon alasajolla.

  Saksa,venäjä, Kiina ynms. Jatkavat hesaa myöden,metsäläisten kustannuksella.

  Älä sinä polta/vaikka minä poltan.

 • Tolopainen

  Missä Puuki se ylimääräinen puu on, jos sademetsät ovat miljoonia vuosia kasvaneet enemmän kuin on lahonnut. Luonnossa vallitsee tasapaino alkuaineita  ei synny eikä häviä. Se on fakta.

  Puuki

  Mistäpä sen varmaksi tietää minkä verran on kasvaneet missäkin . Suomessakin on Lapista löytynyt isoja puun runkoja maaperästä paikoissa joissa puut ei nykyään kasva juuri kuin pensaan kokoisina.  Ja kun sademetsä palaa/poltetaan /hakataan aukoksi, se ei uusiudukaan kuten boreaaliset metsät yleensä tekee.

  Jos maa on miljoonia vuosia vanha kasvillisuuksineen , niin miten se näkyy maannoksissa, kun ei ne ole niin paksuja kuin pitäisi olla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kävin syksyllä 2018 Australiassa Daintreen sademetsässä. jonka iäksi väitettiin kymmeniä miljoonia vuosia. Sademetsän pohjalla ei ollut mitään kunttaa niin kuin täällä, ainoastaan ohut kerros lehtiä.

  Tolopainen

  Kaikenlaisia luuloja on liikkeellä, esim. se  että on tapahtunut metsäkatoa. NASA on tehnyt kartoituksen ja sen mukaan maapallollon  metsä pinta-ala on kasvanut viimeisen 20 v aikana Amazonin sademetsien verran.

  Tropiikissa lahoamisen on niin nopeaa, että ei viidakossa lahopuuta ole.

  Puuki

  Ap:n otsikon ”vilu ja nälkä” oli myös pääaiheena aiheena tänään tv-dokumentissa  jossa oli haastateltu 1930-luvulla NL:n  onnelaan muuttaneita suomalaisia Kuolan niemimaalta.   Onnelaa ei sieltä löytynyt vaan pääosin orjatyöpaikkoja ja piikkilanka-aitojen takana oleskelua ellei tullut nappi otsaan ”kansan vihollisuudesta” .

  Vanhat puut viidakoissa on soilla hautautuneena ja vesistöjen pohjissa.  Hyvin vanhoja puita löytyy Suomessakin soilta missä ei ole ollut happea hajottamassa puuainesta.

  Puuki

  Hyvä torjuntavoitto kuitenkin ja siitä lähtein suht. hyvät olosuhteet varsinkin verrattuna esim. Baltianmaihin.  Siitä kiitos kuuluu aik. sukupolville   ja Luojalle.  Ja Venäjälle on maksaneet suomalaiset korkojen kanssa sotakorvaukset (vaikkakin 1 sodan aloittivatkin venäl. itse). Ei ole sieltäpäin mitään oikeutta vaatia enää yhtään lisää.  Putinin vääristeltyjä historinkirjoituksia  ei kannata uskoa  eikä Pietarin trollien valheita  kannata kuunnella.

  Tolopainen

  Kyllä Sipilää pilkattiin kun piti Talvivaaran toiminnassa, nyt se työllistää Kainuussa tuhansia ja mahdollisti Vaasaan miljardi-investoinnin akkutehtaaseen. Ilman Talvivaaran akkukemikaalien tuotantoa uutta investointia ei olisi tullut. Onneksi meillä on näitä tekijöitä, eikä kaikki ole vihreitä luusereita, jotka kaivat maata jalkojen alta.

  Älä viitsi Puuki olla taikauskoinen. Luonto ei mitään luojaa tarvitse, se kehittyy vääjäämättä kohti kompleksisempia yhdisteitä. Elämä syntyi sattumalta ilman kenenkään tökkimistä, kun sille oli sattumalta sopivat olosuhteet. Ei tulivuoren purkauksiakaan kukaan suunnittele. Nekin ovat olleet edellytys elämälle tällä pallolla.

  Metsänmies

  Siinä sitä onkin ihmettelemistä , mistä tämä maailmankaikkeus on saanut alkunsa. Ja milloin. Jos alussa ei ole ollut mitään , miten on mahdollista että siitä tyhjyydestä on alkanut syntyä jotakin. Viisaat väittävät, että maailmankaikkeuden kiinteät kohteet(mm. tähdet ja planeetat) ovat alkaneet kehittymään jostakin avaruuspölystä. Mutta mistä ihmeestä tuo pöly on lähtöisin, jos ei ole ollut mitään, mistä pölyä syntyy??

  Tolopainen

  Kyllä se niin on, että kasvillisuus ja eläimistö määräytyvät olosuhteiden mukaan eikä sen perusteella, mitä jokin heikosti sivistynyt paimentolaiskansa on kirjannut papyruskääröihinsä. Joskus muinoin sienet ovat olleet vallitseva kasvi biosfäärissä. Mitäs vanhoja sieniä vihreät silloin olis suojelleet.

  Mettämakuri

  Tiede lehti taitaa olla kulku kauppiaan Raamattu ja tekniikan maailma katekismus.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)