Keskustelut Luonto Virkistysmetsää?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
 • Virkistysmetsää?

  Äsken  kerrottiin Ylen Jyväskylän paikallisuutisissa, että Laajavuoren virkistysalueella eräästä kuusikosta n  3 ha:n alueella kirjanpainajat ovat tappaneet puolet kuusista.  Reittejä on jouduttu muuttamaan  ja kuolleita puita kaatamaan.

  Jyväskylä kuten monet muutkin kaupungit harjoittavat jatkuvaa kasvatusta.   Tällaisen tapauksen luulisi muuttavan hakkuutyylejä.  En kuitenkaan usko, että noissa ympyröissä järkeä käytetään.

 • Nostokoukku

  Eiköhän se omista joka kulut maksaa ja johtokunnan nimittää, Kolmen ämmän ministeriö. Vähän kuin Metsähallituskin on valtion omaisuutta, vaikka toimii varsin itsenäisenä organisaationa.

  Timppa

  Tuohon Hesarin juttuun kirjoitin tällaisen kommentin:

  Kirjanpainajatuhot tulevat lisääntymään voimakkaasti etenkin kaupunkien suojelualueiden kuusikoissa. Toinen esimerkki on Jyväskylä, jossa mm Laajavuoren ulkoilualueella on pahoja tuhoja. Puita on jouduttu kaatamaan ja reittejä siirtämään. Myös Espoon Träskendan alueen tuhopuista on kirjoitettu.

  Tällaiseen virkistysalueiden tuhoepidemiaan on yksinkertainen syy. Uskotaan naivisti, että kuusikot säilyvät hengissä hamaan maailman loppuun. Keski-Euroopan satojen miljoonien tuhoutuneiden kuusikuutiometrien tai Ruotsin jokavuotisten miljoonien tuhokuutiometrien perusteella tiedetään kuitenkin, että ikääntyneet kuusikot tulevat kuolemaan. Viheraatteen sokaisemat kaupunkien päättäjät eivät usko näitä selviä tosiasioita vaan vuodesta toiseen jatkavat samaa metsiä tuhoavaa systeemiä.

  Kenelle toukkien lisäksi on hyötyä ikääntyneistä kuusikoista? Nehän ovat myös erittäin vaarallisia. Kuusi saattaa olla vielä lähes terveen näköinen, mutta toinen kuusikoiden vitsaus tyvilaho on tehnyt siitä kaatumisalttiin, jonka joku äkillinen tuulenpuuska kaataa viattoman ulkoilijan päälle. Eikö näin käynytkin Helsingin Paloheinässä?

  Suomen kaupungit ovat merkittäviä metsänomistajia. Jo kansantalouden kannalta olisi tärkeää, että niistä saataisiin mahdollisimman suuri taloudellinen hyöty. Myös ilmastomielessä metsien tulisi kasvaa mahdollisimman hyvin. Nämä tavoitteet ovat kyllä sovitettavissa yhteen virkistyskäytön kanssa, jos halua on. Pahimmat riskialueet tulisi päättäväisesti uudistaa. Mikäli mahdollista suosisin rehevillä mailla koivua Ja/tai haapaa ja karuilla mäntyä. Kuten tiedetään näiden kasvatus onnistuu vain aukossa.

   

  isaskar keturi

  Oheisesta VM:n ohjeesta voi aika selvästi lukea, että vaikka mmm käyttää ohjausvaltaa valtionavun käyttämisestä ja tehtävistä on säädetty lailla, juridisesti Metsäkeskus ei ole valtion omistama.

  Organisaatiomuodon valinta valtiolla – rahastot, julkisoikeudelliset laitokset ja säätiöt (vm.fi)

  Rane

  ”Jos ministeriön suunnitelma Metsäkeskuksen omaisuuden siirtämisestä valtion virastoon toteutuisi, nähtäisiin itsenäisen Suomen mahdollisesti ensimmäinen sosialisointi.”

  Mitä tämä Metsäkeskuksen omaisuus on?

  mehtäukko

  Onko muutama lyijykynä ja kumi..?

  Visakallo

  Minkä arvoinen on koko Suomen metsaan.fi -tieto? Ainakin väärissä käsissä sille voisi arvoa löytyä. Yksityisellä metsänomistajalla ei taida olla tiedoilleen mitään taloudellista suojaa? Jos joku käyttäisi tietoja väärin, niin korvaisiko sitä kukaan?

  A.Jalkanen

  Jos valtio rahoittaa ja ohjaa ja voi halutessaan lakkauttaakin laitoksen, niin eikö tuo liene aika lähellä omistamista.

  isaskar keturi

  Onhan Metsäkeskuksella kiinteistöjä ja muuta omaisuutta. AJ, sepä se – voiko lakkauttaa, jäisi nähtäväksi. Lainsäädäntöä muuttamalla voi varmasti ottaa julkiset hallintotehtävät pois ja lopettaa rahoituksen. Mitä jäisi Y-tunnuksen ja kiinteistöjen lisäksi jäljelle, onkin mielenkiintoista nähdä, jos tämä etenee.

  Visakallo

  metsaan.fi:n huoltokatko näkyy venyvän. Päivityksen piti tapahtua viikonlopun aikana, uusi tavoite on nyt ke 14.6. Hieman alkaa mietityttää, missä oikein mennään, kun lähes kaikki toiminnot perustuvat nyt näihin tietoihin.

  Petkeles

  Niitä tietoja kopioidaan elokapinalaisten kovalevyille, siksi kestää. Samalla generoidaan lisää suojelumerkintöjä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)