Keskustelut Metsänomistus WANTED !!! Arvoisat LADYt,,,

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 174)
 • WANTED !!! Arvoisat LADYt,,,

  jotka tänne keskusteluihin olette kirjautuneet. Olisikohan Teiltä mahdollista saada (kun minä niin mieleni pahoitin, noista metsästäjä ja asesäilytys vastaisista kommenteista),,, kommenttia,, tai siis,,, no,, kehtaisko tuota,,, ees pyytää,,, miten minä sen,,, nyt sanoisin?

  Siis arvoisat Ladyt, mitä mieltä te olette meidän metsästävien ja machoilevien uroitten harrastuksesta, siis metsästyksestä? Ja siihen liittyen, saammeko me säilyttää noita harrastusvälineitä kotona. Jopa hirvensarvista riippuen, vaiko lukitussa kaapissa.
  Vai pitääkö meidän kenties erään ahkeran kommentoijan ehdottamalla tavalla viedä aseemme ulkopuoliseen säilytykseen.

  Tai löytyisikö Teistä peräti joku, joka harrastaa metsästystä yksin tai miehensä kanssa?

 • kisi

  En harrasta itse metsästystä, mutta suhtaudun siihen periaatteessa suopeasti, eritoten silloin, jos minulle kiikutetaan ”kaunis lintu”. Hirvensarviin ripustetut aseet on mielestäni melkein koristeellinen näky, kunhan asetelma on sijoitettu harkiten, feng-shuit sun muut seikat huomioiden.

  Tiukan rajan vedän machoiluun, sitä en suvaitse. Tässä suhteessa olen äärimmäisen tarkan vaistoni armoilla.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Meillä pysyvät aseet tuvan seinällä. Naisväkikin suhtautuu siihen myönteisesti, muutenhan saattaa tulla ”viitostielle lähtö”.

  jees h-valta

  No niin ja tämän gallupin karuna kertomana voisi sitten pitää että yksi suvaitsee joten kuten tussarit pirtissä ja toinen uhkaa heittää eukon maantielle jos ei suvaitse tussareita pirtin seinällä.
  Yhtään putipuhdasta myötätuntoista ei ole ilmaantunut.
  Joten kuuskuutioisen ei kannata mieltään niin kovin pahoittaa mutta miinusvoittoiseksi taitaa ylipäätään mennä suvainta.

  kisi

  jhv on hieman hätähousu. Kaikki palstan arvoisat leidit eivät vissiin päivystä nonstoppina, joten mielenkiintoisia kannanottoja uskon olevan vielä tulossa. Tuskin me Miisun kanssa ainoat leidit täällä ollaan..?!

  6 m3 6 m3

  Jesse tulkitsi asian omalla tavallaan. Minä omallani. Mielestäni kumpikaan kommentti , ”kisiltä” ja ”Miisulta” ei ollut kotisäilytystä vastaan, mikäli aseet on asiallisesti säilytetty.

  Leevin kommenttia en ikävä kyllä voi ottaa huomioon tässä pienimuotoisessa gallupissa. Hän puhui vaimonsa puolesta.

  Tuo machoilun liittäminen asiaan oli minulta ylilyönti.

  6 m3 6 m3

  Niin, iltahan on vielä nuori. Ehkäpä kommentteja saadaan lisää.

  Tuon vielä esille sen että itse säilytän noita harrastusvälineitäni kuten ”Miisu” kommentissaan mainitsi.
  Hirvensarvia meillä ei ole, ainoastaan metsäpeuran jättösarvia. Nekin odottavat vajassa jotain hyötykäyttöä.

  jees h-valta

  Miisun vastauksessa tavallaan henkii varmasti se normaali maalaisjärjen käyttö joka pitäisikin olla itsestään selvyys.
  Muutta,mutta. Kun se on hukkunut johonkin.
  Näen päivittäin liikkeemme ikkunasta aivan samaa käsittämätöntä piittaamattomuutta kun lähdetään vastapäätä olevan ruokakaupan pihasta lasten kanssa autoilemaan liikenteeseen. Se on pieni prosentti mutta aina tulee paha mieli. Eli lapsi saattaa olla vain sylissä tai täysin vapaana kiitää autossa ilman että edes turvavyö laitettaisiin kiinni. Yhtä häjyä teki juuri eilen kun molemmat pakettiauton ovet avautuivat ja aivan pienten lasten äidit tulivat ulos tupakka jo sytytettynä valmiiksi. Molemmilla tosiaan sylissä lapsi ja suussa palava tupakka. Nämä ovat juuri sitä pientä prosenttia jotka näkyvät ja sama koskee myös aseiden käytön piittaamattomuutta. Annetaan ampumakuntoinen ase lapsen käteen ajattelematta varmaan yhtään mitään. Näille se laki pitää olla. ja tiukka. Vaikka siitä kärsii 90 prosenttia asioita huolellisesti ja turvallisesti tekeviä. Yhtään viatonta ei kuulu saada ennenaikaisesti surmaansa näiden pienen kaahottajaryhmänkään takia. Meidän jotka ajattelemme pitää suojata kun oma väki ei sitä kykene.

  6 m3 6 m3

  Jesselle täytyy antaa tunnustus siittä, että hän pysyy järkähtämättä kannassaan.

  Ja noihin syksyn aika tapahtuneisiin onnettomuuksiin syynä on ollut piittaamattomuus, ei tietämättömyys. Siitäkin voinemme olla yhtämieltä.

  Tuota piittaamattomuutta säännöksistä on hankala korjata.
  Ratkaisu siihen ei todellakaan ole aseitten kerääminen säilytykseen kodin ulkopuolelle. Muutoksen pitää tapahtua ”korvien välissä”.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  # Meillä pysyvät aseet tuvan seinällä. Naisväkikin suhtautuu siihen myönteisesti, muutenhan saattaa tulla ”viitostielle lähtö”. #

  Vitsihän se olikin. 🙂 Kukaan ei kyseenalaistanut kuka on se ”viitostielle” mieroon lähtijä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  6m3:
  ”Tuota piittaamattomuutta säännöksistä on hankala korjata.
  Ratkaisu siihen ei todellakaan ole aseitten kerääminen säilytykseen kodin ulkopuolelle. Muutoksen pitää tapahtua ”korvien välissä”. ”

  Ratkaisu on siinä, että pannaan kaikki kahtavuotta vanhemmat aseluvat uudelleen hakuun ja saannin ehtona on asianmukainen säilytyspaikka ja läpikäyty kurssi, jossa aselaki käydään tiukasti läpi. Kurssin jälkeen tentti.
  Sitten aseluvat hakuun aina 5 vuoden välein, tarkistaen luvanhakijan henkisen kunnon säilyminen ja ammunta- tai metsästysharrastujsen jatkuminen.
  Aseitten haltijalle vastuu siitä ettei siihen lukittuun kaappiin olevat avaimet ole kenenkään muun kuin hänen saatavilla.

  Ei näilläkään konsteilla asevahinkoja kokonaan poisteta, mutta ovat kuitenkin paljon parempia ja realistisempia keinoja kuin aseitten keruu johonkin varikkoon, josta ne sitten on kaikki kerralla näppärä varastaa.

  Tietysti on myös syytä tarkastella, olisiko kokonaan kiellettyjen aseitten luetteloon syytä lisätä, katkaistujen haulikkojen lisäksi, joitakin asetyyppejä.
  Esimerkkinä taskuun mahtuvat pistoolit.
  Isäukolla oli Simson pistooli 5,35, seitsemän patruunan lipas. Se oli täysin takataskuun sopiva, piippu lyhempi kuin kahva. Vein sen myöhemmin asesepälle, joka teki sen ampumakelvottomaksi. En ymmärrä mihin kukaan sellaista nykypäivänä tarvitsisi?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 174)