Keskustelut Metsänomistus Yhteismetsä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)
 • Yhteismetsä

  Merkitty: 

  Hei, yhteismetsä on tuhansien metsänomistajien omistusmuoto. Yhteismetsän osakkailla ei ole yhteistä etujärjestöä. Nykyiset järjestöt on lähinnä hoitokuntien edustukseen keskittyneitä. Metsäkeskus tukee lähinnä toiminnanjohtajia ja hoitokuntia.
  Osakkaille on perustettu Facebookkiin ryhmä johon on ympäri suomen liittynyt jäseniä, ja heitä toivotaan lisää. Tervetuloa!

  https://www.facebook.com/groups/781034729344821/?hc_location=group

 • pihkatappi pihkatappi

  Ja tosiaan metsätilan omistus tai ehkä yhteismetsäosuudenkin tulo voi evätä tuki mahdollisuuksia.

  Timppa

  Eikös se niin pitäisikin mennä, että tuet vähee, kun tulot lisääntyy.

  Meillä yhteismetsän kiinnostavuutta on lisätty keväisillä istutushommilla, joista on maksettu kunnon palkka.  Ei ole kaiketi kuitenkaan ollut niin suuri, etytä olsi mihinkään etuuksiin vaikuttanut.

  Kyllä hyvin toimiva yhteismetsä on hieno systeemi.  Metsät pysyvät jakamattomina.  Tulevat kunnolla hoidetuiksi.  Taloudellinenkin tulos on parempi kuin, jos kaikki puuhailivat yksistään.

  Tolopainen

  No ei ole tulos parempi. Mikään yhteismetsä ei voita yksityistä hyvin hoidettua metsätilaa kokonaistuotossa. Et voi hakea edes joulukuusta yhteismetsästä vaikka olet osakas.

  Timppa

  Kyllä voi kuusia hakea ja naapuritkin voivat.   Samoin sellaista polttopuuta, jolla ei ole markkina-arvoa.

  Totta kai hyvin hoidettu tila saattaa olla parempi.  Kaikki vain eivät pysty hoitamaan metsiään hyvin eikä edes vähemmän hyvin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä yksin hoidettu tilakokonaisuus on kannattavin ja selvin tapa omistaa. Ei tarvitse metsäsuunitelmia, kirjanpitokin verottajaa varten onnistuu itseltä, ilman yhtiökokouksen siunausta. Jatkossa on harkinnassa yhteismetsän perustaminen, silloin tilakokonaisuus pysyy kassassa jakamattomana.                                                                                                                                       Yhteismetsää ei mielestäni kannata kovin pienestä metsäpinta-alasta muodostaa, vaikka pienin yhteismetsä taitaa parinkymmenen hehtaarin luokkaa suomessa olla. Sisaren perheen kanssa tulisi yli 5 000 kuution vuotuisen kasvun yhteismetsä kokonaisuus. Asiaa hiljalleen täytyy mietiskellä, mihinkään suvun ulkopuoliseen kolhoosiin en ryhdy kylläkään.

  rööri roope

  Kolhoosit oli neuvostoliitossa.Ei yhteismetsä ole verrattavissa neukkujen kolhoosiin.

  Nyky hallitus on kuten neukut.Pettääkö kepu alkamalla kommariksi ja kynnysmatoksi?kyllä onnee🐏

  jees h-valta

  Kun tämä kolhoosi tuli kehiin heitettyä ja se sai jopa muitakin siihen yhteismetsätalouden rinnastamaan veikkaan myös sille perin samaa kohtaloa kuin kolhoosit neuvostososialismissa. Kun mennään pari-kolme sukupolvea eteenpäin ja perustajat on maan mullissa alkaa todellinen taistelu joka johtaa vääjäämättä näiden sosialismin rippeiden ihannoijien systeemin hajoamiseen. Nykyiset eivät osaa kuvitellakkaan millainen on tulevaisuuden itsekäs ihminen. Rynnii kuin sonni haas, voisi sanoa. Mikään yhteisviritys ei tulevaisuuden somemaailmassa saa kuin repiviä riitoja aikaan. Niin kauan kuin elintaso on näin vakaa vielä mennään mutta yksikin häälähdys epävakaaseen ja horjuvaan yhteiskuntaan saa repäisemään siteet auki ja asianajajat hommia. Rööri siinä oikeassa ettei kolhoosi neukkulassa ole rinnastettavissa suomen metsäsovhoosiin koska puuttuu se ylemmän hierarkian pelko joka piti neukkulassa ne vielä jotenkuten kasassa. Täällä kun hallinto on yhtä kuin se per…een sukulaisserkku tai joku sinnepäin on pellit lupa vetää auki pohjanmaata myöten koska vain. Ja sankaritarinahan siitä syntyy, eli asianajajat siivoavat omaisuuden ja suku hajoaa tahoilleen nuolemaan näppejään ja hykertelemään kuinka hienosti putosi kunkku tooliltaan.

  jees h-valta

  Ja perustan edellisen näkemyksen jokuseen ihmisten haastatteluun kun ollaan kärsitty koronavuosi. Kun ei olla päästy matkustamaan, kun ei olla voitu lähteä aina halutessa Leville laskettelemaan, kun ei olla voitu käydä ravintolassa totutulla tavalla. Kun saadaan rokote ja päästään näistä kauheista kahleista! Miettikää yhtäläisyyttä tässä potenssissa suhteessa vielä huomattavasti erityyppiseen ihmiseen tulevissa sukupolvissa. Miettikää onko se erityyppisyys hyvässä vaiko ..  – mutta yksi on varmaa, silloinkin harrastetaan mutta ei todella metsässä eikä sen asioissakaan! Lyhytjänteisyys, lyhytnäköisyys, näköalattomuus, kaikki mulle heti, toi paska mitään tartte, onko pakko tällaista paskaa,  jne,jne.

  jees h-valta

  Ja yksi asia on lähes ylitse muiden joka saa minut hälylinjalle aika herkästi. Kun aletaan sähläämään ja säätämään omistusoikeutta johonkin tiettyyn alueeseen eli laventamaan omistuspohjaa aina vain leviävämpään muotoon. Mikä onkaan oivallisempi viherterrorismin kohde kuin yhteismetsät tulevaisuudessa. Kun serkuspoppoossa aina löytyy huomattava osuus piiperoita jotka ovat hyvin myötämielisiä kaikenmaailman suojelu/museointikaahotuksille. Eikä tarvii tietysti olla edes paljonkaan siihen suuntaan vetäviä kun käytännössä saattaa koko yhteiskolhoosin toiminta metsässä halvaantua täysin. Ja sen jälkeen onkin helppo runnoa läpi suojeltu-paalu nurkkiin. Koko alalle. Näin saadaan nopeasti ja helposti läpi vihersosialismin jalointa aatetta. Museoitua metsää silminkantamattomiin. Eikä kirves koske. Kuten kävi neukkulassakin. Mutta siellä syystä että sosialismin urhot juopotteli ittensä aina penkin alle illalla eikä aamusta ollut metsään enää lähtijöitä.

  Nimetön

  Aika paljon Jeesen kans samaa mieltä. Sukupolvet vaihtuu vaan aika nopsaan ja tilanteen saattaa muutua hyvinki yllättäin.  Hyvin suuri vaara että asianajajat jatkossa jotka pärjää parhaiten.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)