Keskustelut Metsänomistus Yhteismetsä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
 • Yhteismetsä

  Merkitty: 

  Hei, yhteismetsä on tuhansien metsänomistajien omistusmuoto. Yhteismetsän osakkailla ei ole yhteistä etujärjestöä. Nykyiset järjestöt on lähinnä hoitokuntien edustukseen keskittyneitä. Metsäkeskus tukee lähinnä toiminnanjohtajia ja hoitokuntia.
  Osakkaille on perustettu Facebookkiin ryhmä johon on ympäri suomen liittynyt jäseniä, ja heitä toivotaan lisää. Tervetuloa!

  https://www.facebook.com/groups/781034729344821/?hc_location=group

 • kim1

  Jessellä näyttää olevan kova kyyti päällä…,mutta olisiko hänellä yksi huolen aihe..,mikä ei välttämäti ole aiheeton…,nimittäin jos tule vaisuudesta ns. tavalliset metsänomistajat kuuluvat ns. marginaalierään….,eihän niiltä välttämäti tarvitse puuta ostaa,kun sen voi tehdä julkis yhteisöiltäkin…..JESSE oikaisee,jos aivan väärässä olen…

  Visakallo Visakallo

  Tulevaisuutta ei meistä kukaan tiedä täysin varmasti. Kehityskulku voi myös kääntyä parempaakin suuntaan kuin miltä juuri nyt näyttää. Vanhimmat suomalaiset yhteismetsät ovat jo lähes kaksi kertaa vanhempia kuin mitä Neuvostoliitto pysyi kasassa. Ainakin meilläpäin yhteismetsät ovat toimineet hyvin. Ovat aina saaneet puukaupoissaan kilpailutettua parhaat mahdolliset markkinahinnat ja muut kauppaehdot, samoin myös uudistus- ja hoitohoitotöissäkin.

  tamperelainen tamperelainen

  Yhteismetsät näyttävät myös olevan aktiivisia metsätilakaupoissa elikkä ainakin aktiivisilla myös ostojen kautta laajenemispyrkimyksiä.Tavallisesti laajeneminen kait taphatuu uusien osakkaiden metsillä.Jos jollakin on joku kaukainen,satojen kilomeytrien päässä oleva metsäpalsta,niin yksi mahdollisuus on sen liittäminen yhteismetsään

  jees h-valta

  Niinpä, ja siitähän se sitten pikkuhiljaa syntyy se vihersosialististen yhteismetsien liitto VSYML. Kyllä se EU:ssa läpi menee. Samaahan sieltä tarjotaan. Varmaan lähettävät suojelupaalut veloituksetta. Sertifioituina.

  Tolopainen

  Suomen paikka on lännessä tai sitten sitä ei olekaan. Jos täällä nykyisin on 240mrd€ bkt, se on länsikaupan ansiota. Koko hyvinvointimme tehdään paremmin kehittyneistä länsimaista ostetulla teknologialla. Kyllä se kelpaa kommareillekin. Siihen aikaan kun Suomi itsenäistyi täällä oli Venäjän miehitysjoukot maassa oli 100000 venäläistä sotilasta, jotka olisivat voineet kukistaa punikit ja valkoiset. Suomi sai sattumalta itsenäisyyden ja ilman Koiviston jahkailua olisimme nyt Naton jäseniä kuten koko Itä-Eurooppa ja Baltia, Suomi jäi junasta ja se saattoi olla kohtalokas virhe, joka hävittää vielä joskus koko kansakunnan. Senkin voi ymmärtää, jos ihminen on tietämätön, mutta lisäksi kommari vielä samalla, on siinä luoja rankaissut yhtä poloista.

  jees h-valta

  Tuo on kyllä helppo myöntää todeksi mitä Jätkä edellä. Kokoomus ja Keskustahan olivat silloin kuin paita ja persus ja nyt molemmat ovat vain persuksia. Ja raukat pelkäävät vielä persuja, on siinä niin perseen porukkaa kuin olla ja voi.

  Tolopainen

  Tietenkin EU:hun mentiin, kun päästiin,olisko pitänyt jäädä ulkopuolelle. Ei Venäjä meiltä osta vientituotteita, kun on pa valtio. Se että deomokrattiset valtiot velkaantuu Suomi mukaan lukien ei ole EU:n vika vaan poliittisen järjestelmän erityisesti vasemiston, joka haluaa yhä lisää ilmaispalveluja. Juurikin päätettiin oppivelvollisuusiän nostosta, se maksaa muutaman sata miljoonaa. Kun nykyisin ei ole enää kansakouluja, vaan peruskoulu, jossa jokaisella oppiaineella pitää olla oma lehtori. Onneksi ei opeteta teräketjun viilausta, sillekin pitäisi olla oma ope. Kunnansiraaloja ei myöskään enää ole, jossa yksi lääkäri teki kaikki toimenpiteet leikkaukset ja synnytykset. Nyt on kalliit keskussairaalat, joissa hoitohenkilökuntaa on kymmenen yhtä potilaspaikkaa  kohden. Persut muka voisivat hoitaa asiat paremmin, niin millä resursseilla ja mitkä asiat. Kun poliitikot eivät koskaan hoida mitään asiaa kuntoon. Minun ei tarvitse pettää itseäni enää äänestyskopissa. En usko, että Hallalla on mitään annettavaa, ei ole mitään kokemusta valtion hallinnosta. Maahanmuutto sitä ja maahanmuutto tätä ja EU aiheuttaa kaikki ongelmat, joita maasta löytyy. Maassa on niin paljon vaurautta, että väestöstä puolitoista miljoonaa voi olla eläkkeellä. Se on enemmän kuin koskaan Suomen historiassa. Lisäksi on miljjona lasta ja opiskelijaa, jotka eivät töissä käy. Puolimiljoonaa yksityisten alojen työntekijää ja yritystä pyörittää koko taloutta, muita nettoveronmaksajia ei ole. Vasemiston ansiosta julkinen sektori kasvaa ja kuluttaa yhä enemmän ja yksityinen elättävä sektori supistuu.

  Rane

  Yksi isohkojen yhteismetsien ongelma voi olla että ne ovat ikäänkuin kasvottomina metsänomistajina vapaata riistaa luonnonsuojeluterrorin kohteina.Luontojärjestöt välttelevät yksittäisten metsänomistajien kiusaamista huonon julkisuuden pelossa mutta Yhteismetsät on eri juttu,vrt.aikoinaan Kuusamon yhteismetsän suojelukiistat.

  jees h-valta

  Monellakohan on ollut valtionhallinnon kokemusta ennen hallitukseen menoa? Eihän siinä mitään pätevyyskokeita sentään ole. Hyvä vain jos hiukankin maalaisjärkeä joskus esiintyy edes pienikin trippu. Samaa toivoisi käytettävän aloituksen aiheessa. Kyllä kaikki tuo edelleen pitää satapaikkansa eli hajoita ja hallitse. Näin olemme päästäneet hallinnon EU:lle, näin olemme päästämässä metsissämme hallinnon piiperoille eli suojele sitä ja suojele tätä järjestöille. Eli yksi hallitsee metsässä ja päättää on ollut suomen itsenäsiyyden ajan hyvä ja toimiva systeemi. Miksi alkaismme epämääräistää ja päästää ulkopuolisia hallinoimaan kansallisomaisuuttamme? Miksi on niin vaikea ajatus testamentilla esim. määrätä metsälleen jatkaja joka edes hiukan on metsätaloushallintainen? Miksi pitää aina kuvitella ettei vain suvussa muut suutu. Kun se on rahalla muille sovitettavissa. Sisarosuudet jakoon kuten meillä aikanaan tehtiin.  Emme ole velvollisia kellekkään vaan olemme oikeutettuja päättämään omaisuudestamme ihan itse. Voi jopa jättää yhden sukupolven väliin jos näyttää että seuraavassa kasvaa sopiva metsien henkilö jatkamaan.

  Tolopainen

  Harjavallan tuskin tarvitsee hoitaa muiden perinnönjakoja. Kyllä ne jokainen hoitaa kuten parhaaksi näkee. Eipä noille metsille ole mitenkään käynyt, vaikka omistaja on vaihtunut. Myöskin vanhat omistajat on haudattu ja samoin käy joskus uusillekin omistajille, maailma ei pysähdy. Jotkut ovat laittaneet metsänsä määräaikaiseen suojeluun ja ottaneet valtiolta hyvät rahat. Metsänomistaminen  ei heiltä ole päättynyt.

  Miksi monet papparaiset tälläkin palstalla vielä omistavat isoja tiluksia, jos kyseessä olisi aktiivinen tila, sukupolvenvaihdos olisi pitänyt suorittaa jo vuosia sitten.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)