Keskustelut Puukauppa yhtiöitten bonukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 77)
  • yhtiöitten bonukset

    Merkitty: 

    veroilmoituksen  laatiminen  taas  lähestyy  ja  tuli  mieleen  että  millä   tavoin nuo  yhtiön  maksamat  bonukset  pitää  ilmoittaa  ja   meneekö  niistä  kuin  veroa  mietityttää  koko  järjestelmä   onko  todellisuudessa   mitään  hyötyä  mo  yhtiöt  vaan  haluaa   sotkea   hintakilpailua

  • Visakallo Visakallo

    Tolopaisella on täällä lievää kateuttakin aiheuttava tilanne. On EVP, eli elää huomattavasti nuoremman vaimonsa palkalla, ja voi siten sijoitaa kaikki puukauppatulonsa. Vaimo on antanut sen verran löysää, että Tolopainen voi käyttää perheen S-bonukset taskurahoinaan. Joskus voi toki tulla pieniä sananvapauseturistiriitoja, mutta ne Tolopainen sovittelee peiton alla.

    Tolopainen

    Ei se siitä johdu, vaan kyse on siitä että olen lopettanut kaikenlaisen laajentamisen, koneitten uusimisen ja sijoittamisen. Niin olen alkanut vaurastua. Vaimon rahoja ei ole näkynyt vielä missään, enkä ole niistä kiinnostunutkaan, riittää kuknhan säästää keittiössä ja tuhlaa makuuhuoneessa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yleensä vanhemmiten käy niin, että sitä alkaa arvostaa enemmän hyvää laadukasta ruokaa ja se näkyy vyötäröllä myös.

    Juuri kun ajattelin, että nyt tuli oikeansuuntaiset vero-ohjeet, kävikin EDIT-peto ja poisti ne! Elikkä: vasta jos bonus tulee rahana, se pitää ilmoittaa veroilmoituksella puukaupan tulona.

    jees h-valta

    A.Jalkasen viestiin vahvistus siltä EDITiltä.

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    <h1 class=”main-title”>Puun myyntitulot</h1>
    <div class=”main-body”>

    Puun myynnistä saamasi tulo on metsätalouden pääomatuloa. Jos olet arvonlisäverovelvollinen, puun ostaja maksaa sinulle sovitun kauppahinnan lisäksi myös arvonlisäveron. Ilmoita myyntitulo ilman arvonlisäveroa metsätalouden veroilmoituksella 2C ja arvonlisäveron osuus erikseen arvonlisäveroilmoituksella.

    Puun myyntitulona verotetaan tulo, joka on saatu omasta metsästä myydystä puutavarasta, esimerkiksi

    • tukeista, pylväistä, kuitupuista
    • haloista, pilkkeistä, hakkeista tai muista metsäenergiapuista
    • joulupuista ja koristehavuista.

    Puun myyntituloa ovat myös hintalisät (esimerkiksi bonukset), jotka on maksettu puukaupan yhteydessä rahana tai muuna vastaavana suorituksena.

    Kopioitu verohallinnon sivuilta.

    </div>

    Tolopainen

    Tänään vielä ehtii myydä tappiolliset ja voitolliset osakkeet pois ja ottamaan verohyödyn. Rahat voi sijoittaa sitten uudelle verottomalle osaketilille ja alkaa säästää lapsenlapsille. Niin jos ei satu olemaan lähes verotonta jäsenosuustiliä, se on tietenkin numero uuno. Kun ei tarvitse maksella mitään hoitopalkkioita.

    MJO

    Tolopainen: Kun vähennyksiä on riittävästi ei boonusten tuloutuksesta mitään veroa mene

    Harvemmin veroja maksetaan, jollei ole tuloja. Jollekin se on hienoa, jos metsätalouden menot ovat yhtäsuuret kuin tulot.

    Minun mielestä Tolopaisen toimintaa voisi kutsua kannattamattomaksi pitemmän päälle.

    Puuki

    Maksat hoitopalkkioita bonuksilla jos teetät mh-töitä yhtiöllä. Opssa voi myös maksaa bonuksilla tilinhoitomaksuja.  Osaketilihän on veroton vain sen sisällä tehtävissä myynneissä. Ei ihan niin hyvä kuin mainostetaan mutta edistystä kuitenkin entiseen.

    Sain viime kuussa eskaupasta boonuksia melkein vitosen edestä. Mihinkähän kannattaisi sijoittaa ?  Tuulipukusijoituksia voi tehdä esim. halpakuluisiin indeksirahastoihin myös eskaupan kautta. Jokunen raha itsellänikin on siellä muhimassa ja odottelemassa kasvua. Helppo tapa säästää sinänsä. Parempi sekin kuin nollakorkoinen käyttö -tai säästötili.

    Tolopainen

    MJO kannattaisi muistaa että pääomatulojen vähennyspohjaa on laajennettu ennenkuin heittää ensimäisen kiven. Minusta tuo kannattaa aika hyvin, jos joka ainut metsäeuro menee uudelleen sijoitukseen ja tuottaa huomattavasti paremmin kuin kasvunsa lopettanut metsä.

    MJO

    Osaketili on hyvä niille jotka tekevät kauppaa. Esim. osinkoyhtiöiden omistaminen osaketilillä ei minun ymmärtääkseni ei välttämättä olekaan aina paras ratkaisu.

    Osingot maksetaan osaketilille ja niiden nostaminen käyttöön on aina pääomatuloa ja siitä maksetaan 30% pääomaveroa. Normaalisti pörssiyhtiön osingoista 15% on verovapaata, eli kokonaisuutena maksetaan 25,5% veroa.

    Lisäksi tappioiden vähentäminen ei ole ihan selvä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 77)