Keskustelut Metsänhoito Yksityinen suojelu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)
 • Yksityinen suojelu

  Löytyi metsäpalstalta lintu ja luontodirektiivin perusteella suojeltava alue (SPA/SCI).
  Onkos kokemuksia tai tietoa miten pitää toimia?
  Metsä on nyt raivauksen kohteena ja se on tarkoitus harventaa. Pitääkö nyt tehdä jotain selvityksiä?

  Maksetaaankohan yksityisestä suojelusta kelpo korvauksia?
  Alue on suojelualueen kyljessä jo valmiiksi. N.50v metsää.
  kyseinen kuvio on 2ha ja koko palsta 12ha. Hoitotoimenpiteitä ei ole tehty 30 vuoteen.

 • mehtäukko

  Jo suon vaihettumisvyöhykettä ei Pecf:n mukaan saa käsitellä ”normaalisti”. Suojelualueeseen rajoittuvaan luulisi olevan vielä tiukemmat lisenssit?

  Ola_Pallonivel

  Jos myydään metsäpalsta ilmoittamatta ostajalle mahdollisista rajoituksista, eikä se ole silloin huijausta?

  mehtäukko

  Nooo, kyllä nämä ötökkä-moni-suojelut pitää valveutuneen mo:n käsittää ja selvittää ihan itsekin. Jokin aiottu moottoritien linjaus-pimitys olisi huijausta..??

  Ola_Pallonivel

  On rantakaistaa ja kymppikohdetta, mutta ei metsaan.fi rajoita mitenkään muita hakkuita tai ei siellä ole ylimääräisiä merkintöjä.

  Ola_Pallonivel

  Ei kai mikään kiellä hakkaamasta luontoalueen rajalle saakka? Ja poimintahakkuut sallittuja, vaikka on rantaa ja puroa yms.

  Timo Heikki

  Ei tässä mitään ole pimitetty, vaikkei ole asiaa kerrottu. Oudointa on se ettei kukaan kerro miksi alueelle on merkintä tehty.

  Eli maanomistajalle ei kukaan kerro….

  Ola_Pallonivel

  Kerro toki, kun selviää. Erikoiseksi on muuten vihertouhu mennyt, jos on mahdollista ostaa kiinteistö ilman tietoa rajoituksista sen käytössä.

  Vertaisin hometaloon, jossa ei voi asua.

  mehtäukko

  Metsään.fi :ssä lukee jossain ja niin seisoo metsänkäyttöilmoituksessa, että viime kädessä mo:n on varmistuttava luonto-arvojen olemassa olosta. Ne on myös kerrottava hakkuuoikeuden haltijalle.

  ”..ei metsaan.fi rajoita mitenkään..” On keksitty vesilait,serti, luonnonsuojelulait ja mh-suositukset…Niiden mukaan joudutaan hiihtämään.

  Puuki

  Suojelualueen välitöntä reuna-aluetta(jos kuvio rajoittuu suojelualueeseen) pitää käsitellä varovasti harvennellen.  Muualle se ei vaikuta muuta kuin korkeintaan maanmuokaustapaan uudistustapauksessa.

  Kuviolla saattaa olla esim. iso haapa joka näkyy laserkeilauksessa ja on merkattu mahdollinen suojelukohde siksi.  Säästöpuuksi voi jättää hakkuussa.

  KeMeRat

  Älä pliis ota yhtäkään näistä kommenteista vakavasti. Tod. näk. Naturan rajaus ulottuu siihen kuvion rajaan ja siitä vedetään kuviotietoihin tiedoksi. Tuskin aiheuttaa tosiasiallisia seurauksia.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)