Keskustelut Harrastukset yksityisen metsätien osakkuus

 • yksityisen metsätien osakkuus

  Metsäfirmalla on metsää tienvarrella ja osuudet sen mukaan.Mielestäni se kattaa metsän normaalin käytön.Myös puun myynnistä ajo ja muut oheis toiminnot.Sekä oman normaalin ajon.
  Vuosi sitten firma perusti ns.puuterminaalin tienvarteen.Raskaita kuormia pinoon ja sitten alkaa haketus ja ulos lämpölaitokselle.
  Viime talvena kelirikko aikaan tie melkoiseen kuntoon joka korjattiin heti kun kuski soitteli firmaan.
  Tänä syksynä ei vaikka puuta on koko ajan ajettu.
  Miten pitäisi asia hoitaa.Mielestäni näinkin laajaa pelkkää liiketoimintaa ja siitä johtuvaa tienkäyttöä ei voida kattaa firman pelkillä tie osuuksillä.
  Me muut osakkaat emme voi emmekä halua rahoittaa yhden osakkaan varsinaiseen metsän ulkopuolista tomintaa.Kunnostamalla tietä jonka pitää olla henkilö-autolla menevässä kunnossa ja portit ehjinä.
  Pitääkö terminaalin perustamiseen olla jokin erikoislupa entä leviääkö kolossista ötököitä lähimetsiin?

 • r.ritva r.ritva

  Kiitos hyvistä vastauksista.Tiedän,että kuskit tekevät työtään firman mukaan ja näin puolustelenkin vaan kun se suuri firma firman pomo ei kuule.Näyttää todella siltä,että hoidetaan kun on viimeinen pakko.Täytyyhän firman tietää tai ellei niin kyseiseltä isännältä Kun tienpäässä asuu et voiko kulke vaikka ajosuunta ja oikeus onkin päinvastaiseen suuntaan.Pitääkö omistajasta tehdä aina se hattumainen tyyppi kun perää omaansa.
  Mitä tulee firman oman metsän osakkuus tiestä ei millään voi riittää noinkin laajan haketettavan puun ajoon ja haketuksen aikaiseen kuormien kuljetukseen.Mielestäni yhtiön on pidettävä tie sille kuuluvassa alkuperäisessä kunnossa.Joka kattaa kunnon olemisen henkilö autolla ajokelpoisuuden.
  Normaalilla metsän käytöllä ja puun ulos ajolla,Huollolla ok.Mielestäni tietä ei saa kuormauksienkaan seurauksena rikkoa ja se on saatava normaaliin kuntoon.
  Eipä vielä ole vastausta kuulunut tarvitaanko joku lupa puu terminaalin keskittämiselle.
  Voisi olla hyvä aivan lehdenpalstoilla käydä asiaa läpi.
  Kun olen jututtanut konekuskeja ajokuskeja heistä lähes kaikki ovat ihan asiallisia ja työnsä osaavia,Tuskin tahallisesti vaurioita tekeviä.