Keskustelut Metsänomistus Ympäristöministeri Ville Niinistön puheet oikeuskanslerin tutkittavaksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Ympäristöministeri Ville Niinistön puheet oikeuskanslerin tutkittavaksi

  Ympäristöministeri Ville Niinistön Talvivaaraa koskevista puheista on tehty tutkimuspyyntö oikeuskanslerille. Todennäköisesti vastaava selvitys tullaan tekemään Niinistön johtaman suomalaisvaltuuskunnan toiminnasta taannoisessa, Suomelle erittäin epäedullisia päätöksiä tehneessä Durbanin ympäristökokouksessa.

 • Visakallo

  Talvivaarapuheita koskevan tutkimuspyynnön ovat tehneet kolme kaivosyhtiön osakkeenomistajaa. Niinistö ei ole heidän mielestään käsitellyt eri teollisuuden aloja totuudenmukaisesti ja tasapuolisesti.

  Peräkylän Tarzan

  Jostain kumman syystä ko. asia ei juuri ole ylittänyt uutiskynnystä. Ministerin yksityiselämää koskeva uutinen sen sijaan oli noteerattu näyttävästi.

  jees h-valta

  Kyllä tuollaiset ”maanpetturit” pitäisi juridiseen vastuuseenkin tosiaan saada.

  Gla

  Mistä puheista tutkintapyyntö on tehty, kun asia ei edes uutiskyynnystä ole ylittänyt?

  Sinänsä on aika omituista, että vihreä ympäristöministeri ei ole yhtä kaivosta saanut kuriin, vaikka lupaehdoista on poikettu oikein urakalla. Turha tässä muunkaan taloudellista toimintaa edustavan tahon siis on olla huolissaan siitä, että vihreät jotenkin saisivat laitettua kapuloita rattaisiin. Tosin ei ne pystyneet estämään hiilinielusta sakottamistakaan, joten kenen asialla ne mahtaa olla?

  Puun takaa

  Vihreiden oma lehti Vihreä lanka kirjoitti ko. Talvivaara-asiasta, jota sitten muut lehdet hyvin laiskasti siteerasivat pikku-uutisissaan. Ihmetellä tosiaan täytyy, miksei aihe kiinnostanut valtamediaa, sillä eihän ministereistä kovin usein oikeuskanslereille kanteluita tehdä.

  Puun takaa

  Ympäristöministeri Miinistön puheet turvesoiden päästöistä ovat myös joutuneet outoon valoon. Hän väitti vielä keväällä, että turvesoiden päästöt olisivat tutkittua suurempia. Asiaa häneltä useita kertoja kysyttäessä hän ei ole kuitenkaan pystynyt esittämään asian vakuudeksi mitään faktatietoja.
  Uskottavuuden voi menettää vain kerran. Ympäristöministerin vaihdos tulee tapahtumaan eduskunnan kesäloman jälkeen.

  Peräkylän Tarzan

  Sama ympäristöministeri näkyy edelleen istuvan hallituksessa, mutta jotain on kuitenkin tapahtunut. Ville Niinistö ei ole puhunut sanaakaan Talvivaarasta pitkään aikaan. Suomesta alkunsa saanut turvemaiden raivauskieltoesityskin kaatui EU:n komission päätösvalmistelussa.
  Jotakin toivonkipinää on vielä jäljellä suomalaisella maaseudullakin.
  Viimeinen turva tuntuu joskus olevankin paljon parjattu EU suomalais-urbaania maaseudun tappolinjaa vastaan.

  A.Jalkanen

  Mihin tarkoitukseen haluaisitte turvemaita raivattavan?

  Aivan viime aikoina on ilmeisesti päästy jonkinlaiseen sopuun turvetuotantoon varattavista ja toisaalta suojeltavista suoalueista.

  Jos taas puhutaan viljelymaasta, sitä ei suositella raivattavan turvemaasta, koska turvepellon viljely aiheuttaa suuret hiilipäästöt, aivan kuten soiden uudisojituskin. Jo raivatut viljelystä poistuvat turvepellot kannattaisi joko ottaa turvetuotantoon, metsittää tai perustaa energiaviljelmiksi.

  Pete

  Turvemaan raivauskielto olisi vähintään perustuslain vastaista. Suomessa emme sitä vissiin huomaa, mutta maailmalla on krooninen ruokakriisi meneillään. Suomen olosuhteissa nurmirehun tuotanto ja nautakarjatalous on hyvin perusteltua ja se on jopa tulevaisuuden kasvu-ala. Tällainen raivauskielto loukkaisi yksittäisten, mutta kuitenkin lukuisten maanviljelijöiden oikeutta kehittää ja laajentaa elinkeinoaan. Peltoa ei usein ole saatavissa tilan vierestä lisää ja jos kylällä on kaksikin laajentavaa karjatilaa, niin pellon saatavuus on vaikeaa ja hinta karkaa käsistä.

  Ilmaston muutoksen torjunta on tärkeää, mutta joku tolkku täytyy sentään olla siinä mihin kaikkeen sitä sovelletaan. Hieno juttu, että raivauskielto kaatui!

  FAO:n mukaan seuraavan 50v aikana tulee tuottaa yhtä paljon ruokaa kuin ihmimskunta on historiansa aikana tuottanut. Samaan aikaan kuivuus vaivaa yhä pahemmin isoja alueita. Maatalousmaan pinta-ala vähenee joka vuosi noin 1% verran. Olisi pähkähullua samaan aikaa estää pellonraivaus Suomessa.

  Puun takaa

  Ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus vähentää viljelyä laajoilla alueilla Etelä-Euroopassa. Suomen peltopinta-alaa tullaan jatkossa lisäämään. Nykyisellä hallituksella ei ole kiinnostusta asiaan, mutta seuraavalla jo on.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)