Keskustelut Metsänomistus Ympäristöministeriö ei ole tehtäviensä tasalla

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Ympäristöministeriö ei ole tehtäviensä tasalla

  Kahdessa kolmesta uudessa rakennuksessa on rakennusvirheitä, ja yli puolessa uusista asunnoista löytyy kosteusvaurioita. Ympäristöministeriön päätehtävä on valvoa ja estää nämä suoraan ihmisten terveyteen vaikuttavat rakennusvirheet, mutta mitä tekee ministeriö? Se operoi mieluummin alueilla, mitkä ovat suurten taajamien ulkopuolella, ja tekee kaikkensa, että viimeisetkin vakituiset asukkaat muuttaisivat sieltä pois. Vuoronperää ympäristöministeriö puuttuu lähes kaikkiin maaseutuelinkeinoihin, mutta oman kannattajakunnan ydinalueilla saa suuret rakennusfirmat jatkaa rauhassa väärinkäytöksiään, – miksi?

 • Puun takaa

  Pitäisi tutkia suurimpien rakennusliikkeiden ja Vihreiden yhteistyökuviot.

  jees h-valta

  Niin ja kukapas kiirehtii takapiruna sitä rakennusliikettä?
  Siellä se tuleva asukas kiukuttelee kun ei mitään tapahdu vaan kuivatellaan vaan mukamas.
  Kyllä hektinen kulttuurimme aiheuttaa juuri sitä eikä mikään rakennusliike tai ministeriö tai rak.valvonta sitä pysty jarruttelemaan.
  Myös järjettömät ”pullotukset” rakennuksille tekevät edelleen tamppuja joita ei osata ottaa huomioon.
  Rakennustapa elää liian nopeasti ja toteutus laahaa osaamisessa perässä. Mutta vain ontuen.
  Ja houkutus käyttää halpatyövoimaa työkohteissa joissa vaadittaisiin alan viimeistä osaamista tuhoaa sen lopunkin.
  Törmään näihin virattomiin vironperäläisiin liian usein.

  6tukki

  Nuo kosteusvauriot ja home jopa uusissa rakennuksissa näyttävät olevan aivan yleinen ongelma suomalaisessa rakentamisessa. Kuitenkin vasta 90- luvulla ja tämän vuosituhannen puolella näistä haitoista on tullut yleinen ongelma.

  Mistä johtuvat kosteusvauriot ja homeongelmat? Yksi syy on entisestään kiristetyt rakennusaikataulut (aika on rahaa). Vanhaa betonimiehen sääntöä paikallisvaluissa ei aikataulullisista syistä enää noudateta. ” Paikalla valetun betonin kuivumisnopeus on sentti/viikko”.
  Toisin sanoen 10 cm betonilaatan saa päällystää kosteutta läpäisemättömällä pintamateriaalilla vasta 10 viikon kuivumisen jälkeen.
  Lähellekään kaikki rakennusliikkeet eivät noudata tätä yksinkertaista sääntöä ja me saamme jatkuvasti lukea noista ongelmista.

  Kuvittelin itse, että rakennusteollisuuden otettua käyttöön kansainväliset laatustandardit, ongelma poistuisi.

  Vanhan ajan rakentamistaidon ammattiylpeys on kadonnut. Nyt näköjään ajatellaan, että osaan rakennuskohteista aina sisältyy sutta ja sekundaa tietty määrä.

  jees h-valta

  Kutostukki oikeassa ja enpä ole aikoihin kuullut kuin muutaman päivän betonivalun kuivatuksista. Ja sitten ongelmista yksi on juuri monen eri alihankkijan sekametelisoppa josta ei enää jossain kohtaa ota pirukaan selkoa missä kohtaa mikin tuli tehtyä.

  Puun takaa

  Ympäristöministeriön hampaattomuus päätehtävänsä hoidossa, eli rakennusvalvonnassa, on tietoinen poliittinen valinta. Ministeriö pystyy kyllä jarruttamaan vuosia esim. maa-aineslupien käsittelyä, vesiasioita, ja maaseudulla tapahtuvaa rakentamista, eikä piittaa lainkaan toiminnastaan aiheutuvista kuluista. Jostain syystä kaupunkirakentamisen kohdalla menettely on täysin päinvastaista.

  hemputtaja

  Hys, se on viranomainen ja haluaa metsätkin komentoonsa. Parempi vain kehua. Kyllä rakentamisessa ja kaavoituksessa olemme saaneet oikean ”tehoministeriön”. Oottakaapa vain kun se alkaa ajaa jätesäännöksiään perille.

  Ulkomailtakin voivat ottaa mallia. Tänään MTV3: uutinen väitti jonku ministerin Aasiassa ehdottaneen, että miesten tulisi pissiä istualtaan. Innovatiivinen ehdotus. Haloo ymp.

  Veikkaan, että reipasta toimintaa tullaan näkemään muuaallakin kuin rakentamisessa myös ihan lähitulevaisuudessa.

  Osoitteessa http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=417484&lan=FI on työryhmän luonnos aiheesta ”Luonnon puolesta – ihmisen hyväksi. Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön toimintaohjelma 2012–2020” (BD-toimintaohjelma_luonnos_VII_18072012 (pdf, 1,2 Mt)).

  Kun alkavat luonnostaan toteuttamaan, niin alkaa yksi sun toinen pyöritys Suomen metsissä. Naturat mukaan lukien. En ylläty, jos sieltä pullahtaisi avohakkuukieltokin perusteltuna jollain EU-direktiivillä.

  Puun takaa

  Valtion butjetissa myönnettiin metsätaloudelle 179 miljoonaa euroa.
  Ympäristöministeriö käyttää näistä varoista yli 30%:

  Ympäristöministeriön hallinnonalalla luonnonsuojeluun varattujen alueiden hankintaan ja korvauksiin ehdotetaan 54 miljoonaa euroa, jossa on lisäystä kolme miljoonaa euroa vuoteen 2012 verrattuna.

  Rahoituksesta pääosa, noin 34 miljoonaa euroa suunnataan hallitusohjelman linjauksen mukaisesti Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelmaan. Lisäksi toteutetaan valtakunnallisia luonnonsuojeluohjelmia ja Natura 2000 -verkostoa sekä edistetään uhanalaisten lajien ja luontotyyppien suojelua.

  METSÄLEHTI

  Rane

  Keskiviikon MT:ssa oli valaiseva juttu korjausrakentamisen tulevasta lupamenettelystä.Eli jos päätät uusia vesijohdot niin saat tehdä sen vain jos samalla parannat esim. yläpohjan lämpöeristystä.Kovat on suunnitelmat.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)