Keskustelut Metsänomistus yrittäjäksi metsänraivaustöihin?

  • Tämä aihe sisältää 38 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, sitten 6 m3 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
  • yrittäjäksi metsänraivaustöihin?

    miten hyvät mahdollisuudet tänä päivänä olisi työllistää itsensä lähinnä raivaussahalla tehtävillä metsänhoitotöillä?

    vähän jos omaa taustaa kertois niin kolmekymppiä ikää tulee täyteen ja oikeestaan koko ikä on tullut työskenneltyä metallialan hommissa. tällä hetkellä on aika varma vakinainen työpaikka ja ihan kohtuu tulot millä toimeen tulee.
    kuitenkin tekisi mieli vaihtaa kokonaan alaa ja metsätyöt on aina kiinnostaneet ja niitä on tullut tehtyäkin tukki- ja polttopuusavotasta raivaissahahommiin useita päiviä vuodessa joten jonkin verran kokemustakin olisi.

    raivaushommaahan varmasti riittäisi mutta halutaanko sitä teettää kun siitä ei yleensä tuloja metsänomistajalle tule?

  • Puun takaa

    Palatakseni aloittajan kysymyksiin, metsänhoitoyrittäjäksi ryhtyessä on syytä varautua myös elintason laskuun.
    Jos aikaisempi kokemus on palkkatyöstä metallialalla, siirtyminen yrittäjäksi metsänhoitoon voi olla aika iso muutos.
    Verrattaessa palkkatyötä ja yrittäjyyttä, verrataan helposti vain suoraa tunti- tai kuukausiansiota.
    Yrittäjäksi siirtyvä menettää mm. lomakorvaukset, sairauslomat, työterveyshuollon, työttömyysetuudet, jne.
    Tilalle tulee vakuutus-, kirjanpito-, ym. kulut ja huolet.
    Olisi hyvä olla, jos suinkin mahdollista, joku muukin homma, jos metsäyrittäjyys ei alakaan heti kantamaan.
    Yrittäjyydessä on myös paljon hyviäkin puolia, joita ei monikaan vaihtaisi pois.
    Uskallan näin sanoa, sillä molemmilla puolilla aitaa on tullut elämän aikana oltua.

    6 m3

    Ensimmaisena kannattaa hakeutua yrittajakurssille. Jos on hyva kouluttaja, niin siella tulee esille nuo Puun Takaa kertomat asiat. Kavin yrittajakurssin reilu nelja vuotta sitten aikeissa siirtya yrittajaksi omalla alalla. Vaihdoin loppujen lopuksi vain tyonantajaa. Totaalisesti alaa vaihtaessa suurin ongelma on saada oma asiakaspiiri. Hinnoitellakaan ei kannata alakanttiin. Nuo kulut juoksee kokoajan, palkka ei. 🙁

    6 m3

    Jatkoa: Kurssilaisia taisi olla 23. Alle viisi yritysta syntyi, nopein on jo tehnyt konkurssin. Yksi kurssilaisista suunnitteli metsapalvelu yritysta, perustamatta jai. Hankaluutena taisi olla tuo asiakaspiirin saaminen, vaikkei alueella pilvinpimen alan yrityksia olekaan. Kurssin aikana tehtyjen laskelmien perusteella kannattavinta oli ollut perustaa lemmikkielain tarvike kauppa. 🙁

    metsänvartija

    Auto on Toyota Avensis farmari, hyvää laatua ja raivuri +muu kalusto menee näppärästi sisään.

    Talvihan se pahinta aikaa on metsäalan yrittäjälle. Polttopuuta voi tosin tehdä talvellakin.

    Metsänvartijalla on onneksi aina töitä, ei tarvitse etsiä työmaita mistään. Oma metsätila ja hoitovastuualue, siinä kohteet.

    Raivuuhommia teen 3 tankkia/päivä, suunnittelu ja toimistohommat päälle.

    Sijoitussalkku tuo lisätuloa ja säästäminen.

    Säästetyssä (markassa) ei ole kuluja eikä veroja!

    Yrittäjäkurssi on hyvä, kannattaa käydä. Ja talous pitäää opiskella. Turun kauppakorkeakoulun sivuilta saa opiskelurungon ja kirjastosta oppimateriaalin.

    Hyvä yritys on;

    1.Velaton
    2.Maksuvalmius kunnossa
    3.Tekee tulosta, josta pois
    -VEROT

    Ja sitten se budjetti,.

    Taloustilannetta pitää seurata jatkuvasti ja olla kaksi askelta edellä.

    Leevi Sytky

    No ei yrityksen tarvitse olla velaton, päinvastoin. Viime vuodet velalliset ovat porskutelleet ja nauttineet negatiivisista koroista. ( Välihuomautus metsänvartijalle.)

    metsänvartija

    On tullut opiskeltua, oikeita asioita.

    Viisas pääsee vähemmällä, sanotaan.

    kepa

    Hyvät mahdollisuudet jos omaat tarvittavan ammattitaidon,olet ahkera,osaat markkinoida itseäsi, osaat hoitaa laskutuksen ja sitten sinulta löytyy se ,tärkein eli ”INTOHIMO”.
    Yrittäjyyttä pelätään monta kertaa aivan suotta.Jos mainitsemani asiat on kunnossa niin uskaltaa lähteä.Sillon kun väärän puun valinta vieraan metsässä harmittaa yhtä paljon kun omassa metsässä tietää että ala on oikea.
    Olen itsekkin yrittäjä ja lähtenyt n.10 vuotta sitten liikkeelle aika pienestä.Mikäli laskelmia olisin uskonut ei olis kannattanut,mutta laskelmien huonopuoli onkin se ettei se huomioi henkilön ammattitaitoa.Eli pelkästään laskelmia ei kannata uskoa vaan luottaa itseensä.
    Raivaus hommiakin tein yhdessä vaiheessa muille ja ihan hyvin pärjäsi .Lähinnä urakka hommana,laskeskelin urakoitten tunti taksaksi parhaista liki 50e ja huonoimilleen n.20 e.Työ maita on monenlaisia ja monen kokoisia, pienemmän voi tehdä joskus vähän halvemmalla mutta isot kohteet kannatta hinnoitella oikein niitä ei viiti talkoilla tehdä.Nykyään on monenlaista toimintaa josta oma metsätalous vie sen verran aikaa ettei ole tullut muille raivattua

    kepa

    Tuosta että pitäs olla velaton olen kyllä metsänvartijan kanssa erimieltä.Ei suinkaan vaan tärkeää on erottaa velat ja varat toisistaan.Itselläni ei ole tällä hetkellä mitään kulutus luottoja ei edes asuntolainaa.Ainoat lainat mitkä on ovat metsälainoja ja jos lasken nykyisen koron ja inflaation ja vertaan sitä metsien tuottoon niin laitan periaattessa joka kuukausi omalle tilille positiivisella korolla rahaa vaikka maksankin sen pankille.
    Tämähän se nykyään onkin suurin ongelma että kaikki rahat kulutetaan ja vaikka palkka nousis niin nekin kulutetaan ja otetaan lisää velkaa kulutus tavaroihin sitten tulot jostakin syystä laskee niin ollaan ihmeissään.Pistä hyvä ammattimies sinäkin vaikka 10% palkasta sivuun ja sijota vaikka johonkin.Kertyy varakassa pikku hiljaa jota voit tarvitaessa käyttää ja sitten kun rupeat vielä osan tuotoista sijottamaan takaisin niin hyvin rupeaa menemään.Ei se ole tuon vakeampaa.

    jees h-valta

    Kepa on tuon yrittäjyyden raha-asiat ja nykymenon vääristyneisyyden oivaltanut hyvin. Juuri tuota samaa olen omalle t:mi-nuorelleni yrittänyt paukuttaa. Laihalla menestyksellä toistaiseksi. Tienaa hyvin mutta lähes kaikki menee.
    Yhdyn Kepan neuvoihinsa lämpimästi. Paljon etua kun saa asiansa tasapainoon ja talouskaan ei puokkoile työsuhdanteen mukaan. Pohjakassan pito olisi ensiarvoisen tärkeä juttu.

    Puun takaa

    Samanlainen nykytyyli on levinnyt myös metsänhoitoon.
    Hakkuilla rahat irti, ja uudistuminen jätetään herran haltuun.
    Uusi metsälaki esitetyssä muodossan suosii vielä enemmän tätä ajattelua.
    Onko Suomella oikeasti varaa näin lyhytnäköiseen toimintaan?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)