Keskustelut Puukauppa Yrittäjävähennys 2017

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Yrittäjävähennys 2017

  Tietääkö kukaan mitä Suomen hallitus päätti 21.12.2016 metsätalouden verotuksessa 2017 käyttöön otettavasta yrittäjä vähennyksestä. ”Esityksessä ehdotetaan, että metsätalouden puhdasta pääomatuloa tai tappiollista pääomatuloa laskettaessa tuloista ja menoista otettaisiin huomioon 95 prosenttia.” Päätettinkö näin. Jos niin, ”Säännös eroaa elinkeinotoiminnan ja maatalouden verotukseen ehdotetusta säännöstä, jonka mukaan yrittäjävähennys otetaan verotuksessa huomioon vain, kun tulos on positiivinen.” (lainattu esityksestä). Jos näin päätettiin, niin metsänomistajien verotusta kiristettiin 5%:lla tappioiden osalta. Onko näin päätetty? Entä vanhat tappiot ?

 • Tukkimies2000

  Esko Kivirannan ansiosta tuo esityksessä ollut negatiivinen vähennys poistettiin eli metsätalouden menoista otetaan jatkossakin huomioon 100% kuten aina ennen. Kiitos tästä kuuluu Esko Kivirannalle.

  Turvekangas

  https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/verotus-2017/

   

  Verovuoden 2017 alusta otetaan käyttöön uusi yrittäjävähennys, joka keventää yrittäjien tuloverotusta 128 miljoonalla eurolla.

  Elinkeinotoiminnan ja maatalouden veronalaisesta tuloksesta vähennettään verotuksessa viisi prosenttia yrittäjävähennyksenä, kun tulos verotetaan luonnollisen henkilön tai kuolinpesän tulona.

  Tolopainen

  Paljon merkittävämpi muutos tuli, kun tappiolla myydyt osakkeet voi vähentää muista pääomatuloista. Tuo 5% vähennys ei merkitse juuri mitään metsätaloudessa, kun on niin poikkeuksellista yritystoimintaa,  tulos voi olla vuosia tappiolla.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)