Keskustelut Metsänomistus Yritystoiminnan ALV/Metsätalouden ALV

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Yritystoiminnan ALV/Metsätalouden ALV

    Lähiomainen on toiminimiyrittäjä,joka tekee kuukausittain ALV-ilmoituksen.Tänä vuonna hankkinut ensimmäisen metsäpalstansa ja aikoo heti hakeutua metsätaloudessa ALV-verovelvolliseksi.Kuinkahan nuo alvit menee käytännössä.Käyköhän sama ALv -numero?

  • Visakallo Visakallo

    Mitä olen jutellut joidenkin metsää omistavien taksiautoilijoiden (Onko sellaisia, jotka eivät omistaisi!) kanssa, he tilittävät alvit kuukausittain myös metsän osalta, eli menevät samalla ALV-numerolla. Paras kuitenkin varmistaa asian oikeellisuus verottajalta itseltään.

    Tolopainen

    Niin jos verojen maksuun saa vuoden maksuajan, kannattaako niitä kuukausittain maksaa. Minusta ei, mutta voin olla väärässäkin. Joillakin ei tuo menokuri pidä.

    rööri roope

    Itsellä eri alvi no eli metsä erikseen vuosi ilm ja yrtys 4ke/vuosi.

    Visakallo Visakallo

    Tapauskohtaisiahan nämä aina ovat. Itse tilitän metsän sekä muun toiminnan alvit kerran vuodessa,  mutta minun systeemini ei välttämättä taas toimi kaikissa tapauksissa. Veronmaksu, jos mikä, on sitä mahdollisuuksien taidetta.

    Jean S

    Jos harjoittaa oman nimensä (tai toiminimen) kautta toimintaa, niin kaikki ne niputetaan arvonlisäverotuksessa yhdeksi paketiksi, oli sitten metsää tai mitä hyvänsä yritystoimintaa. Yhdellä henkilöllä on yksi y-tunnus.

    Sitten menee toisenlaiseksi, kun henkilöt lisääntyvät, eli perustetaan jokin oikeushenkilö eli ihmisestä itsestään tavalla tai toisella erillinen yhtiö (esim. oy). Silloin tällä on oma y-tunnuksensa ja oma sielunelämänsä. Röörillä on ilmeisesti syystä tai toisesta olemassa jokin tällainen sivupersoona.

    Niin pienyrittäjä kuin metsänomistaja saavat käytännössä valita alv-kautensa pituuden itse ja sitä kannattaa hyödyntää, jos toiminta on sen luonteista. Käytännössä paljon puuta myyvän kannattaa olla vuosialvissa, jolloin saa lainattua rahaa valtiolta, mutta toisaalta jos on tilakokonaisuudessa paljon nuoria metsiä ja turvemaita, joihin teettää taimikonhoitoja, ojituksia ja lannoituksia vieraalla, eikä hakkuutuloja juuri ole, niin silloin kannattaa olla kuukausi- tai neljännesvuosialvissa, niin saa omat ylimääräiset rahansa nopeasti takaisin. Linjaahan voi vaihtaa vaikka vuosittain.

    Sama alv-numero siis käy, ja verottajalle vain ilmoitetaan, että ryhdytään harjoittamaan myös alkutuotantoa.

     

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)