Käyttäjän Aimo Jortikka kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 414)
 • Aimo Jortikka

  Metsäasiantuntija rajaa digitaaliselle kartalle leimikon, josta hän on tekemässä puukauppatarjousta ja sovellus määrittää kohteen puustotiedot kuten tukkiprosentin, puulajeittaisen järeyden, laadun ja runkolukusarjan. Puustotietojen arviointi tekoälyä hyödyntäen perustuu laajoihin erilaisiin julkisiin paikkatietoaineistoihin, joita täydennämme omilla aineistoillamme kuten esimerkiksi hakkuukoneiden mittaustiedolla ja sahojemme tukkimittareista kerätyllä tiedolla”

  https://news.cision.com/fi/metsa-forest/r/metsa-group-hyodyntaa-tekoalya-puustotietojen-arvioimiseen,c3545638

  Aimo Jortikka

  Venäläiset ei viennyt edes omia ruumiita pois vaan jättivät jälkeensä kentälle sotilaita jotka oli kuollut viikkoja sitten. Ei tarvi kirjata kuolleeksi eikä maksaa leskille ja muille omaisille  mitään kun sotilaiden kohtalo jää tarkoituksella epäselväksi. Ei koskaan kukaan tiedä kuinka paljon sotilaita Venäjä menetti.

  Aimo Jortikka

  Helpottaa kun Upm ei niin paljon puuta tarvi. Paperiliitto ilmoitti jatkavansa lakkoa ainakin vappuun asti. KuinkahAn kauan vielä paperilehtiä ilmestyy. Eihän tuo lakko lopu vuoteen kun Nalle Wahlroosin kausi Upm  hallituksen puheenjohtajana jatkuu vielä vuoden. Tuskin nimittäin mieltään muuttaa.

  Aimo Jortikka
  Aimo Jortikka

  Paperintulo Venäjältä loppuu muutenkin, jenkkien omistama svetogorski pysäytti tuotannon , tuo ei tosinsanomalehtipaperia  tee https://fi.wikipedia.org/wiki/Svetogorsk_(yritys)

  Lahti energia lopetti hakkeentuonnin venäjältä, varmaan muutkin. Kaipa niillä joku varavaihtoehto on. Polttavat hiiltä tai turvetta sitten.

  Aimo Jortikka

  Ei taida Venäjän puun korvaaminen onnistua kokonaan millään, tuskin tosiaan nostavat hintaa. 10 miljoonaa m3 tuotu. Ei löydy baltiasta eikä muualtakaan lähialueilta moista määrää. Upm suurena tuojana saa uuden pakottavan syyn sulkea tehtaitaan.

  Aimo Jortikka

  mäntyä on metsäpinta- alasta 31%, koivua 29% Virossa, kuusta vai 19%

  tuossa hinnasto

  https://www.eramets.ee/uuringud-ja-statistika/hinnainfo/

  Aimo Jortikka

  Sahatavaran tuotanto on Suomessa pudonnut 2000 luvun alusta, puuta on nyt kuitenkin paljon enemmän metsissä. Onneksi nyt rakennetaan uusia sahoja, että tukkeja tarvitAan  enemmän. Paljon on jääty Ruotsista jälkeen

  https://sahateollisuus.com/wp-content/uploads/2021/05/Suomen-ja-Ruotsin-tuotanto.pdf

  Aimo Jortikka

  Amerikassa sahatavara lumber on taas kovassa nousussa 1336 dollaria. Taitaa ylittää viime kevään kovat huiputkin. Kyllä kai se täälläkin taas kääntyy nousuun kevään tullen. kesällä tukki kovissa hinnoissa. Ei muuta kun katsomaan leimikot valmiiksi.

  Aimo Jortikka

  Rahat menee Kemin sellutehtaan rakentamiseen nyt. Hinta noussut 250 miljoonaa. Inflaatio karkaamassa käsistä.Kaikki rakennuskustannukset noussut valtavasti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 414)