Käyttäjän Aimo Jortikka kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 415)
  • Aimo Jortikka

    No eikö se helpointa  olisi sitten maksaa se mitä arvio on, jos homma sillä 15 000 eurolla kerran ratkeaa. Etelä- Suomessa ei niin huonoa 20 ha tilaa taida ollakkaan mistä ei joku maksaisi yli 100 000. Sikäli 60 000 voi hyvinkin olla käypä arvo.

    Aimo Jortikka

    Jätka kyllä mä sen tiedän, opettivat sen mulle  90 luvun alussa Nikkarilan metsäopistossa. Jäi mieleen vaikka muuten aika siellä kului lähinnä kaljaa juodessa. Ei 200 eurosta mitään jääkään, mutta 300 jää. Ja 200 euroon sahatavara ei koskaan enää palaa, niin sanoo Ville Kopra tj Versowood. Tarkemmat keskim. Kustannukset löytyy , vähän vanha

    https://www.metsateho.fi/wp-content/uploads/Tuloskalvosarja_2019_17a_Puunkorjuu_ja_kaukokuljetus_vuonna_2018.pdf

    Aimo Jortikka

    Just tuli Versowoodin versio lehti. Siinä Kopra sanoo ettei usko sahatavaran  hinnan enään koskaan palaavan siihen missä se oli ennen. Ensi vuonna aikovat sahata vieläkin kiivaammin kuin tänä vuonna, mitään syytä laskuun ei niiden mukaan ole. Kiinakin alkaa taas vetämään. Ovat vahvistaneet puunhankintaa jotta saavat tarvittavat tukit ostettua.

    Aimo Jortikka

    Kyllä se tiedetään ja tiedetään sekin että silloin kun sahatavara oli 200 euroa motti niin sahat ei juuri voittoa tehnyt.  Käytännössä siis hyvin harvoin, mutta nyt tilanne on muuttunut kun sahis on 300+    euroa.  Olen monena  vuotena myynyt tukkia hintaan 65 euroa kun sahis oli samaan aikaan 200 euroa. Tänä syksynä möin 70 eurolla , sahis siis yli 300 euroa. Kun yritin paria euroa tinkiä lisää , ostomies lisäsi sen samantein myhäillen risujen hintaan . Eipä siinä mitään , ihan hyvä sekin kun parin tuhannen motin  kaupassa risukasasta saa kymppitonnin.  Sinänsä ihan hyvä että sahat tekee nyt rahaa, voivat näitä uusia sahoja tehdä eri puolille maata. Näyttäs vielä ettei sahatavaran hinta palaa ihan tikkana heti lähtöpisteeseen niinkuin ennen on aina tapahtunut.

    Aimo Jortikka

    Kemissähän tehdasrakennukset nousee pikkuhiljaa, sellunkeittopannut tuotu paikalle.

    https://www.metsafibre.com/fi/yhtio/Kemin-biotuotetehdas/Pages/webkamerat-Kemi.aspx

    Aimo Jortikka

    Kantohinta 60 euroa, puunhankinta ( hakkuu, metsäkuljetus, kuljetus sahalle ,hankinnan  yleiskulut) yhteensä 25 euroa? Lopputuote sahatavara nyt 300+ euroa. Mites nämä täsmää, loput kuluu sahurien pikkujouluissa?

    Aimo Jortikka

    Perhemetsätaloutta on vain pohjoismaissa, Venäjällä metsät on Putinin hallinnassa, Kanadassa kruunun metsiä eli valtion. Usassa miljardöörit omistaa laajoja alueita. Euroopassa erinäisten aatelisten jälkeläiset. suomalainen pienmetsänomistus on aika harvinaista maapallolla,

    Aimo Jortikka

    no nyt se käynnistyi

    -Historiallinen hetki! OL3:n reaktori käynnistyi tänään tiistaina 21.12. klo 3.22. Sähköntuotanto alkaa tammikuun lopussa 2022 laitoksen kytkeydyttyä valtakunnan sähköverkkoon.-

    Aimo Jortikka

    Onhan vientihinta pudonnut, mänty 312, kuusi 324 euroa, kun ne kävi korkeimmillaan lähes 400 eurossa. Mutta onhan tuo edelleen erittäin hyvä hinta sahatavaralle , kun se on ollut iät ajat 200 euron nurkilla.

    mites muuten tes neuvottelun menee sahoilla, koskisen oy teki sopimuksen jopa – 25 lopuun asti, pääluottamusmies nostetaan firmassa ihan johtoportaaseen asti, jotkut muut taas on lakon ja saartouhan alla

    Aimo Jortikka

    Taitaa olla n. 400 euron paikkeilla motti tuo Amerikan hinta, siellähän puutavaran mittayksikkö on lautajalka. Amerikassa hinta vaihtelee paljon säiden mukaan kun puunkorjuu onnistuu monin paikoin vain maan ollessa jäätyneenä tai alkukesästä kun on riittävän kuivaa mutta ei kuitenkaan liian kuivaa ettei ole metsäpaloriskiä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 415)