Käyttäjän Apropoo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Apropoo

  Sitähän minä just sanoin, että hyvät sijoituskohteet on tällä hetkellä harvassa. Kulta ja metsämaa saattavat olla yhdet varmimmista…

  Mutta nyt kun pikaisesti laskin kuuden prosentin korolla, niin MG:n maksama hinta pitäisi sijoittaa kokonaisuudessaan viideksi vuodeksi, että se kasvaisi samaan summaan kuin saamani paras tarjous.
  Nämä laskelmat on tietysti hypoteettisia, kun vasta hakkuiden jälkeen näkee paljonko tuotto oikeasti on, mutta saahan näistä osviittaa.

  Siinä viidessä vuodessa tietysti inflaatio syö rahan arvoa samaan aikaan.

   

  Apropoo

  Joo, vaikka tuossa mollasin kategorisesti kaikkia metsäyhtiöitä noista etuohjelmista, niin totta kai mun on helppo olla samaa mieltä siitä että Metsäliiton osuuksien korot on hyvät.
  Ainoa vain, että tarjoukset saatuaan pitäisi tehdä laskutoimituksia, eli miettiä paljonko myyntitulosta voisi sijoittaa lisäosuuksiin, ja missä ajassa ne kasvaan korkoa -ja korolle korkoa- minkäkin verran.

  Jos taas toinen ostaja maksaa selvästi paremman hinnan, niin saa heti kauppojen myötä käteen selvää rahaa, jonka voi sijoittaa johonkin kasvamaan. Eli siinä saa vähän ajallista etua. Mutta sitten taas nykytilanteessa on tietysti hankala löytää sijoituskohteita, joilla olisi hyvä ja varma korkotuotto.

  Apropoo

  @A.Jalkanen, onko palkkiomalli ollut silloin alussa erilainen?
  Sen mitä oon oppinut on että nyt palkitaan perusosuudesta maksettavalla korolla jos ei myy, ja jos myy niin se on itsestä kiinni sijoittaako kauppatuloja lisäosuuksiin, jotta saa lisää korkotuloja niistä.

  Kasvukumppanuus-ohjelmassa näytti olevan se idea että mitä enemmän myy MG:lle, sitä enemmän saa lisähintaa per kuutio, ja sitä sun tätä muuta bonusta. Tosin en tiiä meneekö se niin, että jos metsää on niin paljon että voi kerralla myydä ison määrän, jolla pääsee sinne korkeimmalle kumppanuustasolle, niin pysyykö siellä loppuikänsä, vai onko siinä joku aikaraja – eli että pysyy voimassa vain jos tulee uusia kauppoja X vuoden sisällä → tasainen myynti.

  Oli miten oli, saahan sitä yrittää vaan eipä myyjän oo järkeä sitoutua yhteen. Paitsi jos ajan mittaan osoittautuu että yksi ostaja tekee aina parhaat tarjoukset, ja luottaa että sama hintataso pysyy jatkossakin, niin mikäs siinä sitten.

  Ymmärrän tietysti sen, jos haluaa hyödyntää Metsäliiton jäsenyyttä sen ostotakuun vuoksi, mutta en usko että sillä tulisi olemaan itselle merkitystä.

   

  Apropoo

  Ja noin muuten täytyy todeta osuuskuntahommista ja lisäosuuksista, niiden koroista, MG:n Kasvukumppani-ohjelmasta, sekä muiden metsäyhtiöiden vastaavista ”yhteistyömalleista”: Minä kun oon niitä joilla ei oo Ässä- eikä Plussa-korttejakaan, niin vituttaa vain tuollaiset lisäbonusviritykset. Heittäisivät helvettiin ja laittaisivat niihin sidotut rahalliset resurssit suoraan puiden ostohintoihin.

  Apropoo

  @Köppäkynsi; joo kirjoitin vähän epätarkasti, ja osuusmaksu maksetaankin nyt rahalla, mutta lisäosuuksiinhan sitä mielellään laittaisi niitä rahoja, mitä nyt on vielä jäljellä noista indeksirahastojen kurssien laskuista. 😏

  Apropoo

  Palasin näin puolentoista kuukauden viiveellä ajattelemaan ääneen tänne.

  Mainitsemani avoin osuusmaksu velvoite tuli siitä, kun ovat tarkastaneet kasvullisen metsämaan pinta-alan metsävaratiedoista, ja jäsentiedoissa oli aiemmin ilmoitettuna pienempi pinta-ala kuin mitä avoimissa metsävaratiedoissa on.

  Mutta noin muuten; kun pyysin taannoin tarjouksia ensiharvennuksista, niin MG:n tarjous oli sen verran selvästi pienempi voittajaan verrattuna, että ei nuo osuuskorot riittäneet syyksi myydä heille. Vaikka osuuskorko onkin kieltämättä hyvänsuuruinen, harmi että sinne ei voi sijoittaa muuta kuin MG:n maksamia puukaupparahoja. 😀  (Sain siis tarjoukset kaikilta kolmelta isolta sekä MHY:n korjuupalvelulta, ja niistä kolme oli aika samantasoista ja yksi muita parempi).

  Apropoo

  Kah, täällähän on pitempi keskustelu! Pitää koittaa ehtiä lukea ajatuksen kanssa, toivottavasti jo nyt viikonloppuna. Viikonloppuja!

  Apropoo

  Justiinsa tänään katsoin tuon ensimmäisen sivulle upotetun videon, jossa MTK:n ukkeli esittää kokonaiskatsauksen mukaanlukien mm. yleinen taloustilanne, puunjalostustuotteiden hintojen kehitykset, tehdyt kaupat & hakkuut & pystyvarastojen määrät ynnä muuta. Se on puolisen tuntia pitkä esitys, mutta ihan kiinnostava. Lopputuloksena ennusteli ettei puun hinta tule ainakaan laskemaan ensi vuodelle päästäessä.

  https://www.mhy.fi/webinaarien-tallenteet-metsanomistajille 

  Apropoo

  …vaiko MML eli maanmittauslaitos?

   

  Apropoo

  @A.Jalkanen, kiitos, tutkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)