Käyttäjän Apropoo kirjoittamat vastaukset

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
  • Apropoo

    Jeps, kiitos tiedosta ja noinhan sen voisi tehdä.


    @Tomperi
    , sun viestistä ei nyt ihan saa selvää mitä ajat takaa, mutta mun puolesta saa kertoa. 😀

     

    Apropoo

    Yks tällainen tarjouspyyntöihin liittyvä kysymys:

    Oisko ideaa -ihan vain vertailun vuoksi– tehdä niin, että pyydän MHY:tä kyselemään tarjouksia valtakirjakauppaa varten, mutta pyydän niitä myös itse Kuution kautta? Kiinnostaisi nimittäin sekä kokeilla ja opetella tuota Kuution käyttöä, että nähdä millaisia tarjouksia MHY:n kautta tulisi, ja mitä tarjousta he suosittelisivat parhaana vaihtoehtona.

    Eihän siinä muuta kuin että tarjousten vastaanottajat saattavat ihmetellä että miksi pyynnöt samasta urakasta tulee kahta reittiä pitkin, mutta tarviiko siitä sitten välittää mitä ne ajattelee.

     

    Apropoo

    @Timppa, joo ei sitä oo syytä venyttää yhtään, mutta osituksen suunnitelleen henkilön kanssa juteltiin että homma pysyy huomattavasti yksinkertaisempana, kun ei myydä metsää (saada tuloja) ennenkuin kuolinpesä on jaettu. Tämmöistä tasapainoiluahan tämä nyt on tilanteen ehdoilla.

    Kiitos @Metsuri motokuski!

    Apropoo

    Ihan hengen hätää sillä ensiharvennuksella ei vielä pitäisi olla:
    Perinnönjättäjä oli ennen menehtymistään ehtinyt sopia erään metsäyhtiön kanssa kaupat puista, jotka myrsky oli kaatanut. Tämän yhtiön metsäasiantuntijan kanssa sitten kävimme asioiden loppuun saattamisen yhteydessä myös katselemassa muutamia kuvioita, ja hänen mukaan aikaikkunaa harvennukselle on vielä kolmekin vuotta.

    Selkeyden vuoksi ositukset ja lainhuudot ensin kuntoon, joten se tässä määrää tahdin. Perintöveropäätöksen luulisi tulevan lokakuun loppuun mennessä.


    @Timppa
    , hakkuukertymäarviot näyttävät löytyvän OmaMetsä -palvelusta kohdasta ’Metsäomaisuus’ –> ’Toimenpiteet’. Esim. tämän 15 hehtaarin kuvion kohdalla se näyttää tältä:

    🪵
    Pinta-ala: 14,92 ha
    Kokonaiskertymä: –

    Ehdotustyyppi: Maastoehdotus
    Lisätiedot: –
    Puutavaralajit:
    Tukki:
    Kuitu: Mänty 596,8 m³ Koivu 29,8 m³
    🪵

    Tuloarvioksi (ei sis. alv.) sinne on merkitty vähän reilut 13 000 €.
    Ko. kuvion vieressä on muutamia pienempiä ensiharvennettavia kuvioita, ja pari harvennettavaa. Niiden yhteenlaskettu tuloarvio on vähän päälle 20 000 €, mutta OmaMetsästä pitää erikseen seuloa toisesta kohdasta ns. saavutettavuustieto, eli voiko kuviolle mennä sulan maan aikaan.
    No, tehdäänpä se seuraavaksi niin näen mitä kaikkia kuvioita voisi tarjota harvennettavaksi samalla kertaa.


    @Mets
    äkupsa, käytännössä tilanne on se että yhtymään tulee lisäkseni kaksi muuta osakasta, joita metsänhoidon yksityiskohdat ei kiinnosta. Oomme yhdessä sopineet ns. metsänhoidolliset tavoitteet, joiden pohjalta teetimme metsäsuunnitelman, ja tästä eteenpäin käytännössä ilmoittelen osakkaille mitä milloinkin kannattaisi tehdä / teettää, ja hyväksytän heillä että asia on ookoo. Joten saanen siunauksen omatoimisellekin kaupalle, jos niikseen tulee.

    Kiitoksia muuten kun jaksatte kirjoitella ja selventää asioita, tää on mulle hyvä tapa oppia. Joten hyödynnän sitä sumeilematta, heh, ja aion kysellä lisää.

    Katkonnan valvonta;
    Oon ymmärtänyt että sillä on merkitystä vain tukkia hakattaessa.
    Ei kai katkonnalla ole mitään merkitystä, kun ensiharvennuksessa korjataan kuitu- tai energiapuuta?

    ^ Tuosta päästäänkin seuraavaan kysymykseen:
    Jos haluaisin myydä puuston energiapuuksi, niin voinko pyytää nimenomaan sellaisia tarjouksia? Vai onko se ostaja, joka päättää ostaako kuitu- vai energiapuuksi? Vai kumminkin; voi jättää sellaisen tarjouspyynnön kuin haluaa, ja ostaja vastaa mitä haluaa?
    Tällä ois merkitystä sikälikin, että harvennettava alue täyttäisi ehdot nuoren metsän hoitoon tarkoitettuun Kemera-tukeen.

    Apropoo

    …jjjjjoo, olin aiemmin tutustunut Metsään.fi -palveluun, ja pannut siellä merkille mahdollisuuden jättää tarjouspyyntö. Mutta sehän onkin siis käytännössä tuo Kuutio. Se voi olla ihan hyvä väline, kun tuore metsäsuunnitelma on kuitenkin olemassa, ja sen pohjalta tämmöisellä aloittelijallakin on kuitenkin käsitys siitä mitä metsässä kannattaa teettää milloinkin.

     

    Apropoo

    Jep, kiitos paljon vastauksista, ja pitää selvästi vielä tuumia tätä. Miksipähän sitä ei voisi pyytää tarjouksia suoraankin.

    Tilanne on täsmennettynä sellainen, että metsä kuuluu vielä jonkin aikaa kuolinpesälle kunnes ositus ja pesänjako päästään tekemään, ja siihen voi mennä vielä pari kuukautta, tai muutama. Siinä vaiheessa metsä siirtyy perillisten metsäyhtymän omistukseen.
    Sitä ennen ei oikein kannattaisi saada tuloja puukaupasta. Kauppoja voisi tietysti paperilla tehdä, jos saa sovittua että ette hakkaa ettekä maksa ennen kuin annamme luvan.

    MHY:n jäseniä ollaan, ja tänä kesänä teetettiin metsäsuunnitelma heillä, joten sen pohjalta on jo ajantasaista tietoa tulevista hoitotöistä.
    Männikköön on helppo tulla hommiin, kun se on valtatien kupeessa ja koneet saa käytännössä tuotua kuvion viereen. Harvennettava alue ois myös kantavaa maapohjaa ja menisi kesäleimikkona – jos ei ihan kokonaan, niin isolta osin kuitenkin.

    Pitää tutustua vielä tuohon Kuutioon myös.

    Apropoo

    @Visakallo, se on luontaisesti uudistunutta männikköä, 45-vuotiasta ja 11-metristä. Kuulemma harvennuttaminen ei oo vielä niin vuoden päälle, aikaikkuna vois olla jopa vuoteen 2026 saakkia.
    Ja joo, joillekin toimijoille oleen Metsään.fi’ssä antanut valtuuksia nähdä tietoja, voisin käydä vielä tsekkamassa ja tarvittaessa antamassa niitä lisääkin.


    @Timppa
    , kiitos vinkistä – tuo ei ois tullut mieleen.

     

    Apropoo

    Eli tarjousta voisi pyytää erikseen nyt vain kesäleimikolle?
    Ja syksyllä talvileimikoille?

    Meinasin kysyä että onko järkeä tehdä silleen / onko tapana / onko syytä.
    Sit aloin ajattelemaan asiaa jotenkin liian vaikeasti: Että eiks ne nää jostain metsävaratiedoista ne muutkin harvennettavat kuviot, ja joka tapauksessa sit tyrkytä tarjousta koko satsista tjms.

    Apropoo

    Jaa terve,
    täällä perintömetsää omistava totaalinen aloittelija kyselee.
    Teetin metsänhoitosuunnitelman joka valmistui nyt, ja siellä olisi 15 ha ensiharvennettavaa kesäleimikkoa.
    Mites, jos tässä vaiheessa kesää kyselee tarjouksia niin jääkö vastaukset vähäisemmiksi kun kauppoja on tehty? Vaikuttaako asiaan se, onko urakoitsijoilla kalenterit täynnä – tai toisaalta onko riskiä että just osaavammat tekijät ei enää ehdi näille kesäkeleille?

    Sama aprikointi lyhyemmin: Kun harvennuksen ehtisi yhtä hyvin teettää ensi kesänä, niin oisko todennäköistä saada silloin paremmat tarjoukset (jos yksinkertaistamiseksi jätetään pois spekuloinnit puun hinnan vaihtelusta, ja oletetaan että ne ois about samat)?

    Toisaalta leimikkosuunnitelmassa on toki myös talvileimikoita, joten tarjouspyyntö koskisi kaikkia leimikoita yhdessä.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)