Käyttäjän Aukusti kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 484)
 • Aukusti

  Valkovaseliini = Puhdistettu vaseliini on jo itsestäänkin hyvä hoitoaine hiertymiin ja vastaaviin vaivoihin. Kuusen pihkan sisältämät ainekset parantavat pahatkin haavaumat ja valkovaseliini pihkan seassa tekee tuotteesta notkeamman, helposti levitettävän, eikä niin tahraavan kuin pihka pelkästään.

  Aukusti

  Vaikuttaako lampaantali pihkasalvan hajuun? On ihmisä jotka eivät siedä lampaan (talin) tuoksua, esim villaisissa tuotteissa.

  Talia sisältvä villa on vieläkin hoitokeinona jalkahoitajilla. Muutama kierros kiedottuna varpaan ymärille parantaa tulehduksen varpaan välistä.

  Aukusti

  Kuusenpihka kuumennetaan vesihauteessa juoksevaksi. Samoin valkovaseliini. Pihkaliuos valutetaan harsotaitteen läpi, jolloin roskat saadaan poistetuksi. Itse olen sekoittanut liuokset suhteessa puolet pihkaa ja puolet valkovaseliinia, eli silloin salva on 50 % :sta. Kaupasta ostetussa ”Abilar”pihkasalvassa pitoisuus on 10 %. Sekin tehoaa hyvin ja tuoksuukin tarpeeksi !

  Valkovaseliinin sijasta on omavaraistaloudessa käytetty suolatonta
  voita.

  Mehiläisvaha on minusta turhan kallista käytettäväksi pihkasalvan lisäaineena.

  Aukusti

  Voin vakuuttaa, että 50 %:n pihkavoide on todella hyvää ja kun siinä on puoliksi valkovaseliinia niin se on sopivan pehmeää siveltynä iholle. Apteekin Abilar 10 %:n on jäykempää. Sekin kyllä notkistuu kunhan lämpenee iholla.

  Aukusti

  Mutta mitäpäs teet kun ketunpesän kaivajat mitään kyselemättä kaivavat rauhoittamallani pesäluolastolla ja vieläpä savustamalla poikasia ulos.!

  Tekijät ovat kyllä tietoisia maanomistajan kannasta. Tappolistalle siitä viimeistään joutuu ketun kanssa, jos rikosilmoituksen tekee.

  Aukusti

  Miksi sitä pistekertymää sitten sanoisi, ellei keräilyksi. Tietenkin se on viestikohtaista pisteytystä.

  Edelleen olen sitä mieltä, että olisi hyvä katkaista pisteytys välillä. Kun minä aikoinaan kuolen pois, eli ”siirryn suuren selkäpilkoituksen taakse”,( kuten pohjoisessa ennen sanottiin, kun savottamies kuoli ), niin onko se hyvä, että pisteeni edelleen roikkuvat siellä nimimerkkini mukana vuodesta toiseen?

  Pilkoitukset tehtiin pystypuihin kirveellä veistäen. Kuitunauhoja ei silloin olut käytettävissä.

  ”Selkäpilkoitus” tehtiin savotoissa aina hakkuualueen takarajalle. ”Palstapikoitus” tehtiin hakkuumiehille niin, että kukin palsta päättyi takarenastaan selkäpikoitukseen.

  ”Suuri selkäpilkoitus” oli se tuonelan raja !

  Aukusti

  Pistetten keräilyllä tarkoitin sitä, että palsta näytäisi paremmin ”nykyisen” tilanteen kun pisteissä ei näkyisi vuosien takaiset pisteet.

  Aukusti

  Edelleen olen sitä mieltä, että pistelaskun voisi keskeyttää, jos ei vuoden vaihtuessa niin ainakin viiden vuoden välein. Sillloin jäisi vanhat pisteitten kerääjät pois ja aktiiviset kirjoittajat tulisivat esille.

  Itsepisteytys tulisi estää.

  Aukusti

  Samaa mieltä Anttonin kanssa, annoin 5 pistettä !!!

  Vielä toistan: Eikö pistelaskentaa voisi keskeyttää vuosittain ?

  Aukusti

  Olisin sitä mieltä, että pistelaskun voisi katkaista vaikka vuosittain. Nykyisellään pisteluettelossa voi olla vanhoja psteittenkerääjiä, jotka eivät ole kirjoitelleet mitään pitkiin aikoihin. Omat pisteytykset tulisi voida estää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 484)