Käyttäjän Berza kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 243)
 • Berza

  Kymmenkunta vuotta on omassa Tilhellä ikää, eikä ole tullut mieleenkään vaihtaa mutteria. Joka kesä muutaman kerran vaihdan siimapään ja takaisin terän. Ei ole terä löyhtynyt yhtään kertaa.

  Berza

  Stihl on aina ollut merkki. 200 / 201 viimeiset neljä sahaa. Eilen vaihdoin taas uuteen. 700-800 kiintoa viimeisellä, eikä ollut lähellekkään vielä pehmennyt. Liikkeessäkin ihmettelivät sahan puristuksia.

  Berza

  Tuo  2 tahti öljyn vaikutus  juuri tulpan karstoittumisesta johtuvaa.

  Mitä laadukkaampi öljy, sen puhtaammat tulpat ja pitenpi kestoikä, näin sanoi ammattimies ihan vakavissaan vielä 🙂

  Berza

  Keskustelin saha asiantuntijan kanssa tästä asiasta ja oman sahani  tulpan kestosta. Sanoi 2 t öljyn olevan suurin tekijä tässä asiassa.. Jos käyttää laadukkaita öljyjä, tulpat todella kestää kauan. Kertoi öljyjen yleensä olevan huomattavasti parempia nykyisin, kuin muutama vuosikymmen sitten

  Berza

  Jätkän mieliksi vaihdoin tulpan. Entinen oli niin komean ruskea, että säästin sen varatulpaksi😀

  Berza

  Mitähän tuo jätkän Huski vertaus tarkoittanee ? Minun puolesta vaihtakaa tulppia vaikka joka päivä. Muistin vaan tätä keskustelua lukiessa , että samalla tulpalla menty kokoajan. Niin ja reilusti yli 500 k3 on pinossa 😀

  Raivausaha kyllä polttaa tulppia nopeammin, muutaman olen joutunut vaihtamaan matkan varrella menon hyydyttyä. Eikä tämä mallini ole mikään tavoiteltu tapa. Tulpan vaihto ei vaan ole tullut mieleen, ennen kuin se sippaa.

  Berza

  Jos itse aiheeseen palataan, muistin tätä lukiessani, että kolme vuotta sitteen ostettuun stihl 201 ei ole kertaakaan vaihdettu tulppaa. Sahattu ainakin 500 k3 lähinnä kuitupuuta.

  Berza

  Metsä forestilla ei tarvitse kuin pelkän tilannumeron.

  Luken tietoihin perustuu nämä arviot.

  Aika oikeansuuntaiset, paitsi näyttää, ettei odotusarvoja ole juurikaan huomioitu.

  Berza

  Tällä samaisella ohjelmalla näköjään pääsee tirkistelemään naapurinkin metsätilojen  arvoja. 🙂 🙂

  Berza

  Tulkoon Tolopaiselle vielä mainituksi, että noin 1000 kiintoa aikoinaan mönkijällä muutaman vuoden aikana ajelin. Tänä syksynä vielä nuorempi väki Kiinan kärryn kanssa sillä pikku hankinnan ajaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 243)