Käyttäjän hanhi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • hanhi

  Paikallinen kauppias väitti, että halvat ketjut eivät kestä pakkasessa. Itse käytän pelkästään Stihlin ketjuja, ikinä ei ole katkennut.

  Tiedä sitten, pitäneekö tuo paikkansa.

  hanhi

  GPS laitteista vielä. Motojen paikantimet eivät ole sen tarkempia kuin normaalit kuluttajamallin kapulatkaan, tarkkuus n. 5-10 metriä. Lisäksi antenni on kopin katolla ja koura 10 metrin päässä.

  Selkeät rajalinjat ja kunnollinen leimikoiden nauhoitus ovat paras ratkaisu ongelmaan, tämä unohtuu valitettavan usein niin metsänomistajilta kuin toimihenkilöiltäkin. Epäilen että motokuskeilla asia pysyy muistissa varsin hyvin.

  hanhi

  Puut ostanut yhtiö on korvausvelvollinen. Ennenaikaisesta hakkuusta ei uudistuskypsien puiden kohdalla saa korvauksia.

  Juridisesti sinulla on oikeus saada puista sama kuutiohinta mikä naapurin leimikolla on puista maksettu.
  Käytännössä firmat yleensä maksavat asiallisen yhteydenoton jälkeen puista tuplahinnan. Se joka hyökkää pää punaisena huutamaan ja haukkumaan, saa tyytyä tuohon lainmukaiseen korvaukseen.

  hanhi

  Ennen kuin innostutaan liikaa valtavista mottimääristä, kannattaa muistaa että kiertoajan tilavuustuotos on suunnilleen sama, harvensipa tai ei.
  Ajallaan suoritetuissa harvennuksissa korjataan talteen se puusto, joka muuten menisi luonnonpoistuman myötä hukkaan ja ohjataan tilavuuskasvu parhaisiin yksilöihin, jotka tuottavat siten arvokasta tukkipuuta.

  Taloudellinen tulos lasketaan euroissa eikä kuutioissa.

  hanhi

  Minkä mittaista vesakko on? Itse perkaisin siinä vaiheessa kun vesakko alkaa olla kuusten kanssa saman mittaista. Sen jälkeen uskoisin kuusikon sulkeutuvan jo niin ettei vesakkoa enää pahemmin pukkaa.

  hanhi

  Googletapa Tapio Forest Kit.
  En tunne tapausta henkilökohtaisesti, mutta tuon pitäisi olla kohtuuhintainen jopa itsenäiselle yrittäjälle.

  hanhi

  Ensimmäinen temppu joka pitää tehdä M-tronic vehkeiden alkaessa temppuilla, on kiristää kaikki ruuvit joilla saha on kasattu.

  Mulla lakkas 490 käymästä ja korjaantui ruuvien kiristyksellä. En tiedä tarkkaa syytä, mutta jotenkin ne sähköt on vedetty niin että lakkaa kulkemasta ruuvien löystyttyä.

  hanhi

  Superrekkaa varten pitää sitten jatkaa pistoja. Jos ei yhdistelmä ehdi oieta, kääntöpaikka on yhtä tyhjän kanssa.

  hanhi

  Professori ei ymmärtääkseni tarkoittanut sivupistoa vaan T- kääntöpaikkaa.
  Suomentaen: tien päässä on molempiin suuntiin 20 metrin pistot. Rekka käännetään jommallekummalle pistolle ja peruutetaan sieltä suoraan toiselle, josta sitten käännytään takaisin tulosuuntaan.

  Perävaunu lyhennettynä tyhjä yhdistelmä kääntyy kyllä tuossa, jos liittymän sisänurkkia on vähänkään pyöristetty.

  hanhi

  Kuten tuossa jo mainittiinkin, motomitta on erittäin tarkka mittausmenetelmä.

  Lisäksi tulee muistaa että koneurakoitsijat saavat tilinsä motomittauksen mukaan.

  Urakoitsijan ja metsänmyyjän intressi on siis yhteinen, kusetusta yhtiön hyväksi tässä ei kannata epäillä ja kuten aiemminkin on todettu, valvonta on niin tiukkaa että huijarin jäljet olisivat hyvin lyhyet.

  Vaikka laki sallii +- 4% heiton mittauksessa, käytännössä motot on kalibroitu nollasta +2 prosenttiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)