Käyttäjän harrastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,346)
 • harrastelija harrastelija

  Työkaveri lähti keväällä Lappiin hiihtelemään  perheensä kanssa ja bull jäi tutun koiran hoitajan hoitoon omaan kotiinsa. Koiran ollessa yksin kotona se ei päästänytkään hoitajaa sisälle vaan otti irvistyksen kera vastaan!

  Hoitaja otti yhteyttä poliisiin, koska ei voinut jättää koiraa vuorokausiksi pelkästään sisälle. Yhteyttä koiran omistajaan ei saanut. Tolokku polliisi otti koulutetun paimenkoiran mukaan ja tuumi, että eiköhän se pienempi bull saada järjestykseen!

  Ovea raotettiin, poliisi komensi koiraa; – mene, ota kiinni ja tapa! Sisällä alkoi kova rähäkkä, vähän ajan päästä kuului koiran vikinää. Ovea raotettiin, susikoira oli pyrkimässä ulos, bull roikkui kiinni – se irroitettiin ja laitettiin ovi kiinni!

  harrastelija harrastelija

  KK sanelee itsensä nurkkaan. Sipilähän juuri oli purkamassa liian suureksi kasvanutta valtion sektoria. Edellinen hallitus oli vain koottu väärällä pohjalla – kepu, sdp + joku lisäpuolue olisi silloinkin ollut paras ratkaisu. Ikävää kyllä kok ajaa niin räikeästi suurituloisten asiaa (vert. johtajien käsittämättömiä palkkoja!) ja on yksityistämässä vähänkin mahd. tuottoa tekeviä osia valtion omistamissa yhtiöissä!

  Ilävää kyllä persut on jo kolmatta kertaa pistänyt demokratian sekaisin haalien niin paljon kannattajia, ettei jätkevää eduskuntaa/hallitusta saada kokoon. Katri Kulmuni muuttaa kepun gallup-%:ja, mutta sillähän ei ole merkitystä ellei koko kansan ajatusmaailmaa saada käännettyksi realistiseen suuntaan.

  harrastelija harrastelija

  Mihin lehtikuusitukkeja voi käyttää? Ainakaan kenttäsirkkelimiehet eivät tykkää edes lehtikuusen sahaamisesta. Lahon kesto saattaisi olla parempi kuusta ja mäntyä. Kuinkahan sellun valmistus onnistuu?

  Olisiko lehtikuusi sitten ”hiilinielupuu” Puukin mukaan? Mukavahan sitä metsää on katsella, jos nielusta meksetaan, puut kasvavat ja metsänomistaja sijoittaa rahat vaikkapa asuntotuotantoon 🙂

  harrastelija harrastelija

  Mitä saitte irti eilen yleisradiossa klo 10 olleesta keskustelusta; -Seppänen, Tiirola, Mäntylä?

  harrastelija harrastelija

  Suomessa on suuremmissa taajamissa kova rakennusbuumi. Miljoonia tonneja valetaan betonia, maata möyhennetään ja päällystetään öljysoralla. Metsien hiilinielulla täytyy sitten täyttää hiilijalanjäljet. Myös EU:ssa ahdetaan ihmiset betonihäkkeihin ja koska muualta on metsät poltettu tai muuten hävitetty turvaudutaan Suomen metsiin ja direktiivejä tulee lisää!

  Maalla vaatimattomasti vanhassa hirsitalossa  (hiilipankki) asuva eläkeläinen on kaiken pahan alku ja juuri, koska ”ette ole tehneet mitään”, joten kuolkaa pois!

  Paras poliittinen teko hallitukselta / eduskunnalta on palkita maalle muuttavia ja tehdä elämä maaseudulla mahdolliseksi! Nythän maalla asuvia ja alkutuotannossa töitä tekeviä rangaistaan suurilla veroilla ja auton käyttömaksuilla. Metsäpolitiika on yhdistettävä kokonaisuuteeen, ei se ole pelkästään erillinen pelastaja.

  Lähimmässä suurkaupungissa (Suomen mittapuun mukaan) Oulussa on 13 000 korkeakoulutasoisessa opinnoissa. Jokainen tarvitsee yksiön tai kaksion – ne rakennetaan tietysti betonista ja öljysoralla on kiva pyöräillä. Näin tulee ”kunnianhimoinen” koulutustavoite toteutetuksi. Lieköhän tämä koulutustaso tasapainossa arjen tarpeeseen?

  Olisikohan hiilitasapaino paras laskea hlökohtaisesti ja antaa joka tallaajalle oma tavoite, ettei metsänomistajia syyllistetä siitä, etteivät he hoida kaikkien vaatimaa vajetta kokonaan?

  harrastelija harrastelija

  Metsätilan myynnistä hyötyy kyllä lähinnä valtio. Myyntihinnan lisäksi pistetään metsäv’ähennysoikeus lisää, riippumatta siitä onko vähennystä edes käytetty. 60 % ostotihintaan antaa valtiolle helposti 34 % verotulot!

  harrastelija harrastelija

  Nim. ”Kerttu” on nähtävästi jostain syystä katkera ja purkaa sitä nyt palstallakin. Ennen maaseudulla oli kyllä poikien suosiminen, kun touhuttiin sulupolven vaihtoa. Tyttöjen kohtalona oli lähteä – ellei jäänyt vanhanapiikana roikkumaan tilalle.

  Kyllä appiukkokikn tuumasi aikoinaan, että ” se on kuin vieraan vasikkaa juottaisi, kun tyttöä elättää!” Laajemmassa mitassa tämä pätee nykyisinkin. Kun tytöille opetetaan kielitaitoa ja kustannetaan yliop. koulutus, niin sitä kauemmas ne menee maailmalle mitä korkeampi on koulutus!

  Koulutus on huono investointi yhteiskunnalle, kun kohde häipyy itsekkäästi omaa etuaan katsoen. Paljonko maksaa maisterin tai tohtorin koulutus 17-22 vuotta? Jos kohde häipyy maailmalle tulisi ainakin investointituet tulisi laskuttaa perään.

  harrastelija harrastelija

  Eikö mistään saa enää suurempaa tuottoa kuin B-osuuksista? Onko B-osuuksilla edes samaa veroetua, kuin A-lla? Ehkä tuo B olisi jonkinlainen entisen määräaikaistalletuksen kopio?

  Asuntotuotannossakin ensimmäiset vuodet lähtevät yli 10 %.n vauhdilla ja senkin jälkeen tuottoa tulee %-kaupalla samalla alle %:n korolla oleva velka lyhenee. Ongelmana on vain saada maksavat vuokralaoset.

  harrastelija harrastelija

  PP: ”Aivan vastaavasti kaupunkilaisnaiset ovat  puolestaan yliedustettuina mielenterveyspalveluiden käyttäjinä.

  Syntyvyys on romahtanut ja yksinäisiä ihmisiä on nykyisin Suomessa yli miljoona, -siis joka viides!

  Yksinäisyys on maamme uusi kansansairaus.”

  Miksei näihin puututa päättäjien taholta? Rahan käytön ohjaamalla saisi varmaankin ohjatuksi yhteiskunnan kehitystä haluttuun suuntaan? Ihmisen ”vapautta” on varmaankin ajateltu, kun on purettu turvallisuutta antavia elementtejä – kuten vahvasti sidottuja parisiteitä. ”Vapaus tuo vastuuta” se on unohdettu! Nykymallilla ”puheita ei pidetä”, saatetaan pyörtää pyhä lupaukset, kun se tuntuu olevan itselle parempi!

  Pitäisi miettiä ja kehitellä menetelmiä, joilla ongelmia voidaan korjata. Kansallisesti maaseudun autioituminen on häpeä!

  harrastelija harrastelija

  Miten tuo hiilipörssi tai päästökompensointi oikein toimii? Reilun kesän aurinkopaneeleiden käytöstä on kertynyt n. 6 000 kWh:a luomusählöä. Vastaavasti hiilidioksidisäästöä n. 3 000 kg. Kenelle tai mille instanssille voi lähettää laskun?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,346)