Käyttäjän harrastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,282)
 • harrastelija harrastelija

  Tolopainen puhuu totta! 2,5 %  on vain liian vähän ja 0,5 % taas on välittäjälle liian paljon, koska sehän on jo 20 % sijoituksesta! Minä laitan kaikki puunmyyntirahat ML:lle A:han, sieltä tuli nyt 7 %.

  Kaverini kävi ostamassa 90 tonnin Volvon. Kysyin häneltä että millä rahalla?

  Kaveri vastasi, että iskin fyrkat pöytään, myyjä otti omansa ja kasasin sitten loput fickaan!

  harrastelija harrastelija

  Tuolla aiemmin Tolopainen pyysi antaman sijoitusrahaa hänen hoitoonsa. Paljonko lupaat tuottoa, jos laitan sinulle vaikka alkuun 10 tonnin?

  harrastelija harrastelija

  Asuntopuolihan on kovasti nouseva trendi! Väestökeskittymiin ainakin suurimmat rakentajat tekevät yhä korkeampia  kerrostaloja, tontit taitavat olla arvokkaita? MAL.iin luettuihin keskuksiin Skanska, YIT, Lehto.. ovat kovin aktiivisia. Tekevät nyt ainakin kovaa tukosta ja asunnot ovat pääasiassa sijoittajille tarkoitettuja.

  harrastelija harrastelija

  Olen ymmärtänyt, että Visakallokin on siirtämässä metsomaisuutta osakepuolelle?  Mikä sijoitus antaa enemmän kuin metsä ja on yhtä turvallinen säilyttämällä myös arvonsa? Asuntosijoituksessa mainitaan vuokratuoton lisäksi arvonnousu, mutta mitä noita vanhempia asuntoja olen katsellut, niin arvonnousu näyttää olevan negatiivinen!

  harrastelija harrastelija

  En muista oikein tuon 1950-luvun 0-rajaa, mutta ainakin sotakorvauksien aikana hakattiin myös Lapin metsiä mistä vain saatiin myyntikalikkaa! Olin jo 1950-luvun loppupuolella Kainuussa metsähallituksen savotoilla ja siellä hakattiin sullia, pölliä, kaivospuuta ja tukkia niin paljon kuin silloisilla työvälineillä irti saatiin.

  Sen sijaan Kainuussa joskus 1990-luvulla mäntykuidun suhteen käytännössä 0-raja kulki Kainuun pohjoisosissa vaikka Kajaani Oy:lle hakattiin etupäässä kuusta 4:lle paperikoneelle ja sahalle. Nytkin täällä alkaa ensiharvennuskohteille olla 0-raja koska kuviot eivät tahdo ostajille kelvata! Kainuun hakkuut taitavat olla n. 50 % kasvusta, syynä on se, ettei maakunnassa löydy kuidulle käyttöä. Sahat kyllä tarvitsee tukkia.

  harrastelija harrastelija

  Jeesi on oikeilla jäljillä Amarokin suhteen – on tolokun oloinen työautona. Annelin Jeti-tarjousta kannattaa sitten ottaa Amarokin kanssa kokeille veneen vetoon 🙂

  harrastelija harrastelija

  Sitten tullaankin Suomen valtavaan byrokratiaan! Aikaisemmin taisin mainitakin, että kaava-alueelta muyymäni tontti lohkaistiin ja nyt viereiseltä metsäkuviokta tehtiin haakkuuilmoitusMk:lle. Nyt vedettiin 20 aaria hakkuukuviolta pois, Mk ilmoitti fiksusti, että he ei voi antaa hakkuulupaa, koska se ei kuulu heidän päätäntävaltaan! Huom! kyse ei ollut hakkuukiellosta vaan pallo heitettiin Elylle!

  Tekisi mieli jatkaa ja hakea lupaa Elyltä, koska muutoin alue on merkitty maa- ja metsämaaksi! Sillähän työllistäisi jonkun ”virkamiehen” tai jopa alaa opiskelevalle kesätyöpaikan! Nuorena sanottiin sellaisesta joka oli joutilaana, että mitä siellä ”virkaillaan”!

  Toisaalta, koska naapurissa on hevosratsutila, niin lupasin, että otetaan vain tukkipuut pois, niin varsin peittävä nuori kuusikko suojaa läheisen valtatien melulta!

  Sipilän hallituksen eräs tavoite oli byrokratian vähentäminen. Sekin vähäinen hukkui alkuunsa, valtiosihteereitä pamahti uudessa hallituksessa heti nelinkertaisesti!

  harrastelija harrastelija

  Jees-hv: ” Kyllä tuo metsien ja ympäristön museointi on minua kummastuttanut myös jo kauan. Mitä järkeä siinä on? Mutta kysy sitä sitten kun tähän on järjettömät homman päästäneet. ”

  Sikäli jeesin kanssa samaa mieltä, että mikä motivaatio metsien suojelussa tosiaan on taustalla? Maailman parantaminen ? No se ei oikeasti voi olla muutaman hehtaarin varassa. Naapureiden ärsyttäminen – estää myös rajanaapureiden metsän käyttöä? Antaa itselle kiksejä käyskennellä hoitamattomassa metsässä – ja muutenkin hyvän olon tunteen mielestään oikeasta asiasta? Tuon hyvänolon tunteen kyllä ymmärrän!

  Luonnon kanssa ekäminen on sitten asia erikseen. Hankkii sopivan maapaikan ja elää luonnon tuotteilla sekä hoitaa metsää niin, että ympäristö on myös kauniin näköinen ja siellä on kiva liikkua!

  harrastelija harrastelija

  Missään vaiheessa hallitusohjelmassa ei ole kuulunut byrokratian lisäämisestä? Miten se nyt putkahti esiin, kun on päästy valtaan? Hallituksessa ei mikään puolue pane vastaan, kun jaetaan sopivasti jokaiselle jotakin – paikkasuhteen mukaan tietysti! Sehän on demokratiaa. Seuraavaksi kiristetään veroja  !

  harrastelija harrastelija

  Niin, tuosta hiilinielun korvauksista. Turhaa byrokratiaa se vain aiheuttaa – ja vihreille sulka hattuun – mukanas että korvataan mo:lle uhraus!

  Minulle riittää tuhkan ripottelu tarveyslannoituksen nimellä, jolloin siitä sai tukea vanhaan malliin. 37 ha on lannoitettu ja jos lasketaan 3 toonia / ha, niin tuleehan siitä 81 000 kg.

  Aurinkopaneeleista talon katolla näkyy vuodessa tulleen 2 000 kg:n CO2- säästöä. Sillähän me pienennetään omaa hiilijalan jälkeä ja lisäksi vielä ne  metsähehtaarien  hiilinielumäärät! Paljonkohan siellä Helsingissä nämä ilmaston suojelijat itse lisäävät hiilinieluja?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,282)