Käyttäjän harrastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,349)
 • harrastelija harrastelija

  Täälläpäin lähes jokaisella metsässtysseuralla jäsenvaatimuksena on joko oma tai vuokrattu metsäpalsta. Poikkeuksena on valtion metsät, kaupungin metsät ja joku työmaaporukka, joka vuokraa metsämaata. Parhaita hirven hävittäjiä on valtiolta vuokraavat vähintään 10 hengen metsästysporukat jotka yleensä ovat toispaikkakuntalaisia.

  Ykeinen metsästyslaki on siitä huono, että se ei näköjään ota huomioon eri alueiden poikkeusvaatimuksia. Nythän hyötypuun lasvattajilla alkaa olla sellainen tilanne, että oikeaa metsän hoitoa ja myyntiä ei suosita. Metsät menevät jatkuvaan kasvatukseen ja siitä edelleen suojeluun. Sitten onkin sama, että onko metsässä vh.peuroja, kauriita, hirviä ja niitä syöviä petoeläimiä. Monimuotosymbioosi onkin sitten toteutettu.

  harrastelija harrastelija

  Jatkuvasti joidenkin taholta tuodaan esille, kuinka Kiinalaisille tehdään hiilinielumetsästä näitä taloudessa käytettäviä tärkeitä papereita – mikähän se olisi vaihtoehto?

  harrastelija harrastelija

  Tulipahan vielä käytä jatkuvan kasvatuksen päivällä. Metsäalan vetäjän ja koealojen käynnin jälkeen täytyy kyllä puhua ”jatkuvan kasvatuksen estopäivästä”! Kun puhutaan hiilinieluista ja jatkuvasta kasvatuksesta muka koko ajan peitteisestä metsästä, niin tällaisen metsän kasvu jää reilusti alle hoidetun metsän – eli jos kiintomotin kasvi sitoo tonnin CO2:ta, niin hiilensidonta on kokonaisuudessaan talousmetsässä monin kertainen kuten kasvukin.

  Sitten toinen kysymys päästöistä, onko talvella, nolloin lumi peittää maan ja kasvuakaan ei silloin ole, niin metsä päästölähde?

  harrastelija harrastelija

  Työkaveri lähti keväällä Lappiin hiihtelemään  perheensä kanssa ja bull jäi tutun koiran hoitajan hoitoon omaan kotiinsa. Koiran ollessa yksin kotona se ei päästänytkään hoitajaa sisälle vaan otti irvistyksen kera vastaan!

  Hoitaja otti yhteyttä poliisiin, koska ei voinut jättää koiraa vuorokausiksi pelkästään sisälle. Yhteyttä koiran omistajaan ei saanut. Tolokku polliisi otti koulutetun paimenkoiran mukaan ja tuumi, että eiköhän se pienempi bull saada järjestykseen!

  Ovea raotettiin, poliisi komensi koiraa; – mene, ota kiinni ja tapa! Sisällä alkoi kova rähäkkä, vähän ajan päästä kuului koiran vikinää. Ovea raotettiin, susikoira oli pyrkimässä ulos, bull roikkui kiinni – se irroitettiin ja laitettiin ovi kiinni!

  harrastelija harrastelija

  KK sanelee itsensä nurkkaan. Sipilähän juuri oli purkamassa liian suureksi kasvanutta valtion sektoria. Edellinen hallitus oli vain koottu väärällä pohjalla – kepu, sdp + joku lisäpuolue olisi silloinkin ollut paras ratkaisu. Ikävää kyllä kok ajaa niin räikeästi suurituloisten asiaa (vert. johtajien käsittämättömiä palkkoja!) ja on yksityistämässä vähänkin mahd. tuottoa tekeviä osia valtion omistamissa yhtiöissä!

  Ilävää kyllä persut on jo kolmatta kertaa pistänyt demokratian sekaisin haalien niin paljon kannattajia, ettei jätkevää eduskuntaa/hallitusta saada kokoon. Katri Kulmuni muuttaa kepun gallup-%:ja, mutta sillähän ei ole merkitystä ellei koko kansan ajatusmaailmaa saada käännettyksi realistiseen suuntaan.

  harrastelija harrastelija

  Mihin lehtikuusitukkeja voi käyttää? Ainakaan kenttäsirkkelimiehet eivät tykkää edes lehtikuusen sahaamisesta. Lahon kesto saattaisi olla parempi kuusta ja mäntyä. Kuinkahan sellun valmistus onnistuu?

  Olisiko lehtikuusi sitten ”hiilinielupuu” Puukin mukaan? Mukavahan sitä metsää on katsella, jos nielusta meksetaan, puut kasvavat ja metsänomistaja sijoittaa rahat vaikkapa asuntotuotantoon 🙂

  harrastelija harrastelija

  Mitä saitte irti eilen yleisradiossa klo 10 olleesta keskustelusta; -Seppänen, Tiirola, Mäntylä?

  harrastelija harrastelija

  Suomessa on suuremmissa taajamissa kova rakennusbuumi. Miljoonia tonneja valetaan betonia, maata möyhennetään ja päällystetään öljysoralla. Metsien hiilinielulla täytyy sitten täyttää hiilijalanjäljet. Myös EU:ssa ahdetaan ihmiset betonihäkkeihin ja koska muualta on metsät poltettu tai muuten hävitetty turvaudutaan Suomen metsiin ja direktiivejä tulee lisää!

  Maalla vaatimattomasti vanhassa hirsitalossa  (hiilipankki) asuva eläkeläinen on kaiken pahan alku ja juuri, koska ”ette ole tehneet mitään”, joten kuolkaa pois!

  Paras poliittinen teko hallitukselta / eduskunnalta on palkita maalle muuttavia ja tehdä elämä maaseudulla mahdolliseksi! Nythän maalla asuvia ja alkutuotannossa töitä tekeviä rangaistaan suurilla veroilla ja auton käyttömaksuilla. Metsäpolitiika on yhdistettävä kokonaisuuteeen, ei se ole pelkästään erillinen pelastaja.

  Lähimmässä suurkaupungissa (Suomen mittapuun mukaan) Oulussa on 13 000 korkeakoulutasoisessa opinnoissa. Jokainen tarvitsee yksiön tai kaksion – ne rakennetaan tietysti betonista ja öljysoralla on kiva pyöräillä. Näin tulee ”kunnianhimoinen” koulutustavoite toteutetuksi. Lieköhän tämä koulutustaso tasapainossa arjen tarpeeseen?

  Olisikohan hiilitasapaino paras laskea hlökohtaisesti ja antaa joka tallaajalle oma tavoite, ettei metsänomistajia syyllistetä siitä, etteivät he hoida kaikkien vaatimaa vajetta kokonaan?

  harrastelija harrastelija

  Metsätilan myynnistä hyötyy kyllä lähinnä valtio. Myyntihinnan lisäksi pistetään metsäv’ähennysoikeus lisää, riippumatta siitä onko vähennystä edes käytetty. 60 % ostotihintaan antaa valtiolle helposti 34 % verotulot!

  harrastelija harrastelija

  Nim. ”Kerttu” on nähtävästi jostain syystä katkera ja purkaa sitä nyt palstallakin. Ennen maaseudulla oli kyllä poikien suosiminen, kun touhuttiin sulupolven vaihtoa. Tyttöjen kohtalona oli lähteä – ellei jäänyt vanhanapiikana roikkumaan tilalle.

  Kyllä appiukkokikn tuumasi aikoinaan, että ” se on kuin vieraan vasikkaa juottaisi, kun tyttöä elättää!” Laajemmassa mitassa tämä pätee nykyisinkin. Kun tytöille opetetaan kielitaitoa ja kustannetaan yliop. koulutus, niin sitä kauemmas ne menee maailmalle mitä korkeampi on koulutus!

  Koulutus on huono investointi yhteiskunnalle, kun kohde häipyy itsekkäästi omaa etuaan katsoen. Paljonko maksaa maisterin tai tohtorin koulutus 17-22 vuotta? Jos kohde häipyy maailmalle tulisi ainakin investointituet tulisi laskuttaa perään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,349)