Käyttäjän hatelo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 298)
 • hatelo

  Ja paskat. Rämeet nurin motolla, voi jättää siemenpuita jos tahtoo (tavallaan muutaman teeren/metonistumapuun jätän) ja uudistus kaivurilaikutettuun maahan siemenpuilla tai pullomenetelmällä käsin kylväen. Niin pitkään kun näitä menetelmiä ei lailla kielletä, niin aion wanhan liiton uudistamismenetelmien mukaan toimia. Mänty tarvitsee valoa!

  hatelo

  Minustakin olisi äärimmäisen mielenkiintoista tietää miten onnistuneesti ja vieläpä taloudellisesti järkevästi korjaan päätehakkuupuusadon ja hoidan metsän uudistamisen rämemänniköissäni ilman uudistushakkuuta. Sitten ministeritasolla kannustetaan maanomistajia suometsien tuhkalannoituksiin ilmastosyistä ja toisaalta niitä ei saisi avohakata eli kotiuttaa lannoitusinvestointiin sijoitettuja varoja…,

  hatelo

  Jos ois tukin kysyntä kohdillaan ja hinta parempi, niin justiinsa hakkaisin kaikki tuhkalannoitetut uudistuskypsyyttä kolkuttelevat rämeeni aukeaksi. Turvemaiden osalta tulee niin huolestuttavaa tekstiä nyt joka tuutista, että niitä ei toinna seisottaa enää.

  hatelo

  Täysin jonninjoutavaa puuhaa. Aikamiehet ajelee päivät pitkin saloja ja näkevät välillä suden jäljet. Ja joku maksaa palkkaa. Heti löytyi susihankkeeseen miljoonia, mutta kaikki pikkupaikkakuntien poliisiasemat on suljettu ja jossain Ilomantsissa, Tuupovaarassa tai Tohmajärvellä on poliisi nähty muuten viimeksi kun isä lampun osti.

  hatelo

  Minulla oli päätehakkuu (puhdasta vr-mäntykangasta) tänä kesänä reilut 5 ha. Olin sinne itse merkinnyt ikuisesti jätettäviä siemen/jättöpuita kymmeniä runkoja. Motomies alkoi oma-aloitteisesti jättää lisäksi isoja täysin ylimääräisiä jättöpuuryhmiä, josta en todellakaan tykännyt. Se on 40€/runko. Selitti jotain serteistä, käskin hakata ryhmät paljon pienemmiksi, sillä kyllä minun merkkaamani rungot jo pefc-sertin vaatimukset jättöpuista täyttää. Suosittelevat jättämään ne ryhmiin mutta ei se ole mikään pakko ja ei edesauta minun tarkoitustani saada samalla helposti taimettuvalle kankaalle ilmainen taimikko.

  hatelo

  Tämähän tässä onkin aivan syvältä, että FSC:n kriteerit vaikuttaa meihin PEFC-metsänomistajiin ilman, että meillä on siihen mitään vaikutusmahdollisuutta. En ole mukana FSC:ssä eikä ole mitään tarkoitusta liittyä siihen. Silti sieltä valuu kaikki kielteinen lisäkustannus suoraan minulle. Mitä virkaa on enää PEFC sertifioinnilla tämän jälkeen? Hyväksyisin sen, että puunhinta on alhaisempi PEFC-metsissäni kuin niillä, jotka ovat vapaaehtoisesti mukana FSC:ssä, koska he ovat sen itse valinneet ja minä oman tapani toimia lain ja asetusten mukaisesti. Se on markkinataloutta se, että enemmän lisäarvoa ostajalle tuottavasta tuotteesta ollaan valmiita maksamaan enemmän mutta tätä menettelytapaa en missään nimessä hyväksy. Sikamaista toimintaa teollisuudelta puuntuottajien- tärkeän sidosryhmänsä selän takana. Alkaa tuntua siltä, että tässä ei olla enää metsäteollisuuden ” kumppaneita” kuin juhlapuheissa ja markkinointimateriaaleissa. Lieneeköhän aika sanoa metsäpalvelusopimus irti.

  hatelo

  Samaa sitä olen Visakallo minäkin päässäni miettinyt. On se ihme taikasana tuo FSC. Ja eri kriteereillä tuntuu eri puolilla maailmaa irtoavan. Suomessa toki kovimmat kriteerit kuten aina ja kaikessa.

  hatelo

  Tämä on kyllä käsittämätön asia tämä HCV. Jos sillä rajoitetaan kerran myös PEFC-tilojen puukauppatapoja noilla alueilla. Toki kyseessä on vain se, että kohteet pitää tarkistaa, mutta silti. Mikä on metsätilan ostajan oikeusturva, jos tilakaupan jälkeen paljastuu että kunnon tukkimetsä (vaikkapa 30 v harventamattomana ollut) onkin niin luonnontilainen, ettei firmat sitä uskalla aukoksi ostaa? Ja laki on se, jonka pitäisi ihmisen oikeusturva määrittää ja asettaa metsänkäsittelylle reunaehdot. Ei uskalla ostaa kuin käsiteltyjä ja hyvin hoidettuja tiloja. Hoitamattomuus kun lisää ns. luontoarvoja.

  hatelo

  Kaikkea tulee laitettua maapohjasta ja sen hetken työtilanteesta riippuen. Olen istuttanut viimeisen kolmen vuoden aikana kuusta, mäntyä ja rauduskoivua. Kylvänyt mäntyä ja uudistanut myös useita hehtaareita mäntyä ja rsuduskoivua luontaisella menetelmällä. Nytkin on 4 ha kesällä laikutettua aukkoa uudistumassa luontaisesti koivulle, jonka siementä rapisee maahan parhaillaan aivan hurjasti.

  hatelo

  Meillähän on tällä hetkellä Itä-Suomessa sellainen ongelma, ettei nuoriso vaan halua jäädä asumaan tänne maaseudulle vaikka töitäkin olisi. Isolla osalla metsä/metallipuolen firmoista on koko ajan iso pula osaajista. Maakunta tyhjenee nuorista työpaikoista huolimatta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 298)