Käyttäjän Itäsuomen Antti kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 181 through 190 (of 221 total)
  • Itäsuomen Antti

    Minä oisin aika pitkälle samoilla linjoilla kuin korpikuusikin tuossa käsittelyssä. Varsinkin jos tahtoo kasvattaa sitä sahapuuta niistä kuusista niin hyvä vesitasapaino pitäisi oikeastaan saada säilymään. Mitä tasaisempi ja kosteampi paikka, niin sitä enemmän lehtipuuta on syytä säilyttää. Voi olla että kuusienkin ikä on rajoitettu jos vesi pääsee valtaamaan kuusikon pohjat myöhemmällä iällä.

    Jos hies kasvaa kerta sillä paikalla niin hyvin niin minä suojelisin vaan niitä kuusia reikäperkauksella ja sitten raudukset merkkaisin kanssa erikseen kasvatettavaks. Sitten loput ”risukot” jättäsin perattavaks tai raivattaks sillä edellytyksellä ”jos vaan intoa riittää” Sitten ensimmäisen harvennuksen teettäsin yhdistelmäkorjuuna ja ottasin kuidut ja energian talteen.

    Tottakai paras korjuutulos tulisi tietenkin jos vaan jaksaisi raivata ja perata, mutta on aivan ymmärrettävää että se hieksen torjuminen on sellaista via dolorosaa.

    Itäsuomen Antti

    Varmaan nettikone ja mascus on sellaisia verkossa olevia käytettyjen koneiden kauppiaita, joitten tarjonta on syytä tarkastaa.

    Vannesahat on yleensä halvempia ja köykäisempiä värkkejä jos ajattelet noin kotitarpeiks alkaa sahaamaan. Niistä halvemmaks tulee nää moottorisahavehkeet ne on aika kepoisia ja helppoja siirrettäviä. Sitten jos on enemmän sahattavaa niin kenttäsirkkelin hankinta puoltaa paikkaansa. Käytetyn Karan saa 15 tonnista ylöspäin ja uuden mobilisoitavan vannesahan samaan hintaan.

    Voimakoneeksi sopii melkein mikä vain, jos omaksi kotikoneeksi meinaat niin sähkö on varmaan edullisin. Vannesahoja saa myös omalla bensiini voimalla toimivia mutta varmaan niissäkin pitkässä juoksussa se sähkömoottori on ainoa jonka vaatiman energian voi joskus tuottaa kotikonstein.

    Itäsuomen Antti

    Sama täällä ja kun ovat vielä niin sitkeitä pirulaisia. Ei niitä tapa ku pakkanen.

    Itäsuomen Antti

    Riippuu siitä mitä haluat kasvattaa. Jos on tavoitteena pelkkä energia metsikkö niin ei siinä toinna hirveesti miettiä. Toisessa ääripäässä on sitten se huonekalukoivun kasvatus. Siinä kannattaa miettiä tarkkaan miten ja mitä istuttaa.

    Itse tekisin niin että uudistasin metsikön puhtaalla kuusella ja sitten raivatessa jättäsin vähän rinteen yläpuolelle koivuvaltaisen metsikön ja supat sekä mahdolliset varjopaikat raivaisin kuusvoittoseks. Jos on paljon raudusta siellä ennestään niin se raudus kyllä iskeytyy siihen aivan istuttamatta

    Itäsuomen Antti

    Antaapa poikain huudella ja peräänkuuluttaa. Kyllähän aika on aina puoltanu markkinataloutta… Immeisten arvot vaan muuttuu.

    Itäsuomen Antti

    Ai nii jotta kylmä syksy pyyhkii ilmastonmuutoksella persettä…

    Geologien mielestä elämme ajassa jossa ilmaston pitäisi jäähtyä ja lähenemme pientä jääkautta. Siis jos ei huomioitaisi hiilidioksidin vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Eli jäätiköiden pitäisi KASVAA.. ei sulaa. Kuitenkin näin on käymässä… Liekö lämpenemisen syytä vai.

    Mutta jos jossain päin Suomea joka varmaan aloittajan mielestä on maailman ja ilmaston napa on ollut viileä kesä, niin ilmastonmuutos on huuhaata. Appi ukkoki on aivan samanlainen. Pari kylmää talvea ja se paukuttelee henkseleitä ”Eipä oo vouhotettu ilmaston muutoksesta pitkään aikaan… siitään saivat” ja vuosi sitten kesällä ”Eipä oo ollunna tämmösiä helteitä mies muistiin”

    Ilmasto muuttuu ja osa siitä on ihmisen aiheuttamaa. Ei sitä voida kieltää. Se että mikä siitä on loppuseuraamus, on vielä avoinna. mutta tuo perstuntumalta tehty hanttapuli arviointi on ihan yhtä tyhjän kanssa.

    Itäsuomen Antti

    Onhan noita tapoja ilmoitettu, Asuntovaunusta oikeeseen varastokoppiin.

    Lukituksen tarvehan sen määrittää millaisen mökin sinne haluaa. Merikontti nurkkakivien päällä ja peltikaton alla taitaa olla varsin ”varma” ratkaisu. Lukittuun konttiin ei ilman rälläkkää mennä.

    Itse päätyisin joko pyörillä kulkevaan lautavajaan tai sitten vain kivien päälle rakennettuun riuku petiin johon tekisin pressusta katoksen.

    Kerran tekaistiin syyskelien takia eräälle palstalle kevytrakenteinen laavu. Etsittiin sopivan suojainen ja tasainen paikka tien likeltä. Tehtiin 6 anturaa. pari luonnon kiveä. yks kanto ja muutama pölli jotka sahattiin sopivaan mittaan. Näitten päälle 3 sopivaa kuitupölliä ja niitten päälle koivu ja leppä riukuja. Kohtuu tasaiseksi pediksi. Siitä tuli sitten semmonen 3×2 metrinen lava jonka yli vedettiin paksuhko pressu joka pingotettiin koivuriu’uilla kaarelle.

    Kustannukset ei päätä huimannu ja kestoikää tuolla on riittävästi. Kunhan vaan muistaa ottaa pressun pois talveksi ja nostelee puut kuusen juureen pystyyn. Keväällä jahka lumet sulaa niin sen voi taas kasata. Se pressuratkaisu varmaan kestää talvenki yli mutta on se vähän epäsiistin oloinen.

    Jos omalle työlleen ei laske palkkaa niin metsä on täynnä puita joista voi näppärä DIY-mies tekaista vaikka millaisen kodan laavun saunamökin jne. Yksinkertaisen savumökinkin tekee pikkuporukka päivässä jos ei nuukaile salvosten ja varausten kanssa. Puita ei tartte ees kuoria kun vaan lätkii rungon pystyyn. Semmoinen savumökki ei kummoinen ole mutta siitä se idea sitten lähtee.

    Itäsuomen Antti

    Taitaa euromäärissä mitattuna ja näihin nykyisiin kouhotuksiin suhteutettuna tuo petokannan kasvatus tai harventaminen ku telkän tarpeet pielisessä.

    Periaate tasolla nuo ”haittaeläinten” aiheuttamat tuhot pitäis korvata täysmääräisenä tai sitten laittaa kaatolupa sille elukalle joka sen teki ja varmuuden vuoks toinen mukaan… ihan vaan varulta.

    Itäsuomen Antti

    Jos oletetaan että kakkossahalle riittää että voi sahata yhden tankillisen, niin mikäjottei. Mutta entä jos ykkössaha laukeaa aamupäivällä, ja kakkossahalla päätetään pärjätä koko päivä?

    Akkuvehkeet on niin pitkään käteviä kunnes sähköloppuu. Näkeehän sen raksallakin. Akkukone toimii tasan niin pitkään kun virtaa riittää ja toinen akku latautuu nopeammin kuin käyttöakku kuluu.

    Rakennushommissa kuvittelen että akkukäyttöinen saha toimii erinomaisesti. 2-3 akkua pitää sen toiminnassa koko päivän.

    Harvennuksellakin itsellä ainakin menee pienessä sahassa varmasti tankki ja tunti joten työpäivään pitäis varata 5-6 akkua tai sitten latausmahdollisuus, jos jompikumpi näistä toteutuu niin miksipä ei.

    Itäsuomen Antti

    No niin no.

    Minusta Suomessa ei pitäisi puuttua jokamiehen oikeuksiin. On aivan oikein että ne koskevat tasapuolisesti kaikkia, ihonväriin, kansalaisuuteen, sukupuoleen tai mihinkään katsomatta.

    Ongelmaksi on muodostunut vaan se että näistä jokamiehen oikeuksista ei kerrota ulkomaalaisille oikein. Jokamiehen oikeus oikeuttaa liikkumaan metsässä liikoja jälkiä jättämättä. Nämä oikeudet pitää vaan tehdä selväksi maahan tulleille metsässä liikkujille.

    Ei toisen kesämökissä saa käydä paskalla ilman lupaa suomalainenkaan. Samoin julkista autiotupaa ei suomalainen yrittäjä saa myydä majoitukseen turisteille. Näistä säännöistä pitää vaan olla perillä.

    Jokamiehen oikeus on sen verran harvinainen ja hyvä oikeus ettei sitä pidä lähteä muuttamaan kovin kevein perustein. Ulkomaalaisille vaan pitäis opettaa ne säännöt tarkemmin.

    Jos jokamiehen oikeudet poistetaan marjanpoiminnan suhteen ja metsänomistajalle maksetaan korvaukset siitä metsänkäytöstä, niin minusta olisi myös oikeus ja kohtuus periä sakot jos metsiin jätetään marjoja tai sieniä keräämättä.

Viewing 10 replies - 181 through 190 (of 221 total)