Käyttäjän Jätkä pätkät kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 850)
  • Jätkä pätkät

    Onko kyse tarkastuksen suorittajien epätasaisuudesta, vai mistä, kun Pohjois-savossa huomautettavaa oli 90 prosentissa, Etelä-savossa 10 prosentissa, mutta keski-pohjanmaalla ei lainkaan?
    Jos hakkuukoneen kuljettaja ei hallitse ajouran havutusta, hänen olisi syytä maksaa aiheuttamansa vahingot metsänomistajalle.
    Meillä teki UPN:n urakoitsija melko mittavan ensiharvennuksen metsään, joka saman vuoden keväällä ennakkoraivattiin. Savotta oli yli kymmenen hehtaaria, eikä ainuttakaan runkovauriota ole näkynyt. Samoin oli juuristovaurioiden laita.
    Suorituksesta voi hyvin antaa täydet pisteet ja lisäksi bonuksen.
    Kun runkoluku pudotetaan 1200:n paikkeille, on metsässä väljyyttä tehdä korjuutyötä kolhimatta.
    Nuo ruhjojat pitäisi pistää moottorisahan kanssa pelstalle, niin ehkä osa heistä oppisi valikoimaan oikeat puut poistoon.

    Jätkä pätkät

    ”OMT-pohjalla Etelä-Suomessa kannattaa istutusketju jopa vieraalla teetettynä, jos välttää heinäykset ja tuhot. Muilla pohjilla pitää tehdä itse nuo työt että saa viljelyketjun kannattamaan, vieraalla teetettynä ei pääse viljelypanokselle korkoja nostamaan.

    Mutta jos laskee vielä sen että OMT-pohjankin voi myydä varmaan moninpaikoin 1000 euroa/ha pelkkänä aukkona, voi kannattaa sittenkin myydä koko pohja pois, jos ei itse kykene osallistumaan tuohon metsikön alkukehitykseen.
    Lähetetty: 4 h, 34 min sitten
    Lähettäjä: pihkatappi ”
    Jos aukoksi lyödyn metsän pohjat ovat OMT:ta tai jopa parempaa, niin sen uudistaminen on melko työläs ja kallis projekti. Jos siitä saa tonnin hehtaarilta, eikä uudistamisvelvoitetta jää aukon hakkaajalle, niin kauppa on hyvä.
    Satoja metsäkauppoja on tehty joka vuosi, jossa ostaja on teurastanut metsät, myynyt pohjat ja eikun uusia tiloja ostamaan.
    Merkillepantavaa on se, että uskomattoman suuri prosentti tuollaisista ”Jobbareista” on metsäammattilaisia, joiden luulisi tietävän kuinka metsänuudistaminen on helppoa.
    Kovasti usein on aukko äestetty ja konekylvetty.
    Uudistamisvelvoite pakottaa usein edes kylvämään.
    (”Metsää älköön hävitettäkö. Metsän hävittäminen on sen käsittelyä siten, että sen uudistuminen vaaraantuu.”)

    Jätkä pätkät

    Laske kaikki panokset, mitä metsään on mennyt. Diskonttaa raha ja anna ajan kulua.
    Sijoitus tuottaa paljon paremmin, vaikka sen panisi mihinkä.

    Jätkä pätkät

    Nuo kohteet, joihin on myönnetty Kemera-tukea, voisi ihan hyvin muuttaa kotitalousvähennyksen säännöillä tehtäväksi metsätalousvähennykseksi, jonka voisi vähentää joko myyntiverotuksessa tai ansiotuloverotuksessa. Jos ei kokonaan, niin ainakin osittain.

    Jätkä pätkät

    Jos Vallu on tehnyt jopa 120 runkoa päivässä, on se mittava suoritus.
    Sadan litran rungoista tulisi jo 12 kiintoa – ei ole vähän.
    Kuitenkin, kun ajattelee ihan oikeaa metsuria, niin lujassa on leipä hänellä. Verotkin pitää ansioista maksaa.
    Siksi kannustaisin metsänomistajia enemmän hankintahakkuisiin ja -kauppoihin.

    Jätkä pätkät

    Lyhytnäköisesti voi noinkin ajatella, mutta se, että avohakkuun jälkeen viljellään, johtuu uudistamisvelvoitteesta, ei mistään muusta. Nykyisillä puunhinnoilla nekin rahat menevät suunnilleen kankkulan kaivoon.

    Jätkä pätkät

    Metsäteollisuus on ollut se, joka kaiken hyödyn esim KEMERAsta on napannut – korkojen kanssa.
    Kaikki tuki on ollut alentamassa kantohintaa, joka nykyisin on sikamaisen alhaalla.
    Toki metsäyhtiöt voisivat maksaa jokaiselle ostamalleen harvennuspuukuutiolle kympin verran metsänhoitotukea, joka laukeaisi sitten, kun työ on tehty.
    Surkeat kantohinnat ovat syynä siihen, että harvennus – ja taimikonhoitotyö on metsänomistajan näkökulmassa kehno sijoitus.

    Jätkä pätkät

    Onnittelut autoonsa tyytyväiselle. Jesse on ilmaissut olevansa tyytyväinen työkaverinsa autoon – ja hyvä niinkin. On aina ilo, että on tyytyväisiäkin joukossa.

    Jätkä pätkät

    ”Onko nyt hankaluus siinä , että paperit sisällä , työt saa aloittaa , mutta on neljän kuukauden arvioitu käsittelyaika jolloin tulee rahoituspäätös . Entä jos työt tehty ja r-päätös kielteinen . Jos tekee vieraalle pitää ns. kemerariski mainita sopimuksessa kuka sen kantaa !
    Lähetetty: 1 h, 35 min sitten
    Lähettäjä: pikkutukki ”

    Tuossahan ei ole muuta ”hankaluutta”, kuin se, että pitää olla lompsa iskussa, kun alkaa teettämään palkkatyötä toisella.
    Eihän kukaan ala tekemään töitä, joissa palkanmaksu on sen varassa, että jos saa tukea.
    Jos ei ole varaa maksaa palkkaa, ei pidä teettää työtäkään.

    Jätkä pätkät

    ”Peltiset ja kevyet mittasakset oli melko huono ostos. ”

    Eikö ne olleetkin tarkoitettu vain minimiläpimitan mittaamiseen?
    ”Oikeat” mittasakset olivat – silloin kun vielä luovutusmitta tehtiin tienvarressa saksien kanssa – ostomiehellä viritetty malli. Elikkäs saksien ”ruotoa” oli taivutettu hieman, jolloin nimenomaa isommat tukit tulivat helposti hieman pienempään luokkaan, kun vähänkään puristi saksia.
    Kuitenkin saksien leuat menivät yhteen, kun ne asetettiin nollille.
    Me saimme paremman tukkimitan, kun tukkitelat oli selkeästi mitattu etukäteen.
    Ostaja sanoi joskus, että mitä halvattua näitä sitten uudestaan mittaamaan. Sanoin, että sopii minulle, kuutiot on jo mitattu ja laskettu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 850)