Käyttäjän jees h-valta kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16,591)
 • jees h-valta

  Eli kait huomenna on sitten halvemmat hinnat jakajilla, heh, heh! Meinaan veronkorotus näkyi päivälleen ja heti.

  jees h-valta

  Aika monta kymmentä poikkeavuutta Jovain on siinä tekeekö sopimuksen yhden ihmisen vai organisatoorisen yrityksen kanssa. Kun varmaan voit ajatella itsekkin mitä kaikkea olet täälläkin jo esittänyt korjuun vaatimuksista. Yhtiö vaatii sensijaan puita tietyn määrän per/kk. eikä millään yksikään urakoija kerkeäisi tekemään kaikkien metsänomistjien kanssa yksilöityä sopimusta miten korjataan. Saati vielä tekemään sen mukaan, saati vielä tappelemaan änkyröitten kaas käräjäoikeuksia myöten. Yhtiö tekee kerralla kymmeniä tai satoja leimikoita koskevan yleisraamin jolla hakkuut pääosin toteutetaan. Yhtiön ja urakoivan koneyrityksen eteen tulee hyvin harvoin ongelmia. Kuten esim. maksuongelmia huonossa rahajamassa olevalta metsänomistajalta. Yms,yms…

  jees h-valta

  Harvemmin ainakin noin neesutuntumalta esim. mönkijässä itse suoraan pakokaasuja hengittää. Kyllä se putki taaksepäin sojottaa. Kyllä tässä pirttiäkin on tullut lämmitettyä kymmeniä vuosia polttopuilla ja hengissä vieläkin. Samoin moottorisahaa tulee käytettyä lähes päivittäin. Ainakin par-kolme kertaa viikossa. Toki kernaasti vaihdan savuttomiin heti kun tehot ja ”tankin” kesto vastaavat polttomoottorillisia.

  jees h-valta

  Yhtiöiden sopimusurakoitsijat eivät lähde kuin korkeintaan täydennykseksi toisen yhtiön hakkuita avittamaan. Nk. kiireavuksi. Juuri sellaisesta jutustelin viime hakkuulla. Yksityisiä mo:jia ”ei kusta päinkään”. Mhy:llä on korjuupalvelu joten tämä toisto tästä aiheesta riittää jo.

  jees h-valta

  Tosihan tuo mitä Taneli yllä. Mutta aina vain se maksaminen verottajalle takaisin tuntuu ikävämmältä jopilta. Aina sitä vain tulee alitajuisestikkin pyrittyä aika vähäiseen takaisin maksamiseen. Eli metsän kulut ovat tervetulleempia hakkuuvuonna.

  jees h-valta

  Ja ne urakoitsijat joita vapailta markkinoilta löytyy tekevät juuri sitä mitä ei pitäisi. Tuhoavat loputkin uudelleen työllistymismahdollisuutensa sohlaamalla huonoilla vehkeillä ja huonolla ammattitaidolla asiakkaan lukuun. Ja Toloppa, minä päätän kyllä aivan ite mihin rahojani levittelen. Tämän hetken tilanne Satakunnassa on taas huononeva pandemian suhteen ja silloin ei liikkeen perustaminen tule olemaan ajankohtaista. Edes pankkiin ei nyt oteta mielellään edes neuvottelemaan nokikkain. Toinen viivytyksen syy on kelvollisen liiketilan puuttuminen. Se terveysalan yrittäjä vei koko aiotun tilan ja toistaiseksi järkevää myös ulkovarastointiin sopivaa tilaa ei keskustasta löydy. Eli levittelen toistaiseksi metsään. Mitä se sitten lie Tolopan jutuissa lainkaan tarkoittaakkaan?

  jees h-valta

  Jovain ei ole mukana mutta yrittää sepittää muille ohjeita joita ei edes voi käytännössä toteuttaa. Hyvähän sitä on muita neuvoa kun itse katselee keittiön ikkunasta ja mietiskelee miten parantaa puukaupan tekoa. Suttahan siitä tulee kun ei ole muuta kuin Lauri Vaaran muistelut edessä.

  jees h-valta

  Tuo on aivan järkevä tapa mitä Visakallo on soveltanut. Kyllä jokaisen omakustannus teitten hoitoon toimii kunhan on hyvä porukka ja yhteishengessä asioita sovitaan. Tuo alvin kierto tuossa antaa metsäpuolelle hyvän mahdollisuuden ”tappaa” vähän isommankin puukaupan tulojen alvia jolloin kannattaa samana vuonna hiukka reuhtaista aukkoa.

  jees h-valta

  Metsäkupsa ja Koivunkaataja2 ovat puukaupan oivaltaneet oikein. Tuo Jovain on vain katkeroitunut jossittelija joka tuskin mainittavaa kauppaa on aikaansaanut periaatteillaan. Eihän niistä tavisostajakaan mitään selvää saa että mitä edes pyytää.

  jees h-valta

  Uskon että ranskikset senkun lisääntyy koska ne ovat tehokkaita ja pieniruokaisia toisin kuin saksalaiset. Ja kun auton käyttöominaisuudetkin pärjäävät hyvin sakemannien vanhakantaiselle autokannalle. Joten MJO osta ranskalaishavaitsevat silmälasit. Aika käydä optikolla!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16,591)