Käyttäjän jees h-valta kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18,860)
 • jees h-valta

  Hirvikanta on vielä aivan liian korkea että ilmastoa paremmin kestävät koivu ja mänty saisivat lisää jalansijaa normaali metsäntallaajan ajatuksissa. Peurakin on riesa ja paha sellainen onkin rauduskoivujen istutusalojen suhteen. Olen itse onnistunut jotenkuten aitaamalla sähköpaimenaidalla mutta kun sekään ei pidä aivan täysin peuroja pois. Ne ovat tunkemisinnossaan paljon hirveä pahempia. Hirvi on arempi ja ottaa hatkat jo aitaan kosketuksesta monesti mutta peurat varsinkin laumana alkavat hakea jotain ojanpohjaa tai maastossa sopivampaa ylityskohtaa josta loikata yli. Ja latvatuho on melkoinen kun alueelle pääsevät. Toki kohtelee hellemmin taimea eli harvoin taittavat isompana enää poikki kuten hirvi tekee. Mutta pienempikin syönti tekee kasvutappiota ja mutkia tyviosuuteen. Puolet ainakin vielä pois sekä peurojen,kauriiren että hirvien määristä niin uskon että alkaa koivikoita ja männiköitä nousta enemmän.

  jees h-valta

  Nythän pystykaupoissa kaikelle moton tekemälle tukille saa hinnan, myös harvennuksilta. Sitä ei metsänomistaja oikeen tiedä muulloin kun hankintaa tai jonkun tienvarsikaupan puista mitkä ovat menneet hylkyyn. Nyt alkava Rauman suursaha ( Metsä-Group)   ainakin saa virheet näkyviin läpivalaistulla käsittelylinjastollaan joten mielenkiintoista nähdä kuinka kauan yhtiö ottaa hylkytukit täydellä hinnalla. Silloin jos metsänomistaja joutuu maksumieheksi voi hirvipolitiikka pikkuhiljaa alkaa muuttua metsien sietokyvyn suuntaan.

  jees h-valta

  No joo, autotallikäytössä tuon lämpöajatuksen käsittääkin. Minulla tosiaan molemmat vielä aikaa jolloin toisessa 16 ja toisessa 18 minimi.

  jees h-valta

  Tämä luurijuttu on todennäköisesti niin kutsuttu valkoinen hätäapuvale. Joku lievennys töppäykseen piti pikana kehittää.

  jees h-valta

  Kuinka paljon meinaat myydä Toloppa?

  jees h-valta

  Vahinkoja vain ei yksinkertaisesti ilmoiteta juuri maksullisuuden vuoksi. Miksi kolaritilastot ei kulje samaa rataa? ( poislukien koronan sulkuajan vaikutus.)

  jees h-valta

  Kaikkia ilppejä ei saa kovin pieneen astelukemaan. Tuntuisikin jotenkin aika turhalta laitteelta jos se ei kuitenkaan olisi edullinen oikean huonelämmönpitäjä. Pidimme yhden talven alkuun mökin ostettuamme ja ilpin asennettuamme jopa aivan normaalin huonelämmön koko talven vaikkemme olleetkaan siellä. Kuivattiin kylmien vuosien jälkeen rakenteet kunnolla.

  jees h-valta

  Suorittava tietää varsin hyvin että kun korvaushaku tehtiin mo:n maksettavaksi ei sinne aivan helposti enää ilmoitella.

  jees h-valta

  Ilppi pitää mökeillä tosiaan myöskin peruslämmön mutta en silti oikein tiedä niiden säästöstä esim. pattereihin verrokkina. Sähköpatterin saa säädettyä todella pienelle peruslämmölle kun taas ilppi tahkoaa jotain 16-18 asteista turhanpäiten. Kovilla pakkasilla ei säästä eikä juuri kannattaisi leudolla pitää päällä. pattereilla peruslämpö olisi halvempi. Mutta sitten taas rakennukselle ilppi on parempi koska ilma kiertää ja kuivaa rakenteita tehokkaasti.

  jees h-valta

  Ei voi eikä pidä. Hän hoitaa aina virkatehtäväänsä virkavastuulla ja ”penikkatauti” ei kuulu valtakunnan johtoon.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18,860)