Käyttäjän Kokenut kaiken tietää kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä se polttoaineen kulutus vaihtelee aika paljon, mullakin vanha dolmar ja 56 kuutioinen sthill ilman ilmahuuhtelua tai sähkösäätöä vei aika paljon. Vielä jos perämoottori, ruohonleikkuri, kauppakassi ja Mopo tankataan samasta pytystä, niin onhan se kulutus aika suurta. Mutta tosiaan, kahvalämmitys, puusto, katkonta jms. vaikuttaa aika paljon. Ei tuo 500 l ole mikään mahdottomuus olosuhteet huomioiden.
Kokenut kaiken tietää 30.4.2025, 19:18Juu, ajan menekki kasvaa yllättävästi, kun puussa on täysi lehti, pelastettavat taimet täytyy etsimällä etsiä, kaadetut puut siirtää taimien päältä pois. Tai jos on puoli metriä lunta, ja 20 pakkasta. Itse teen mieluummin 2 kertaa väärään mutta sopivaan aikaan, kuin uhmaan ötökoitä tai paukkupakkasia.
Kokenut kaiken tietää 26.4.2025, 21:52Joku oli pienen määrän käynyt nyppimässä minun juuri istutetusta aukosta pari vuotta sitten. Ei se maailman loppu ollut, mutta vähän harmitti, vielä kun oli pöllinyt vierekkäisiä. Jos olisi pysähtynyt, ja kysynyt, silloin kun löin niitä maahan, olisin puolen laatikkoa voinut antaakin. Onneksi huomasin, ja ehdin täydennysistuttaa. Työkavereille olen myynyt taimia aitaa varten muutamaan otteeseen, kannattaa kysyä metsänomistajilta tai mhy:ltä.
Kokenut kaiken tietää 24.4.2025, 21:53Eikö se väliriihi tms pitänyt nyt olla, mitä siellä metsävähennyksen korotuksesta päätettiin? Iltauutisissa puhuttiin vaan veron kevennyksistä.
Kokenut kaiken tietää 22.4.2025, 22:02Sama, joskus pitää raivata 3 vuoden välein, joskus 7. Ostotaimikossa piti raivata reilun metrin mittainen kuusentaimikko, koivut 5 metrisiä. Oli kuusen kasvu kärsinyt jo aikalailla, paikoin oli jätettävä koivuakin reilusti. Työläshän se oli, ajoissa tehtyihin verrattuna, ja toistaa tarvii.
Kokenut kaiken tietää 22.4.2025, 19:17Itse olen visakoivikot pystykarsinut heinäkuussa, silloin ei tule mahlaa.
Kokenut kaiken tietää 21.4.2025, 15:55Istutin jalostettua rauduskoivua luontaisesti syntyneiden havupuiden joukkoon, kun luontainen oli harvaa ja aukkoista. Ajatus oli, että koivut kasvaa 0,5-3 m havupuut kiinni. Lähes kaikki koivut ovat nyt pensaan oloisia, hirvet söi ne järjestään jo ensimmäisenä kasvuvuonna, tuskin se syönti siihen loppuu, luontaiset hieskoivut ei ole kelvannut. Onneksi on pieni kuvio, ja niitä luontaisia kuusia kuitenkin jokusia.
Kokenut kaiken tietää 21.4.2025, 15:46Olen ostanut metsää monesti velkarahallakin. Viimeksi kiinteäkorkoisella 1,5% korolla, on sitä vieläkin maksamatta. Jotenkin se kannustaa hoitamaan metsiä tuottavasti. Jos olisi pelkkää perintömetsää, saattaisi hurahtaa helpommin kaikkiin vaihtoehtoisiin menetelmiin. Nyt varmaan kannattaa sijoittaa varmaan vaikka osakkeisiin tai asuntoihin, ennemmin kuin maksaa tuo velka pois?
Kokenut kaiken tietää 21.4.2025, 12:41Joku aikaisemmin lainasi jotain tutkimusta, jossa oli todettu, että pienellä rauduskoivusekoituksella tuotosta tai tuottoa voi olla pari prosenttia puhdasta havumetsää enemmän. Oliko kyse puumäärän tuotoksesta vai taloudellisesta tuotosta? Itse näkisin, että se taloudellinen tuotto ei koivusekoituksella parane. Ja ne koivut harvoin on parhaita rauduskoivuja.
Kokenut kaiken tietää 20.4.2025, 12:07Juu, vaaleaa puuvillaa tykkään itse käyttää, vähän viileämpi ja ötökät häiritsee vähemmän. Kun ei ole otököitä, tummakin menee. Keinokuituisiin en ole tykästynyt, ei hengitä, ja tuntuu huonolta. Merinovilla pitää kokeilla. Märimmillä keleillä valjaiden päällä joskus sadetakki. Noita viiltosuojahousuja en missään tapauksessa laittaisi raivuille, ne repeilee muutenkin liikaa, säästän ne niihin hommiin, joissa niitä tarvitaan. Jalassa käytin ennen nilkkaa tukevia kenkiä, nyt olen pitänyt vetelämpiäkin jalkineita jo vuosia, ei ole nilkat nyrjähdelleet. Raivuilla kannattaa ottaa huomioon, että se moottorisahan ketjua vastaan tehty tai muukaan tekstiilin viiltosuoja ei auta mitään, terän nopeus on yli 100m/ s eikä ole mitään mitä ne kuidut tukkisivat.