Käyttäjän Kokenut kaiken tietää kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 283)
  • Kokenut kaiken tietää

    Jos on käyttämättä vanhoja, mielestäni kannattaa vähennystä tänäkin vuonna käyttää. Pohjahan ei käytöstä vähene. Jokos se metsävähennyksen korotus on päätetty?

    Kokenut kaiken tietää

    Minäkin ostin sthilhin viiltosuojahousut verkkolaupasta, sitä parasta mallia, svh jotain 500. Ostin kun sain reilulla satasella. Posti toi aurinkolasit, rayban niissä luki, mutta ei taida olla ihan aidot.

    Kokenut kaiken tietää

    Sitä hiljaista suojeluakin on aika paljon, itselläkin on osuus sellaiseen prutakkoon, jonka rannoilla on 5000-6000 kuutiota puuta. Osakkaita on paljon, eikä puustoa koskaan hakata, eikä suojella, järviruokoa ei kerätä. Mutta käytännössä on koskematon suojelualue, kasvaa ja lahoaa saman verran. Ei vaan ole näissä suojelualoissa mukana.

    Kokenut kaiken tietää

    Motomiehet tykkää muutenkin jättää ne lepät koskematta, kun pakkaa ainakin rajummillla kaatopäillä aina mennä päreiksi. Niitä voisi kyllä rehevämmillä mailla hakata vähän enemmänkin, vesoista kasvaa seuraavaan hakkuuseen taas hakattavaa. Karuilla mailla kannattaisi jättää enemmän, sitoo typpeä, ja tekee humusta. Ovat hyviä säästöpuita ja teköpökkelötarpeita. Harmaaleppä jos kasvaa isoksi tukiksi lahoamatta, niin mallipuusepät tekee valumalleja, helppo työstää, ja kevyt. Toki laudepuunakin hyvä, vaikka väri yhtä valju kuin haavassa.

    Kokenut kaiken tietää

    Minulla koivun kasvatuksesta toisen harvennuksen jälkeen on mennyt vähän maku, tuntuu, että yksi koivu vie kahden tai jopa kolmen havutukkipuun tilan metsästä. Sitten se tukkisaanto on päätehakkuussa luokkaa 15-30 prosenttia. Koivutukista olen aina saanut kolmanneksen huonomman hinnan kuuseen ja mäntyyn verrattuna. Taimikon täydentäjänä menee, mutta ensiharvennuksessa pitäisi saada aika vähiin. Kuivattaa vielä maan kuivina kesinä niin, että kuusten kasvu kärsii, joskus jopa kuivuvat kokonaan.

    Kokenut kaiken tietää

    Niin on, jo reilu viikko sitten raivuilla ajattelin, että alkaa olla riski juurikäävän tartuntariski havupuiden kantoihin. Ei ollut lunta.

    Kokenut kaiken tietää

    Hyvä, että oli mieleinen kampe, sellaisella on hyvä tehdä töitä. Mutta mikä on se idea noissa akkuvehkeissä metsätöihin? Pihassa ja sisätöissä jotenkin ymmärrän, varsinkin, jos ei saa polttomoottoria jostain syystä käyntiin. Mutta miksi niillä täytyy metsässä väkisin yrittää töitä tehdä? Miksi tavallinen ei piisaa?

    Kokenut kaiken tietää

    Suomessa on sopimisen vapaus, jos johonkin laittaa nimensä, se pätee. Jos sopimuksen ehtona on yksinoikeusehto, niin sitten se on sopijapuolten asia. Palkankin saa sopia, minimipalkkaahan ei Suomessa taida olla, vai jokos sellainen on määrätty?

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä tuossa metsänomistajan näkökulmasta vielä vähän olisi kehitettävää. Bonukset sanelee aika paljon, MHY on aika tarkka omistaan, pikkuhommiinkin tarvitaan työturvallisuuskortti, ensiapukoulutus, firman koulutukset. Ei edes kerrota, mikä yritys hoitaa istutuksia tai raivauksia, jotta voisi sieltä kysäistä hommia. Kyllä se metsänomistajien kanssa suoraan asioiminen monessa suhteessa olisi hyvä lähtökohta, mutta pienen alan omistajan on yksinkertaisempaa hoitaa hommat näiden merkkinajohtajien kanssa. Sama se varmaan on tuossa hakkuussa, että kaikki halutaan saada isojen kontrolliin, poistuu häiriötekijät markkinoilta, ja metsänomistajilta valinnan vapaus.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä heilläkin, jotka ovat vaikka satakin vuotta eläneet, ja järki vielä leikkaa moitteettomasti tuo kaukonäkö on jotenkin syvempi, kuin juuri korkeakoulusta valmistuneilla. Juurihan ne miljoona jalkaväkimiinaa saatiin tuhottua, kovalla vaivalla, nyt nostetaan puolistusmäärärahat taivaisiin. Se oli kanssa yksi, sen näki kyllä jo vähemmälläkin kokemuksella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 283)