Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Sattui tuossa silmään A.Jalkasen aloitus.
Siinä puhutaan terva/tärpättiseoksen käytöstä. Ainakin hirvillä kai olisi nimenomaan se haju joka joka pitää olla karkottava.
Terva sinänsä on niin vähän jalostetty tuote ja ainakin ihmisen nenään miellyttävän tuoksuinenkin, että tuskin siitä on karkoitteeksi. Voisi olla ettei edes maku olisi hirvelle epämiellyttävä.
Eli tuskin terva on kovin hyvää, mutta kyllä puusta niitä hajuja löytyy. Itsekkin mäntyöljyn ja tärpätin valmistuksen kanssa työskennelleenä tiedän että kyllä sieltä löytyy kyllä sekä löyhkääviä että kitkeriäkin tuoksuja ja tarttuvuutta aineissa on omasta takaa.
Joten suhtaudun kovin toiveikkaasti jos joku vain vaivautuisi asiaa tutkimaan.Terveisin: Korpituvan Taneli
Muistista ei nyt ole kysymys, jos kanisterin koko ei täsmää. En ole koko kanisteria vielä nähnyt, olen vain keskustellut siitä puhelimessa.
Voi olla että meni siksi väärin kun mota oli, ainakin ne kaksi kanisteria, jotka olen käyttänyt, 5 litran kanistereissa.Terveisin: Korpituvan Taneli
Ensialkuun tavoitekannaksi alle yksi hirvi tuhannelle hehtaarille ja tavoitteeseen pyritään parin vuoden sisällä. Katotaan sitten minkä verran ongelmia on jäljellä. Veikkaan ettei kovinkaan paljon.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kyselin ensin karkoitetta hirvimiehiltä. He sanoivat ettei heillä ole mitään tietoa ja se mota pönttö minkä viime syksynä sain oli viimeinen.
Kysyin agrista, heiltä olisi saanut tilata 10 litran astian n. 200 euron hintaan. Myyjä sanoi että hän on kuullut että riistakeskus myy puolella heidän hinnoistaan.
Riistakeskuksessa oli tosiaankin 5 litran astia 50€. Nyt he ovat sitä saaneet varastoonkin, pitäis van hakea Seinäjoelta.Terveisin: Korpituvan Taneli
Kuuklettelin noita nimike kysymyksiä.
Kyllä Sepelin ja Murskeen eroksi tuli juuri tuo että murske on aina 0-6, 0-16., 0-32 jne
Sepelillä ei koskaan ole tuo nolla alarajana, vaan esim. 6-16 jneKummassakin lienee raaka-aineen mukaisia lisänimikkeitä hyvinkin paljon.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Joo olihan siellä koivutisle hajuste, mutta hirvistä ei puhuttu mitään, vain hajujen poistosta. Eikö tässä tarvittaisi nimenomaan lisää hajuja???
Vai onko vasta homma kehitteillä?http://www.charcoa
lfinland.fi/ecokoivu_
tuotesarja.shtmlTerveisin Korpituvan Taneli
Onkohan kyse osittain päällekkäisistäkin nimityksistä.
Itse näen homman niin että murskeessa koko on 0-16, 0-32 jne. Sepelissä kai ei sitten ole tuota hienoa jaettä ollenkaan.Kumpi parempi? Pintaan ainakin murske.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Varmaa se kalliomurske on parasta, mutta meilläpäin kyllä murskeena on tavallisesti hiekan ja soran joukosta seulotuista kivista tehty murske. Hyvää on sekin soraan verrattuna. Tosin soraakin on kovin monenlaista, meilläpäin ns punainen sora on aika teräväsärmäistä sekin ja siten hyvää tiehen.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kuusessa ollaan:
”Eli, mitä pienempi on lähtevien puiden keskikoko, sitä todennäköisempää on hosuminen hakkuutyössä ja vaurioiden riskit.”Ensiharvennuksen hakkuujälki on niin merkittävä asia, että isännän kannattaa pahimmassa tapaukseesa maksaa tuntipalkkaa motolle.
Motoa en ole vielä tuntipalkalla metsässä hakkuuttanut. Hakkuumiehiä ja raivaajia kyllä. Kaivinkone työtä en enää koskaan teetä urakkapalkalla.Terveisin: Korpituvan Taneli
Hämmästyttää hiukan myös tuo 3000/ha tiheys, jos tosiaankin on kyse ensiharvennuksesta? Kyllähän se on hyvä kun taimikossa on valinnanvaraa, mutta eikö tuo ole jo hiukan liikaa ensiharvennuksessa?
Tiedä sitten mutta eikö se niin pitänyt mennä että taimokonhoidon jälkeen korkeintaan 2200, jos puut ovat todella tasaisesti sijoittuneet. Ajattelen nyt tietysti Mäntyä ja kuusta, eikö kovu tarvitse kuitenkin enemmän tilaa joka vaiheessa?Terveisin: Korpituvan Taneli