Käyttäjän köyhälaulaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)
 • köyhälaulaja

  AJ. Lukisin mielelläni blogiasi, mutta en löydä sitä profiilikuvasi esittelysivun osoitteesta?

  köyhälaulaja

  Saturaisen luokkaa oli joulukuun sähköt reilun 75 neliön huushollissa, kilovatteja n.650, takka ja leivinuuni on, jompikumpi lämpiää joka päivä. Patterit ei juuri päällä käy, sauna +pesuhuone + kodinhoitohuone lattia lämmityksineen ja päälle käyttöveden lämmitys lienevät suurimmat syöpöt.

  Polttopuut sahattu MS 200:lla, ei isompia murheita sahassa.

  köyhälaulaja

  Tuossa mainitsemassani rajassa pyykit olivat gps;n mukaankin oikealla paikalla, pyykkien väli n.5 km, poikkeamaa karttaan oli hiukan lähes koko matkalla, mäkiosuudella sitten enimmillään sen viitisen metriä.

  köyhälaulaja

  Rajaa käytiin äskettäin merkitsemässä (etsimässä) mäkisessä maastossa aika isolla hakkuuaukolla. Enimmillään raja oli puolenkymmentä metriä navigaattorin näyttämästä puolessa. Onneksi löytyi linjarooppeja ja myös ennen hakkuuta lyötyjä taakoja, raja on siinä mihin maanmittari on sen aikanaan vetänyt, näyttää gepsi mitä tahansa, luulisin.

  köyhälaulaja

  Kumma kyllä, silloin kun sellu/paperifirmat julkaisivat myös maakohtaiset tulokset, niin suomessa tehtiin tulos, ulkona tappiot, kummallista?

  Esim. Kemijärven sellutehtaan alasajon suurin syy lienee ollut jatkuva ” saikkaaminen” ns. luonnonsuojelijoiden kanssa raaka-aineen hankinnassa.

  köyhälaulaja

  Ikää 75 v, metsää oli noin saman verran, työhön oikeus edelleen, nyt muutama puu pihan laidalla, palstat P -PM:n rannikolla.

  köyhälaulaja

  Hidas ykkönen tai alennusvaihteisto puuttuu, yhdistettynä alakierroksilla hengettömään moottoriin ei oikein puolla ”oikean” maasturin titteliä, eli juuri ne ominaisuudet puuttuu joita vaikeissa paikoissa tarvitaan.

  köyhälaulaja

  Meilläpäin kyntäjä veteli 20″ auralla viiluja parin metrin välein, taimi viiluun päälle, ei ollut heinistä ongelmia, eikä ole toistaiseksi tuulikaan pahemmin kaatanut nyt n. 45v kuusikkoa, vaikka itsekin ajattelin näin voi käydä.

  köyhälaulaja

  ”Timppa” Joo, lumen katkomiksi itsekin ensin oletin, mutta hampaan jäljet kuoressa kertoo muuta, kuin myös viimeisen vuosikasvun näpsiminen myös oksista, itseäni tietävämmät sanovat emän taittelevan vasalle opiksi.

  köyhälaulaja

  Voi olla, että hirvien käyttäytyminenkin on muuttunut, nyt muutaman vuoden aikana näkynyt paikoin erittäin paljon poikki taitettuja 3-4 metrisiä mäntyjä, joista sitten viimeistä vuosikasvainta hiukan näpäisty, edellisten paikallisten hirvibuumien aikana en muista katkomista laajemmin esiintyneen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)