Käyttäjän kuivakorpi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)
  • kuivakorpi

    Löytyisikö näkemystä rahastosijoittamisesta tällä hetkellä esimerkiksi Afrikkaan? Ainakin osuuspankin afrikkarahasto aika pohjalukemissa tällä hetkellä. Osakesijoittaminen tuntuu vielä heprealta joten katseet ovat rahastoissa.

    kuivakorpi

    Maaseutulaisessa oli juttua kantokäsittelyn kuulumisesta pakollisena myös hankintahakkaajalle. Mitenkä olette reagoineet kyseiseen asiaan? Litkuahan ei saa edes ostaa ellei ole kasvinsuojelututkintoa. Itsellä tarkoitus harventaa männikköä lokakuussa lomien ja ajomiehen aikataulun mukaan täällä Keski-Suomessa. Nythän homma uhkaa kosahtaa tuohon kantokäsittelylakiin. Kyse kuitenkin pienestä n. 30 kiinnon nökkösestä. Huvittavaa että saisin hakata vaikka 100 mottia havupuuta kotitarvekäyttöön.

    kuivakorpi

    Mitäs laatupuun palkitsemista tämä on? Tiukkasyisestä kuivempien kankaiden latvaläpimitaltaan alle 18cm:stä tukista saat huonon hinnan ja parempien kavupaikkojen nopeakasvuisista höttöpuu tukeista tuleekin sitten täysi hinta. Entistä vähemmän tämä mielestäni ainakin männyn osalta kannustaa laatupuun kavatukseen. Äkkiä vaan mahdollisimman suureksi.

    kuivakorpi

    Kiitoksia vastauksista. Muutaman ylimääräisen latvan kävin taimikon laidasta katkomassa joten täytyy seurailla sainko vahinkoa aikaan. Pakkasten tultua sitten jatketaan jos intoa riittää. Tuo ongelma ei nyt niin paha ollut miltä aluksi näytti. Kohteena on n. 10 vuotias taimikko, joka pari vuotta sitten suoritetun raivauksen jälkeen on villiintynyt hyvään kasvuun. Latvat olivat sykkyrällä pääsääntöisesti kaikkein parhaiten kasvaneissa yksilöissä. Ennen raivausta kuitenkin kasvanut suoraa runkoa.

    kuivakorpi

    Minulla ainakin kuitupuu on laskettu n. 30€ kantohintaan eli lähelle hankintahintaa. Olisikohan selvempää ja realistisempaa, jos laskennassa käytettäisiin keskimääräisiä pystyhintoja.

    kuivakorpi

    Itsekkin kokeilin metsäpaikkaa ja huomio kiinittyi kuvioiden ja koko tilan puuston rahalliseen arvoon. Millähän kantohinnalla nuo on laskettu, koska puuston rahallinen arvo on suurempi kuin keskimääräisillä hankintahinniolla puhumattakaan pystyhinnoista?

    kuivakorpi

    Olennaista tietoa puuttui, anteeksi. Ei kuitenkaan vaikuta tähän omistus/hallintasotkuun. Koko tila on pieni mökkitontti rantoineen ja vanhoine rakennuksineen ja vuokrattu alue noin reilu komannes tuosta kiinteistöstä. Lohkominen ei tule kysymykseen. Vuokratontin rajat ovat vielä epäselvät koska virallinen vuokra-alueen kartta on kuin saunanlauteilla piirretty eikä pyykkejä ole. Riitaa on myös vuokra-alueen rajalla sijaitsevasta liiteristä joka on koko tontin ainut varasto/huussirakennus. Nyt tämä yksi osapuoli vaatii sitä itselleen koska se on hänen mukaansa aikanaan rakennettu vuokra-alueelle. Epäselvää karttaa kirjaimellisesti tulkittaessa se taas ei ole alueella. Ihmetyttää vaan että miksei lahjakirjassa mainittu liiterin omistajuudesta kuten tästä vuokra-alueen mökistä. Keljuttaa vain että 35 vuotta yhteisenä pidetty liiteri olisikin yhtäkkiä muilta käyttökiellossa. Että semmonen tapaus. Täältä ei sitä vastausta löydy joten tässä on käännyttävä viisaimpien puoleen. Mutta kiitoksia näkemyksistä.

    kuivakorpi

    No niin nyt hieman selvennystä. Vuokratontti on vain osa kiinteistöä. Lahjakirja määrittää vuokrasopimuksen rauenneeksi ja vuokra-alueelle rakennetun rakennuksen vuokraajien omaisuudeksi. Muu koko tontin omaisuus jaettiin siten että kullekkin tuli kolmannes. Rasitteena tällähetkellä on vain vuokraoikeus ja vuokrasopimus joka vielä vielä näkyy. Määräaika on umpeutunut 1998 ja siitä lähtien vuosi kerrallaan ellei sitä irtisanota kirjallisesti. Lahjakirja laadittu kuitenkin jo -92 eli tällöin kirjallisesti vuokrasopimus on päätetty. Ilmeisesti tuota ei ole vaan ilmoitettu mihinkään rekisteriin. Tarkoituksellako kun asiaa on hoitanut vuokraaja? onko tuolla saavutettu jotain? Nyt alkuperäinen vuokraaja on kuollut ja rakennuksen ja 1/3 omistaa heidän perillinen. Eräs asiantuntija sanoi että lahjakirja vastaa kauppakirjaa jonka pitää sisältää kohteen tiedot ehtoineen. Vuokraajan oikeuksia ei ole mainittu muutakuin että vain rakennus jää heille, muu jaetaan. Kaikkien nimi alla. Eli jos vuokrasopimus on sisältänyt nautintaoikeuden niin sehän pitäisi olla siis oikeasti rauennut. Anteeksi jos vaikeasti selitetty mutta niin tämä tuntuu olevan luonnossakin.

    kuivakorpi

    Hallinnanjakosopimusta ei ole. Siksi onkin epäselvää mitä tämä yksin mökin omistava voi vaatia. Hänen mukaansa hänellä on nautintaoikeus mökkinsä kautta koko kiinteistölle. Halutessaanhan hän voisi kieltää muiden osakkaiden tontinkäytön mutta vedota omaan rakennukseensa ja nautintaan. Näkyykö nautintaoikeus misään? Omaisuuden siirtyessä siitä ei ollut mainintaa lahjakirjassa. Ainoastaan että vuokrasopimus raukeaa ja rakennus ei kuulu jaettavaan omaisuuteen. Voiko vuokratontti silti jäädä kummittelemaan? Ainahan asiantuntija osaa vastata mutta kyselisin ensin onko täällä mitään kokemusta asiaan?

    kuivakorpi

    Onkos viimepäivien yöpakkasista ollut mitään apua hakkuille ja kuljetuksiin?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)