Käyttäjän Lokis kirjoittamat vastaukset

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Lokis

    Tutkija on tehnyt jyrkän johtopäätöksen. Useimmat metsänomistajat hyväksyvät nykyohjeet, se riittää. Kriittiset kannat ymmärrän oikein hyvin, luontokatoa ei voi nähdä silmällä eikä havaita muillakaan aisteilla metsäluonnossa.

    Lajien kannat vaihtelevat aina. Muinoin kurjet mm Parikkalassa meinasivat hävitä. Jälkeenpäin asiantuntija (muistelen Koskimies) myönsi, että ei hävinnyt. Muuttivat vain välillä elintapojaan piileskeleväksi, ajoittunee metsäojituksen parhaisiin aikoihin.

    Lokis

    Ekoteologien uroteot ovat vieneet uskoni tiedemiesten kykyihin vaikuttaa asioihin. Euroopan Unioni on luokittelemassa maakaasun vihreäksi energiamuodoksi. Suomessa lopetetaan kansallisrikkauden turpeen käyttö yhtäkkiä. Metsien käyttöön vaaditaan rajoituksia ilmaston vuoksi vaikka se pienentää hiilielua pidemmällä tähtäimellä. Ekoteologit määräävät ja muut tiedemiehet vain vikisevät.

    Lokis

    Tiedemiehet ovat todistaneet luontokadon olevan totta, mutta kyllä palstalla tulee joskus epäileviä ajatuksia.

    Lintujen ja nisäkkäiden kannat vaihtelevat vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen, suuntaan ja toiseen.

    Hyönteisistä en ole huolissani. Tiedemiehet ovat todistaneet, että ne ovat sopeutumiskykyisiä ja jäävät viimeisenä eliöryhmänä eloon ekokatastrofin jälkeen.

    Silmälle näkymättömien lajien kohdalla epäilen, onko runsaussuhteiden seuranta riittävän kattavaa?

    Entä uusien lajien syntyminen hävinneiden tilalle? En ole nähnyt yhtään arviota tai lumeroa paljonko syntyy? Ihminen toimii niin voimaperäisesti maapallolla, että luulen olevan otolliset olosuhteet lajien synnylle.

    Lokis

    Taidan ajatella samaan tapaan kuin Donald Trump; en usko tiedemiesten todistuksiin uhanalaisuudesta, kun en ole tuota ilmiötä nähnyt. Välillä keskustelut hymyilyttävät.

    Just nyt näkyy olevan kulttilajina hömötiainen. Mikä laji tulee seuraavaksi? Kun olin nuorukainen, oltiin  huolestuneita kurkien häviämisestä, koska metsäojitus tuhosi elinympäristöt.

    Perinneympäristöissä on todettu laaja luontokato. Onko totta tosiaan viisasta yrittää pitää ihmisen luomia ympäristöjä ja lajistoa keinotekoisesti yllä? Hakamaa on ihan mukavan näköinen luontotyyppi mutta talousmetsä olisi lähempänä alkuperäistä.

    jälkikirjoitus: oleilen nyt kaupunkiasunnollamme keskisessä Suomessa ja asuialueemme jänikset ovat täysin valkoisia. talvi tulee.

    Lokis

    Luonnonhoidon tarkistuslistat voivat olla ihan paikallaan, jos ihmiset ovat huolissaan monimuotoisuuden katoamisesta. Keskustelun määrästä päätellen huolestuneita on paljon.

    Olen metsätöiden ohessa tarkkaillut luontoa paljon. Minun palstoillani Keski-Suomessa ei ole merkkiäkään luontokadosta tai elonkirjon köyhtymisestä. Päinvastoin, mitä voimaperäisemmin metsää hoidetaan sitä enemmän syntyy uutta ja monimuotoista.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)