Käyttäjän metsa1980 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
  • metsa1980

    Kiitos keskustelusta. Hyviä vinkkejä on tullut.

    1) Markkinointi: Suoramainonta alueelle, lehti-ilmoittelu sekä tietenkin nettisivut/hakukonemarkkinointi.
    2) Alihankinta: Kontaktit MHY, Tornator, UPM, Stora Enso jne.

    Hussen kommentit hinnoittelusta oli myös hyviä ja tavallaan tämä käsitys on ollut itselläkin, mutta kilpailutilanne todellisella tasolla on epäselvä. Joka tapauksessa ajatuksia tuosta Hussen kommentista heräsi. Lähtökohtaisesti olisi tietenkin paras jos onnistuisi saamaan muutamia asiakkaita jotka olisivat tyytyväisiä ja työt laajentuisivat luonnostaan ja vastaavasti pelkkänä alihankkija töistä hinnan kautta kilpailtuna voi olla hankalaa.

    metsa1980

    isaskar keturi: Erittäin hyvä pointti ja tähän itsekin törmännyt. Itselle tämä taso ei ihan se mitä hakusessa, mutta silti erittäin totta ja laitan kyllä vahvasti harkintaan jossain määrin. Alueittain aktiivisia keskisuuria tekijöitä tuntuu jonkun verran nousevan esiin, mutta metsänomistajana usein jo pelkkä tarjouspyyntöjen vastausten saaminen on välillä työlästä. PK-seudulla puunkaatoyritykset ovat markkinoinnissa aktiivisia ja maakunnista tulee muutama esimerkkiyritys mieleen jotka markkinoivat hyvin metsäalan töitään.

    Apli: Muutama lehtihaastattelu MHY:n metsureista on sattunut kohdalle enkä ole varma miten kuvio toimii. Kiitos vinkistä.

    En eilen löytänyt palstalta keskustelua aiheesta, mutta nyt sattui osumaan: https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/uutena-metsurin-ammattiin/ Vaikka aihe ei sama, niin hyviä kommentteja tuoltakin tästä aiheesta löytyy.

    metsa1980

    Ymmärrän Tolopaisen kommentin ja yritin välttää tuon kertomalla avausviestissä, että tunnen alan hinnoittelun. Ei siis ole tarvetta polkea hintoja jne. eli arvostan työtä (myös metsätyötä) paljon. Itsekin tilaan töitä omien metsätilojen kautta ulkopuolisilta ja aika usein itselle on helpoin löytää tekijä MHY:n kautta jos/kun ei tunne paikallisia yrittäjiä.

    metsa1980

    Planter on oikeassa ja Tornator ei tuon vuoksi saa Kemeratukea.

    Luonnollisten omistajien kohdalla osakeyhtiön tilanne katsotaan 5 edelliseltä vuodelta (tase ja liikevaihto).

    metsa1980

    Kyllä Kemeratuki on hyvin selkeesti yritykselle jotka tosiasiallisesti metsätaloutta harrastavat eli tätä ei esim. katsota yhden kalenterivuoden liikevaihdosta. Tämä on hyvin selkeä.

     

    ”sanotaan näin 2 §:ssä: ”Yhteisön ja yhteenliittymän katsotaan harjoittavan pääasiallisesti maatila- tai metsätaloutta, kun liikevaihdosta ja tasearvosta yli puolet muodostuu maatila- tai metsätaloudesta viiden kalenterivuoden ajalta ennen tuen hakemista. Maatila- tai metsätalouden harjoittamisen katsotaan muodostavan pääosan säätiön toiminnasta, kun säätiön liikevaihdosta ja tasearvosta yli puolet muodostuu maatila- tai metsätaloudesta. Tässä pykälässä maatilataloudella tarkoitetaan maa- ja metsätalouden harjoittamista.””

    metsa1980

    <i>pihkatappi  20.2.2018, 13:35 kirjoitti:
    Kemera-asetuksen alussa todetaan referoituna näin: Yhteisö tai yhteenliittymä jonka liikevaihdosta ja tasearvosta yli puolet viimeisen 5 vuoden aikan koostuu metsätaloudesta on kemeratuki kelpoinen. Eli onko Oy sitten tässä yhteisö?</i>

    Tämä on mielenkiintoinen ja hyvä havainto.

    Näen tässä ristiriidan eli yrityshän olisi tämän mukaan todellisuudessa kemeratukikelpoinen jo tuon 5 vuoden ajan jos/kun on kerta kemeratukikelpoinen tuon 5 vuoden jälkeen. Käytännössä siis murroskaudesta rangaistaisiin. Kysyin tästä asiasta Metsäkeskukselta.

    Olen itse miettinyt miten yrityksen tukikelpoisuutta määritellään jos liikevaihtoa tulee eri vuosina eri liiketoiminnoista. Jos olisi kyse aina yhden vuodelta liikevaihdosta (50% metsästä), niin metsätaloushan (puuston myynnit ja kemeratuet) kannattaisi sitten keskittää tiettyihin vuosiin. Tarkoitus ei ole kiertää tms. vaan selvittää tukiehdot ja mahdollisuus niihin yrityksen kautta.

    metsa1980

    Minulla on n. 2ha palsta n. 85-vuotiasta mäntytukkia. Kaakkois-Suomessa. Yhdessä kulmassa selkeästi tyvitervastautia, jo pystyyn kuivaneita puita n. 5 kpl. VT, kuivahko kangas.

    Mikä olisi käypä suositus?

    Olen yrittänyt tutustua aiheeseen. Yleiset neuvot lienevät nurin, kannot pois, kulotusta jne. Eri puuhun vaihtaminen hankala tässä tapauksessa.

    Tässä MHY:n artikkelissa ( https://www.mhy.fi/lansi-uusimaa/uutiset/mannyn-juurikaapa-leviaa-pelottavaa-vauhtia ) sanotaan, että huonoin vaihtoehto on vetää nurin tukkivaiheessa oleva mäntymetsikkö eli kylmähermoisesti ohjataan vaan kasvattamaan ja tavallaan sekin kuulostaa järkevältä.

    metsa1980

    Onko kukaan laskenut exceliin saakka metsän omistasen eroja yritys vs. yksityinen? Esim. 2 tai 5 vuoden aikajänteellä.

    Olen tätä itse yrittänyt, mutta menee liian monimutkaiseksi. Lähtökohtana taseeltaan vahva yritys eli metsät osa kassanhallintaa ja sijoitustoimintaa. Yrittäjä nostaa vuodesta riippumatta 75keur palkkaa bruttona ja ns. verovapaat 7.5% osingot vuodesta riippumatta 150keur.

    Isoin säästö selkeästi tulee ostovaiheessa jossa ansiotuloveron jälkeen yksityinen jää huomattavaan alakynteen. Kemerat ei juurikaan vaikuta eikä esim. km-korvauksen erot kokonaisuuteen.

    Metsävähennys vaikuttaa tilasta riippuen (oletus: yritys ei ole myel-piirissä) puunmyynnissä. Toisaalta yhteisövero 20% vs. pääomatulo 34% vaikuttaa myös. Yrityksen kohdalla myös taseen pysyminen tilan oston/puun myynnin jälkeen vahvana vaikuttaa osingon pysymisen/kasvamisen myötä.

    Laskelmaan vaikuttaa sekin, miten näkee metsätilaan ostoon käytetyn nettopalkan korvaamisen eli nostaako sen itselle yrityksestä (osingot, verottomat korvaukset vaikuttaa) vai näkeekö yrityksen ja henkilökohtaisen omaisuuden yhteisenä. Lähtökohtaisesti ne ovat samaa, mutta tämäkin asia tulee ainakin tunnistaa.

    metsa1980

    Kiitos Tilley hyvistä neuvoista. Näillä pärjään nyt eteenpäin.

    Nykyinen tie on ojan kanssa varmasti leveämpi kuin 3 metriä. Siitä on aiemmin ajettu metsäkoneella puita. Oja ei liity sinänsä tiehen vaan tietä sivuaviin metsäpalstoihin.

    Otan yhteyttä naapuriin. Ja toissijaiseksi vaihtoehdoksi tieoikeuden leventämiinen.

    metsa1980

    Hyvät vinkit – kiitos! Nämä ehdottomasti muistiin.

    Tieoikeus vain 3 metriä leveä eli se ongelmana.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)