Käyttäjän Metsuri motokuski kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 8,891 - 8,900 (kaikkiaan 8,942)
  • Metsuri motokuski

    Minusta ongelma johtuu synteettisestä 2 – tahti öljystä , jos moottorissa ei ole ilmavuotoa, joka laihentaa besaseosta. Tuo synteettisyys tehdään öljyyn lisäämällä mm. risiiniöljyä. Kelkoissahan käytetään tuota synteettistä 2 – tahtiöljyä mutta niissä lisätään vastaavsti bensan määrää. Suosittelen että ette käytä synteettistä 2 – tahtiöljyä sahoissa vaan normaalia 2 – tahtiöljyä. Hyvä öljy on Teboilin 2 – tahtiöljy. Mutta täytyy muistaa että öljy pitää sekoittaa + asteiseen bensaan. Siis yöksi lämpimään varastoon ja aamulla sekoitus ja sen jälkeen bensa voikin olla ulkona. Jos sekoituksen tekee pakkasessa öljy pisaroituu eikä sekoitu kunnolla.

    Metsuri motokuski

    Kyllä niitä hirvituhoilmoituksia tulee ihan varmasti. Juuri yksi maanomistaja sanoi että hänen taimokossaan oli hirvituhoja. Kun menimme katsomaan niin jälkiä ei kyllä ollut mutta lumituhoja kylläkin. Monet taimikkotuhot laitetaan tietämättömyyttään hirvien piikkiin. Samoin olin hakkuulla pari vuotta sitten suoharvennuksella kun isäntä tokaisi että hirvet ne ovat hänen metsiään tuhonneet. Hirviä siellä oli mutta söivät meidän kaatamien puiden latvuksia. Taimikot olivat pääosin ihan hyvässä kunnossa vaikka hirviä niissä oli. Mutta ne olivatkin raivattu hyvin ja hirvet ruokaili muualla.

    En kiistä etteikö hirvituhoja olisi. Olen niitäkin nähnyt mutta aika monella puuttuu se ammattitaito josta hirvituhon aukottomasti pystyy selvittämään.

    Metsuri motokuski

    Niin vielä kun siihen tulee maanomistajat ”orrelle” vaatimaan omaa osuuttaan ja nurisevat jos lihapussi on tänä vuonna pienempi kuin aikaisempina vuosina.

    Metsuri motokuski

    Ei muuta kuin Aukusti hirviporukkaan mukaan niin ei tarvitse odottaa valmista ja saat ampua vaikka kaikki hirvet mailtasi.

    Metsuri motokuski

    Meidän perällä ei hirviä juuri enää ole. Lupia kyllä myönnetään niin paljon kun haluaa mutta mitäpä niitä ottamaan kun kantturoita ei ole. Sen vuoksi ainakaan koko Suomen alueella hirviongelmaa ei ole ainakaan liioista hirvistä. Ehkä jossain näin on.

    Metsuri motokuski

    Kyllä AC sitä lehtipuukiertoa on ihan tarpeeksi. Toivoisin että sinäkin jalkautuisit joskus muuallekkin kuin niihin omiin metsiin. Me jotka päivittäin siellä ollaan niin lehtipuuryteköitä on ihan tarpeeksi. Sen verran huonosti noita metsiä nykyään hoidetaan. Talvisin lähes joka viikko on koivikoiden ylispuunpoistoja kuusi / mänty taimikoiden päältä. Saatika sitten raivaammattomat taimikot. Kyllä niitä piisaa.

    Metsuri motokuski

    Olen sitä mieltä että sudet tulevat jatkossakin käyttämään ravintonaan kotieläimiä ja koiria vaikka susikanta annettaisiin kasvaa tuohon 200 – 300 yksilöön. Susi tulee aina valitsemaan sen ravinnon jonka se on helpoimmin saatavissa ja mahdolllisuus omaan loukkaantumiseen ovat vähäiset. Sen vuoksi susien ravintona talvisaikaan tulee jatkossa olemaan kotieläimet, jos tilannne siihen antaa mahdollisuuden,vaikka hirvikanta olisikin suurempi kuin nykyään.Se että sudet pelkästään hoitaisivat hirvikannan kurissapitämisen on aikamoinen harha.

    Metsuri motokuski

    Nythän metsänomistajilla olisi saumaa aloittaa rahoittamaan myös tätä pannoitusurakkaa. Hehän voisivat lahjoittaa vaikka valtion maksamat metsämaan hoitotuet (kemerat yms.) petoeleäinten pannoittamisen kulujen maksuun. Nythän nämä pannoittamiskulut maksavat pääosin metsästäjät metsästyskorttivaroista.

    Epäilen että edes suurimmat kiihkoilijat eivät tähän olisi valmiita.

    Metsuri motokuski

    Samaa mieltä kuin suorittava porras ja harrastelija. Meillä myös voisi pariksi vuodeksi laittaa pyssyt rasvaan. Hirviä ei ole. Nämä hirvikannan alasajajat muistelevat vanhoja aikoja vuosia sitten. Eihän sitä muuta voi kun päivät pitkät päivystää netissä osakkeessaan. Samallahan sitä voi vaikka lausua painavia mielipiteitä pedoista, metsästäjistä ja vaikka myyristä.

    Metsuri motokuski

    Tätä asiaa käsiteltiin parisen vuotta sitten mutta hyvä että tulee jälleen esille. Tukille annetaan tietyt laatuvaatimukset pituuden , käyryyden ja oksasuuden vuoksi. Nämä ovat sinänsä ehdottomia suureita joten jos jokin määritelmä ylittyy tulee tukki tehdä kuiduksi. Paljon käy niin että kaikkia epäkohtia ei huomaa ja tukkista tulee ns raakkitukki. Mikäli kyseinen tukki on apteerauksessa apteerattu tukiksi niin maksu tulee tukin mukaan puun myyjälle. Meillä on vielä tietty kontrolli ajokonemiehellä mikäli hän huomaa ns raakkitukin niin tukki siirretään kuitukasaan. Nämä tukit sitten lasketaan ja niistä tehdään normaali lajisiirtymä.

    Se nyt tehköön jo tässä vaiheessa kaikille ”luulotautisille” selväksi että metsäkoneyrittäjä on samassa veneessä puun myyjän kanssa eikä vilunkia tehdä. Nykyään motoissa mittalaitteet kalibroidaan ainakin meillä satunnaisrunkomenetelmällä jonka kone arpoo satunnaisesti. Lisäksi on vähintään kerran viikossa 15 – 20 pölkyn otanta joka mitataan. Samoin tarkastusmittaus tehdään kun uusi leimikko aloitetaan. Tämä lisäksi saha vielä tarkistavat omalla kontrollillaan puumäärät. Joten kontrollia pissaa lisäksi joka tuurissa vielä tarkistetaan että tukin pituudet vastaavat koneen antamaa pituusarvoa.

Esillä 10 vastausta, 8,891 - 8,900 (kaikkiaan 8,942)